Ahogy júniusban, úgy júliusban is soha nem látott jó állapotban volt a magyar költségvetés az előzetes adatok alapján. 2017 után ismét többlettel zárta a júliust a magyar költségvetés. A Pénzügyminisztérium előzetes adatai szerint 37,2 milliárd forint többlettel zárt a büdzsé, így az éves kumulált hiány is mérséklődni tudott, 352,7 milliárd forintra. Ennyire alacsony hetedik havi hiányra 2004-ig visszamenőleg még egyszer sem volt példa. Azt, hogy mennyire is stabil a költségvetés, jól mutatja, hogy július végére még csak az éves hiánycél 35,3 százaléka jött össze. A tárca közlése szerint 2019 első hét hónapjában általános forgalmi adóból 410,8 milliárd forinttal, személyi jövedelemadóból 127,3 milliárd forinttal, a jövedéki adóból pedig 57 milliárd forinttal volt magasabb bevétele a költségvetésnek, mint a tavalyi év azonos időszakában. Emellett a szociális hozzájárulási adóból, valamint a nyugdíj-, egészségbiztosítási és munkaerő-piaci járulékokból összesen 310,7 milliárd...

Forrás: privatbankar.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
simmering73
Örülök, hogy örülnek a minisztériumban. Mi csóró, bérből és fizetésből élő kisemberek már kevésbé. Mikor a megélhetés napról napra nehezebb.
szegfue
@kereső: Hát persze, ötletem nekem is volt...Természetesen "öröm", ha ennyivel több folyt be 2018. évhez képest, de engem az is érdekelt volna, hogy időrányosan ez a bevétel mennyi lett? Valóban önmagában csak a bevételt nézni nem lehet, sok minden más is lényeges dolog van -- ahogy irod is -- , ami egy elemzésnél akár lefele, akár felfele "értékeli" huzza.
szegfue
@durbincs: Ha naponta énekelne 1-2 órát, addig sem beszélne hülyeségeket!! Egyébként ugy látom fárad egy kicsit... volt már szabadságon?
kereső
@szegfue: megnéztem a pm.honlapját- a közlemény tényleg csak ennyi. További információ nincs.Különben meg nincs is rá szükség- hiszen kit érdekel? ,hogy miért csak 35%-ra teljesült a hiány féléves szinten,és hogy tartható az éves 1,8%-os gdp hiánycél.
szegfue
@kereső: Én KSH-nál kerestem, de ott még nincs fent a julius!! Engem, de talán másokat is érdekelne, mert egy szám önmagában nem "fekete-fehér".
szegfue
@durbincs: Képtelen kipréselni magából egy választ: kivette már az évi szabadságát, volt már pihenni? Szerintem ez egy egyszerü kérdés...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.