Mára jórészt kiszorultak a magyar termelők a hagyományos piacaikról, lemaradtak a technológiai fejlesztésében, elveszítették versenyképességüket a görög, spanyol, olasz vetélytársakkal szemben. Felemelte a magyar görögdinnye árát kilónként 99 forintról 119 forintra a Lidl Magyarország. Akár örülhetnének is a termelők a hírnek, hogy az elmúlt napok nyilatkozatháborúját megnyerték és az élelmiszerlánc engedett a Magyar Dinnyetermelők Egyesülete (MDE) és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) követelésének és leállította a szerintük indokolatlan árletörő akciót. De örömükbe üröm is vegyülhet.

Forrás: nepszava.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lampa laz
Reklamáljanak a görögdinnye formájú csuti dögnél, h ne lopjon annyit és ne a sportra szórja el az adóinkat+a zúniós pénzeket, hanem adjon nekik fejlesztésre. Ne a vásárlókkal akarják kizárólag mindezt megfizettetni. Amúgy meg fulladjanak bele az ízetlen, (rágó)gumis dinnyéjükbe.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
simmering73
Én meg bojkottálom a Lidl-t, nem veszek náluk dinnyét, mert engedtek az erőszaknak.
Dr.Doktorovics trinitron dr.
Dinnyéért egy rohadt fillért nem adok! Egy dinnye 10 kilónál kezdődik.Mondjuk legyen kb. 1000 ft ,abból a 2 centis vastag héjú csíkos dinnyének "burkolata" :) öt kiló ,ami kb. 500 ft kidobás alapból.Mivel dinnyét már nem lékelnek a többi része zsákbamacska.
papa.49
Azért végre csak kibújt a szög a zsákból AZÉRT DRÁGA A MAGYAR DINNYE, MERT NEM FEJLESZTETTEK IDŐBEN A GAZDÁK !!!
Aki lemarad AZ KIMARAD EZ A SZABÁLY !!!
Sok mindennel írtátok én meg csak a sárga dinnyét szeretem NATÚR magában )))))))))
1magyar
Dinnyetermesztésnél mit lehetne fejleszteni, mondjuk az elég középkori, hogy kézből-kézbe dobálják fel a teherautóra, emberek gerincét nem kímélve.
Talán ahhoz valami könnyítésnek már ideje lenne.
cikicakk55
Szerintem az a baj a dinnyével,hogy kevesen veszik. A Magyar emberek nagy részének a Gördinnye drága,mert általában 5-6 kilósak még a kisebbek is.Amennyiben csak 100 ft/kg akkor is 5-600 ft /kg,ráadásul ahogy 1 magyar is írta a dinnyének majdnem a fele megy a kukába. Emlékszem a gyerekkoromra, volt,hogy 3-4 jó nagy görögdinnye is volt otthon az árnyékos helyen várva,hogy megegyük. Nem voltunk gazdagok,de tavasztól őszig mindig volt otthon 2-3 féle gyümölcs. Most meg évek óta csak akkor ehetünk dinnyét,hogy ha valaki megkínál bennünket.Mivel nem nagyon járunk el,így ez is igen ritka. A nyugdíjasok és a közmunkások legnagyobb része,nem is vesz csak max 1x akkor is csak negyed dinnyét.
ila51
@emerencia: azaz , a zöldbélű cukordinnye , serrano sonkával , finom is nagyon , még annyiba sem kerül , mintha hazacipelek egy 9 kilós tököt

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.