A béke és a biztonság megőrzésére Magyarországnak erős honvédségre van szüksége – hangsúlyozta a honvédelmi miniszter az augusztus 20-ai katonai tisztavatáson tartott köszöntőjében, kedden Budapesten, a Parlament előtti Kossuth Lajos téren.

Benkő: a béke megőrzésére erős honvédségre van szükség

Benkő Tibor honvédelmi miniszter beszédet mond a Parlament előtti Kossuth téren tartott Szent István-napi ünnepségen tartott tisztavatáson 2019. augusztus 20-án. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Benkő Tibor felidézte, a történelem folyamán megtapasztalhattuk, hogy a béke és a biztonság rendkívül törékeny dolog. Azt, valamint a több mint ezer éves államiság értékeit mindig óvni és védeni kell.

Hozzátette: ehhez jól felszerelt, korszerű, a 21. század kihívásait kezelni képes technikai eszközök és jól kiképzett katonák kellenek.

Azt mondta: a kormány azért indította el a honvédelmi és haderőfejlesztési programot, hogy ezen feladatoknak maradéktalanul meg tudjon felelni.

A sikerhez mindenki támogatására szükség van, "csak közösen tudunk célt érni"

- fogalmazott.

A miniszter kiemelte: a katonáktól azt várja, hogy emeljék magasra Magyarország lobogóját, hogy minél többen, akik felelősséget éreznek Magyarországért és a magyar emberekért, felsorakozhassanak alatta.

A miniszter az esküt tevő honvédtisztjelöltektől azt kérte, legyenek büszkék arra, hogy a honvéd nevet viselhetik, legyenek mindig méltók a szolgálatra, mutassanak példát a haza iránti hűségből, szeretetből és bajtársiasságból. Ha pedig a helyzet azt kívánja, kövessék elődeik példáját, és küzdjenek Magyarország, a magyar emberek békéjéért és szabadságáért.

A katonák vállalják, Magyarország értékeit, érdekeit, hazájukat, szeretteiket, ha a helyzet azt kívánja életük feláldozásával is megvédik

- fejtette ki a miniszter, kiemelve:

egyedülálló eskü ez, ahol az ember a legdrágább dolgot, életét ajánlja a nemzet szolgálatába.

Mutassanak példát a beosztott katonák előtt is, álljanak a küldetések élén, legyenek, akarjanak példaképek lenni – mondta a miniszter.

Benkő Tibor kiemelte: a katonák életre szóló esküt tesznek. Azt kérte, az esküben elhangzó magasztos gondolatokat soha, egy pillanatra se feledjék el.

Idén a Parlament előtti Kossuth téren csaknem 140-en tették le katonai esküjüket.

A honvédtisztjelöltek – folytatva a 2011-ben újraindított ludovikás hagyományt – fogadalmukat kardrántással, "a hazáért mindhalálig!" felkiáltással erősítették meg.

A tisztavatás után csaknem egyórás légi parádét tartanak a Magyar Honvédség repülői, helikopterei részvételével.

Forrás: MTI

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

advocat
És mindezt nevetés (kacagás) nélkül elmondja. Hol vannak a repülősök (3 ezred 4 századdal, századonként 15 géppel), ma van 14 Gripen, és a főnök tábornok, akkor elég volt alezredes! A harckocsik száma? Mennyi? És a "hadiflotta". Stb.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
A hatalom és a nyugat bizalmának/jóindulatának megőrzése érdekében az egy milliárd dolláros fegyvervásárlás volumene már amerikai léptékkel mérve is jelentős. Szóba jött még a lejáró lízingszerződésű Gripen vadászgépek kiváltása F-22-es vagy F-35-ös amerikai gépekkel. Továbbá csaknem 600 milliárd forintért vásárolt német tankokat és páncélosokat a magyar kormány Németországtól. A beszerzéssel Magyarország költött a legtöbbet német fegyverre, mert mi olyan jólétben tengődünk. Semmi sem számít csak a hatalom védelme!
Lepényleső
Nyilvánvaló,a szomszéddal is csak pl. kerti szerszámokkal felfegyverkezve beszélget az
egyszerű halandó napi szinten,hogy látható legyen az ember békeszeretete,s az a
szomszédban fel se merüljön,hogy állandó a fenyegetettsége? Emlékeim szerint az
úgynevezett hidegháborúnak is ez volt az elmélete,aztán mire mentek vele? Az
igaz,hogy arra kiválóan alkalmas volt,hogy az embernek legyen ellenségképe,s bárkit,
bármikor el lehetett oltani mint a lámpást,mindent vissza erre vezetve?
csipetke
...és hogy legyen még kinek a békét megőrizni,nem lehetne esetleg az egészségügyet rendbetenni?Hogy ne pusztuljon ki az országnak az a fele,akik még nem cuccoltak külföldre.Ezeknek minden [email protected] fontosabb,mint az emberek...
Pági
@Jozefina: Ólomkatonák, terepasztal. Ez való nekik. Le a háboristákkal!
Pági
Ólomkatonák, terepasztal! Ez való nektek!
Szeparepa2
Igen, és csodálatos 20 IQ-s, agyalágyult, agyhalott tábornokokra, miniszterekre és kormányra... Béke lesz az biztos, mert az első szembejövő nagyhatalom be is csicskít...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok