Az elszámoltatás egy rendszerváltás morális alapja, legyen szó akár vagyon elleni cselekményekről, akár a 2006-os rendőrrohamokról – hangsúlyozta a Mi Hazánk Mozgalom értelmiségi holdudvarának szerdai budapesti rendezvényén Gaudi Nagy Tamás, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat vezetője.

Gaudi Nagy Tamás: ezért jó a kormánynak, hogy Gyurcsány szabadlábon van
Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Utóbbiak kapcsán azt hangsúlyozta: ami az általa népfelkelésnek nevezett események leverésekor történt, azzal kapcsolatban fennáll a terrorcselekmény megalapozott gyanúja, és azok a tettek még nem évültek el, ugyanakkor 15-20 év börtönnel büntethetőek.

Gaudi Nagy Tamás szerint

hasznos a kormányoldalnak, hogy például Gyurcsány Ferenc ügyében nem születetett ítélet a 13 évvel ezelőtt történtek miatt, mert ő nagy károkat tud okozni a baloldalnak szabadlábon.

Ugyanakkor az 1990-es romániai bányászjárást vagy a fél évszázaddal ezelőtti észak-írországi véres vasárnap példáját hozva fel arról beszélt: van rá példa, hogy évtizedek után vonnak eljárás alá embereket Európában hasonló ügyekben.

Hangsúlyozta: sokszor előfordul, hogy "nemzetellenes, magyarellenes bírók" döntenek nemzeti érzelmű személyek vagy nemzeti elkötelezettségű szervezetek ügyében, majd hangot adott azon véleményének, hogy a bírósági rendszerben a szervezetiek után személyi változásoknak is kellene történniük.

A Mi Hazánk Mozgalom lehetséges küldetéseként említette, hogy megalkuvásmentes, kőkemény, a közpénzek felhasználását elszámoltató embereket juttassanak be a helyi képviselő-testületekbe, hangsúlyozva, kifejezetten ezt diktálja a nemzeti érdek is.

Gaudi Nagy Tamás szerint nem tökéletes ugyan a főváros vezetése, de

"nagyon kemény érvágás" lenne, ha Budapest irányítását a Jobbikkal kiegészült, általa balliberálisnak és nemzetellenesnek nevezett koalíció venné át,

amelyben szavai szerint "a 2010 előtti nemzetpusztító, nemzetkirabló rendszer" emberei vesznek részt, akik "lövik a nemzetet".

(MTI)

38 hozzászólásarrow_drop_down_circle

solidedge
Az utcai zavargások elleni rendőri akciónak semmi köze nem volt Gyurcsánynak. Ezt már egyszer a Fidesz is belátta. A rendőrök az akkori szolgálati szabályzatnak megfelelően jártak el. A Molotov-koktélt dobáló, autókat felgyújtó, több mint száz rendőrt megsebesítő "békés tüntető" viszont Orbán buzdító beszéde után gerjedt be. Gaudinak az ő lecsukásáról kellene eszmefuttatást végezni.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Horizont
@durbincs: Hogy kapsz így fizetést te hernyó ha másolod a kommentjeidet. Lusta szar vagy.
durbincs
@Horizont: mert maga kap a kommentekért marék Banyit ? Intelektuálisan apadt & Lokális hülye ?
Eladott Ország
@Pegero: tegnap, 20:44; Minden diktatúra véget ért egyszer, leginkább jó rondán, az elkövetői és élvezői számára. Most sem lesz ez másképp. i.ytimg.com/vi/WeCD5jYAGcM/hqdefault.jpg
Hofi Géza, egyszer azt mondta, itt ha a trágyából szar lesz, rögtön autóval szállítják. Ő már csak a felhők fölül látja, mekkorát gyarapodott az ország, túlvagyunk a kocsin, már repülővel száll a szar. Békés befejezés semmiképp sem várható. Ez a rendszer jellegéből fakad.
Pegero
@Eladott Ország: Ő már csak tudja!
m.blog.hu/aj/ajemdibi/43.jpg
Az embert barátjáról, Hofit az elvtársairól ismerni meg!
mult-kor.hu/image/article/index/20.%20szazad/aczel2.jpg

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok