A választók megtévesztése miatt a bírósághoz fordul a 2002-ben alakult, civilek alkotta Összefogás Pécsért Egyesület (ÖPE) elnöke, mert az ellenzék bizonyos jelöltjei szerinte nem vállalják az emberek előtt párthovatartozásukat.

A választók megtévesztése miatt bírósághoz fordul az Összefogás Pécsért Egyesület
Péterffy Attila – fotó: MTI/Sóki Tamás

Kővári János pénteken újságíróknak elmondta: a városban az ellenzéki pártok jó része a Mindenki Pécsért Egyesület (MPE) elnevezésű "fedőszervezet" neve alatt indítja jelöltjeit, mert szerinte az egyes pártok és képviselőjelöltjeik "szégyellik hovatartozásukat, az elmúlt években lejáratódott pártjaikat".

Az ÖPE négy – Kővári János szerint "bizonyíthatóan pártokhoz köthető vagy párttag" – képviselőjelölt és az MPE által indított polgármesterjelölt, Péterffy Attila nyilvántartásba vétele kapcsán adott be fellebbezést a Pécsi Ítélőtáblára.

A helyhatósági választásokon a Fidesz-KDNP-vel választási szövetségben szereplő szervezet vezetője kifejtette:

Péterffy Attila "január óta független polgármesterjelöltként hirdeti magát minden fórumon és számos hirdetésben", ezzel szemben a Mindenki Pécsért Egyesület jelölőszervezet képviseletében indulna a választásokon. A négy képviselőjelölt pedig bizonyíthatóan pártokban politizált az elmúlt időszakban vagy pártok képviselőjeként volt a közgyűlés tagja

- fűzte hozzá.

Kővári János szerint Mellár Tamás, az MPE alapítója egy korábbi sajtónyilatkozatában el is árulta: "képviselőjelöltjeik megválasztásuk esetén újra pártjaik színeiben foglalnak majd helyet a városi közgyűlésben". Emlékeztetett: Mellár Tamás függetlenként indult a 2018-as parlamenti választásokon, majd – "függetlenségét feladva" – rögtön a Párbeszéd-frakció tagjává vált.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
A csalást és a megtévesztést valahonnét átvették!!! Nem is tudom honnét??!!
nevemnick
Kővári meg induljon Felcsútra vonatozni, legalább lesz kivel beszélgetnie a kalauznak.
Másra meg nem való.
Qqberci
Vergődünk, elvtársak, vergődünk?...
Maxipocak
Kővári és az ÖPE pedig a fidess zsebhokicsapata. Többször bizonyította hogy a kellő pillanatban a fidess nótáját fújja. Gerinctelen kis tróger.
man at work
Amerre én jártam eddig, mindenhol (!) csak (!) és kizárólag (!) fideszes jelölteket láttam óriásplakáton, kivilágított közösségi közlekedés megállókban.
Ez a fideszes gyökerek szerint rendben van, ez így természetes - és kicsit sem gondolkodnak el, kicsit sem szégyellik magukat emiatt...

Ez kb. olyan, mintha a fideszesek szöges cipőben, öntött gumiburkolaton futnának, a többiek meg mezítláb a homokban futnák a százat.

Az viszont már sokadszorra bizonyosodott be, hogy a sportszerető Orbán nem a sportszerűségért szereti a sportot.

Amúgy egy sötét lélek mi szépet talál bármiben is, ami kicsit is jó...?
Segítek: SEMMIT
Lopakodva repül luxusban.
Egy börtönszigeten őrzök által védve nyaral pár napot.
A Family First után mindent és mindenkit - legfőképp a magyar családokat - hátrahagyva elrohan, hogy beleszaladjon egy hatalmas pofonba Montenegróban.

Szánalmas a kis geci küszködése...
Szinte már sajnálom.
És a jövőről - nem az ő általa tervezettről, hanem az Isten által tervezettről - még nem is tud semmit...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.