Az ellenzék pártjai úgy próbálják beállítani az önkormányzati választásokat, mintha az az országos politika hatalmi pozícióikért folyó, egyfajta polgárháború egy állomása lenne – erről Kövér László, az Országgyűlés elnöke beszélt kedden a Fidesz-KDNP országjárásának vésztői állomásán.

Kövér polgárháborúnak látja az önkormányzati választásokat

Csatateret kívánnak csinálni az önkormányzatokból is, ami nem hogy hibás felfogás a demokrácia szempontjából, hanem kifejezetten felelőtlen az adott településen élők szempontjából – mondta a házelnök a fórumot megelőző sajtótájékoztatón.

Mi azt szeretnénk a magunk, azaz a központi kormányzat részéről bemutatni, beleértve az Országgyűlést is, hogy eddig is partnerei voltunk az önkormányzatoknak és ezután is partnerei kívánunk lenni – jelentette ki.

Kövér László hozzátette: természetesen csak azoknak tudunk a partnerei lenni, akik bennünk nem ellenséget, hanem legalábbis jó szándékú segítőt, sőt esetleg barátot látnak.

Könnyebb annak eljutni hozzánk, akinek megvan a telefonszámunk, mint akinek először magában kell legyűrnie a bizalmatlanságot – tette hozzá.

Az Országgyűlés elnöke a helyi választásokról szólva azt emelte ki, hogy nem egy országos politikusnak kell helyben megmondania, hogy mik a problémák és hogyan kell azok között rendet teremteni.

Ezt a helyi embereknek kell eldönteniük, mi pedig tudunk adni egy olyan országos képet, amelybe beilleszthető az adott település fejlesztése, esetleges problémái – mondta, hozzátéve: hiszen mégsem 3200 független önkormányzat, pontosabban "kis köztársaságnak" a vezetőit választjuk meg, hanem egy ország önkormányzatainak a vezetőit, akiknek majd együtt kell működniük a következő időszakban is a kormánnyal.

Forrás: MTI

50 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Kövér elvtárs! Jól tudja, hiszen maguk csinálják!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Ludmilla
@lampa laz: igen,és hangoztatja is..és mi lesz,ha egyszer összedől a kártyavár?
RonaGyuri
Te Laca félreértetted - ami az egyre romló szövegértésedből folyik - a te elmeháborúdról van szó, ami esetében a polgár kizárt, mert te is - mint az egész bagázs - buta, műveletlen paraszt-suttyó vagy! =())
nezelodo
@Ludmilla: tegnap 06:45. Nincs ezzel semmi baj, ha pedig megérkezik a falúgyűlésre a magas rangú ajánló, így köszönhet, "Jó napot elvtársak, hogy vannak a NER társak?" És senki sem lepődik meg, ha nem Kontrá(t)zza meg az önjelölését a régi harcostársnak. Miért? Mert fönt is, lent is, a vezető szinteken mindenki a munkásmozgalom régi harcosa volt. Módszereikben ma is azok. Nem is értem, miért utálják ennek kimondásáért a Bródyt, hiszen csak az a bűne, hogy nem amnéziás, és mert ismeri őket?!
Ludmilla
@nezelodo: biztonságos,gyarapodó,vidám falut szeretne.. talán ha kiállna bukfencezni vagy cigánykerekezni a falu közepén,tán még én is elmosolyodnék... Összeállt a régi,leváltott banda fiatalabb generációja,minden vágyuk a restauráció régi jegyzővel,régi haverokkal
lampa laz
@Ludmilla: remélem maga alá temeti őket. Bár ezek olyanok mint a baktérium, mindent túlélnek...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.