Az elmúlt években több adócsökkentési programot is indított a kormány.

Az adókat csökkenteni kell, és mindenkit rá kell szorítani arra, hogy a közterheket befizesse

– mondta Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára, aki a Magyar Nemzetnek adott szombati interjúban arról is beszélt, hogy jelenleg Magyarország az Európai Unió legnagyobb adócsökkentője.

A politikus a lapnak felidézte, hogy az elmúlt években több adócsökkentési programot is indított a kormány: a magyar társasági adó ma a legalacsonyabb az egész unióban, a magánszemélyek 15 százalékos személyi jövedelemadót fizetnek, és három éve kezdetét vette a munkáltatók adójának mérséklése is.

Szerinte míg Magyarországon a GDP-arányos adóterhelés 2017-ben 38,4 százalékra csökkent, addig az unióban 40,2 százalékra nőtt.Az első helyünk minden bizonnyal azóta is megvan, tavaly ugyanis 290 milliárd forintos adócsökkentés lépett életbe,

idén újabb kétszázmilliárddal mérséklődtek a közterhek, és jövőre is jók a kilátások, hiszen csak a gazdaságvédelmi akcióterv intézkedései450-500 milliárd forintot hagynak a családoknál, a gazdaságban- idézte a lap a politikust, aki szerint a kormány intézkedéseit a nemzetközi szakma is értékelte.

Címlapkép: Facebook/Tállai András

(magyarnemzet.hu)

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Talán azt akarta mondani, hogy a legnagyobb csalója és a legtöbb EU-s pénz ellopója!!??
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Józsipapa
Mit ivott ez az ember ???, hogy félrebeszél ???
de nem is mellé beszél, hanem HAZUDIK !!!
fahrenheit451
A dinoszauruszok nem haltak ki.
Erre Tállai elvtárs a bizonyíték.
csak úgy....
szerintem, az adócsökkentések és a bérek emelkedése elöl menekülnek a magyarok külföldre...
fahrenheit451
Sült kolbász sült szalonnával egy kis kocka sertészsírral fűszerezve - egy megélhetési buta magyar fasisztának (aki még a kérdést sem érti - szövegértelmezési problémák miatt) ennyi bőven elég.
division
@csak úgy...: Na és akkor mi a helyzet ha az ember nem hiszi el, viszont tapasztalja? Nem akarom már mindenáron védeni őket, de pl. nálunk ez van. Oké, én sokat kerestem ezelőtt is, viszont az egy kulcs miatt ez még több lett, ahogy nejem adója is lényegesen kevesebb évről évre. Amikor az ember valamit megtapasztal azt csak fel lehet tényként is fogni, vagy mégsem?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.