Nem zárkózik el egy jövőbeni politikai szerepvállalástól Pálinkás József volt MTA-elnök.

Új párttal szólítaná meg a Fideszt megutáló értelmiséget Orbán egykori minisztere
Fotó: Facebook/Pálinkás József

Pálinkás, aki 2001-2002 között az Orbán-kormány oktatási minsztere volt, a Válasz Online-nak adott interjújában úgy fogalmazott, az önkormányzati választás szerinte új helyzetet hozott, és

az ország szellemi, erkölcsi és külpolitikai konszolidációjához szükség van egy polgári, szabadelvű-konzervatív politikai formációra.

Mint fogalmaz, a választási eredmény utáni illúziók ugyanis nagyon hamar csalódáshoz fognak vezetni, már látszódnak a töréspontok.

Pálinkás József szerint az előválasztás jó kezdeményezés, de idén még elég gyér volt a részvétel. Azt vallja, Karácsony Gergely győzelméhez szükség volt a Borkai-féle botrányra, de még inkább fontos szerepe volt annak, hogy

az embereknek elegük lett a Fidesz arroganciájából.

Orbán egykori minisztere úgy látja, két jelentős választói csoport van most.

Az egyik befogta az orrát és leszavazott az úgynevezett összefogásra, mert elege volt a Fideszből. A másik befogta az orrát és leszavazott a Fideszre – mert amazokra azért mégsem

- fejtegeti. Mindkét táborból szeretne szavazókat megszólítani.

Pálinkás szerint mindkét oldal szavazói között sokan vannak a befogott orrúak, akiknek az elkötelezettsége nem erős, inkább a másik oldal elutasítása miatt szavaznak, jobb híján.

És a harmadik csoportról sem szabad megfeledkezni: akik nem mentek el szavazni.

49 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Peller Anikó
Persze, LMP2. Nem az értelmiség nyeri a választásokat hanem a debil tömegek.

Ráadásul az ún értelmiség körében is szakít a fidesz az agymosó hazugságaival. Van akinek nem számítanak a milliárdos lopások ha egyszer utálja a Gyurcsányt. Nem érdekli az ország rombadöntése, a demokrácia letiprása, ő megkapja a kis 200 ezrét vagy hármat azt éjjeee. A nyuggerek meg úgyis döglenek, nekik nem kell pénz. A normálisak meg már úgyis elmentek nyugatra.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Gáon Mordehaj
@Aki Én: Gyurcsány is addig kedvelte az orosz elnököt ameddig villájában vendégül láthatta és az ott vendégeskedett. Mihelyt Orbán látta vendégül az orosz elnököt Gyurcsány azonnal diktátorozni kezdett.Bizony mondom a Fidesz még mindíg sokkal jobb választás!
Peller Anikó
@Eladott Ország: Gondolod, hogy az ilyen barmokat meghatja a szegények, a nyuggerek és a nyomorékok megtaposása? Iszen ők azt halják a tévében, hogy minden rózsaszínű gazdaországban és istenkirályunk ugyan lerabolta az országot de nem magának, mert munkahelyeket teremt általa a rokonainak.

Azt itt is csak a döglött haljákot lássák. Még jó, hogy nem hallják.
advocat
@Gáon Mordehaj:Csak a neved után: Azért Hitler szobafestőből is lett valaki. Ugyanezt megtehetti, sőt megteszi mostanában Putyin et. is.
Aki Én
@Gáon Mordehaj: Annyi a különbség (nem kicsi), hogy én sosem lájkoltam Gyurcsányt sem. Ti kormánypártiak viszont mindent lájkoltok, amit bárki más esetében kritizáltok. Egyfolytában Gyurcsánnyal és múltbéli dolgaival foglalkoztok, miközben orbán múltbéli dolgai nem hoznak lázba. orbán Putyinozása nagyszerű tett, Gyurcsányé elítélendő...
Gyakorlatilag nektek minden, meg annak az ellenkezője is tetszik, ha orbán teszi.
Érdekesnek mondható felfogás, de semmiképpen nem bölcs.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.