Elfogadta Orbán Viktor miniszterelnök meghívását a szerdai kormányülésre Karácsony Gergely főpolgármester, aki ezt hétfő este a Facebook-oldalán jelentette be.

Karácsony Gergely a közös munka kezdetének tekinti Orbán Viktor meghívását
Fotó: MTI/Kovács Tamás

Karácsony Gergely azt írta: elfogadta a meghívást, és azt a közös munka kezdetének, az első lépésnek tekinti.

"Több száz ügyben kell együttműködnünk, hol vitázva, hol egyetértve a budapesti fejlesztésekről"

- fogalmazott, hozzátéve, mindez még nyilván sok egyeztetést, sok munkát igényel.

Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke hétfő délután közölte az MTI-vel, hogy Orbán Viktor levélben gratulált Karácsony Gergely főpolgármesternek megválasztásához, egyúttal meghívta őt a szerdai kormányülésre, ahol a budapesti fejlesztések jövőjéről is tárgyalnak.

Karácsony Gergely a Facebook-oldalán úgy reagált:

"mivel Budapest fejlesztése a városvezetés és a kormány együttműködését igényli, ezért azt tartottam normálisnak, hogy megválasztásom után találkozót kezdeményezek a miniszterelnökkel. Megjött a válasz, és úgy normális, ha a meghívást elfogadom, a szerdai kormányülésen részt veszek."

Kitért arra, hogy az új Fővárosi Közgyűlés alakuló ülésén néhány ügyben már hoznak olyan döntést, amelyet képvisel majd a kormányülésen. Példaként említette a Városliget, vagy a Római-part ügyét.

"Az alapállásom minden más kérdésben is világos, hiszen az úgy normális, ha foggal-körömmel ahhoz a programhoz ragaszkodunk, amelynek képviseletére felhatalmazást adtak a budapestiek. Ennek lényege, hogy a kevesek érdekei helyett mindig a többséget szolgáljuk, a jelen csillogása és a fenntartható jövő közül mindig a jövőt, a beton helyett a fákat, a presztízsszempontok helyett pedig a budapestiek jobb életminőségét választjuk"

- fogalmazott Karácsony Gergely, megjegyezve: így készül a Fővárosi Közgyűlésre és a kormányülésre is.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Geri! Tüntesd ki O.V.-t is ugyanúgy, ahogy Tarlóst vagy Demszkyt kitüntetted.
Vagy ígérd meg, hogy nem fogsz semmilyen korrupciós ügyet kivizsgáltatni! Tudod, úgy ahogy Zuglóban sem vizsgáltál ki semmilyen disznóságot...
RonaGyuri
Uralkodói kegy???

A derék Párt-sajtó szerint Őfenesége kegyet gyakorol, hogy magához rendelte az új főpolgit

Az egy dolog, hogy a Párt központi naplapja úgy fogalmazott, hogy „A Fővárosi Közgyűlés mai megalakulását követően a szerdai kormányülésen tárgyalhat Karácsony Gergely főpolgármester az Orbán Viktor miniszterelnök vezette kabinettel a budapesti fejlesztések jövőjéről.”! Tegyük hozzá, hogy tény a főpolgi akart tárgyalni, amire lehetőséget kap! =))
Azonban ehhez a portál hozzátette, hogy „Karácsony a korábbi Orbán-Tarlós-megállapodásnak köszönhetően a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsa előtt is egyeztethet.”!
Nos az FKT feladata „A Tanács a budapesti fejlesztéspolitika, valamint a kiemelt budapesti közösségi fejlesztések tervezésének és megvalósításának összehangolásával, a budapesti fejlesztéspolitika területén hozandó kormányzati és fővárosi önkormányzati döntések megalapozott előkészítésével, a kormányzati és a fővárosi önkormányzati hatáskörben megvalósuló jelentős fővárosi fejlesztések és beruházások tekintetében a Kormány és a Fővárosi Önkormányzat közötti koordinációs tevékenységgel kapcsolatban javaslattevő, kezdeményező, döntés-előkészítő, koordináló feladatokat lát el; továbbá figyelemmel kíséri és nyomon követi ezen fejlesztések megvalósítását.” =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok