A kormány minden bírói fórumot kihasznált, mégsem változott semmi: a 2017-es nemzeti konzultációban terjesztett hazugságokért bocsánatot kell kérnie a Magyar Helsinki Bizottságtól.

A Kúria is kimondta: hazudott a kormány, bocsánatot kell kérnie

Mindenben fenntartotta a Fővárosi Ítélőtábla ítéletét a Kúria, így nem változott:

a kormánynak bocsánatot kell kérnie a Magyar Helsinki Bizottságtól azért, mert a nemzeti konzultációban valótlanságot állított róla, ezt 30 napon keresztül a Kormany.hu oldalon a nyitóoldalon kell tartania, és 2 millió forint sérelemdíjat kell fizetnie.

A 2017-es nemzeti konzultációban a kormány 8 millió háztartásba juttatta el azt a sugallmazó kérdőívet, amelyben szerepelt egy olyan kitétel is, hogy a Magyar Helsinki Bizottság védi a törvénytelenségeket elkövető bevándorlókat, és pártolja a törvénytelenségeket. Emiatt a szervezet személyiségi jogi pert indított 2017. október 1-jén a Rogán Antal-féle Miniszterelnöki Kabinetiroda ellen, amely a konzultációt lebonyolította.

A jogerős ítélet 2018 májusában született meg a Fővárosi Ítélőtáblán. Erre bólintott most rá a Kúria, miután a kormány felülvizsgálatot kért, és amúgy is minden lehetséges jogi eszközt felhasznált, hogy ne kelljen kitennie a számára óriási presztízsveszteséget jelentő bocsánatkérő szöveget.

„Természetesen elégedettek vagyunk az ítélettel. Mindenkinek jobb lett volna, persze, ha a kormány nem hazudozik rólunk. Állampolgárként annak különösen örülünk, hogy a bíróság nem nagyon magas sérelemdíjat állapított meg, amit végeredményben az adófizetők állnának, hanem elfogadta a mi kérésünket, és olyan kompenzációt alkalmazott, ami a kormánynak fáj igazán, nem pedig az ország polgárainak. A Magyar Helsinki Bizottság a kétmilliós sérelemdíjat ingyenes jogi segítségre fogja fordítani, mégpedig azoknak a jogi képviseletére, akik összeütközésbe kerültek az illiberális rezsimmel, és volt merszük másokért vagy magukért kiállni” – olvasható a szervezet közleményében Győző Gábor, a Magyar Helsinki Bizottság ügyvédjének nyilatkozata.

(Kép: Wikipédia)

Forrás: hvg.hu

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Itt mindenki hazudik, csak a Shikari gőzmozdony.
RonaGyuri
Sajnos az ítélet smafú; azt kellet volna hozzátenni, hogy ártunk és qurmányunk vezetőinek kell kifizetnie! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.