Kolodko Mihály sejtette, hogy heves reakciókat vált majd ki mini usanka-szobra, de arra nem számított, hogy egy országgyűlési képviselő egyenesen a Dunába dobja.

Fülöp Erik, a Mi Hazánk politikusa, független országgyűlési képviselő baltával leverte, majd a Dunába dobta az usánkát ábrázoló miniszobrot, ami a Szabadság téren volt eredetileg. A párt azzal indokolta az akciót, hogy egy szovjet megszállási emlékmű is túl sok a területen.

A vörös csillagos usánkát ábrázoló szobor az Ungváron született Kolodko Mihály munkája, a jellemzően pici, miniszobroknak nevezett munkáiból több is van a városban. A szobrász az ATV-nek nyilatkozott az esetről.

Gondoltam, hogy heves reakciókat fog kiváltani a szobor, de erre azért nem számítottam. Mégsem vagyok szomorú, mert pont az a műalkotások lényege, hogy érzelmeket váltsanak ki, ebben az esetben ez meg is történt. A szobor létrejött, hamar be is fejezte az életét, de ez így van jól

– mondta az ATV megkeresésére Kolodko Mihály. A szobrászművész sajnálja, hogy félreértették a szobor jelentését.

Hozzátette:

csupán annyit akart sugallni vele, hogy noha az utolsó orosz katona már rég elhagyta Magyarországot, az orosz befolyás máig jelen van.

„Az ország hivatalosan felszabadult, de azért mégsem teljesen” – fogalmazott.

Kolodko terve egyébként az volt, hogy a Szabadság tér jobb oldalára készít egy másik miniatűr szobrot is. A díszpárnára egy amerikai futball játékos sisakját tette volna. „Ez esetben is azt akartam láttatni, hogy az amerikai befolyás is jelen van Magyarországon” – mondta a szobrász. Hozzátette: „egy hasonló szobrot készítettem egyébként Ungváron is, csak ott a díszpárnára egy Szent Koronát helyeztem".

Forrás: ATV, Index, Blikk

Címlapkép: YouTube/elemivideo

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SystemError
Akkor betalált! Az ostoba nyilas geci belefutott a csaliba! Fideszes bérlemény, azért ennyire hülye! :)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Qqberci
Hol van ilyenkor a rend jámbor őre? Bezzeg mikor Dopeman a hugarocell vitykakókuszt rugdosta...
Aki Én
@Shikari: ,,Hozzátette:

csupán annyit akart sugallni vele, hogy noha az utolsó orosz katona már rég elhagyta Magyarországot, az orosz befolyás máig jelen van.

„Az ország hivatalosan felszabadult, de azért mégsem teljesen” – fogalmazott."

Az van, hogy ebből kiderült, hogy egy oldalon állnak, csak ez az unintelligens buta faszkalap nem értette a dolgot.
Ugyanakkor az is elgondolkodtató -legalábbis intelligencia terén, hogy a ,,hős megmondó" felháborodik (teljes joggal) egy társadalmi csoport millióinak kiirtásán, egy másik társadalmi csoport millióinak kiirtását meg helyesli.
Szóval akárhonnan nézem, ezek nagyon buta, unintelligens, társadalomra veszélyes emberek, akik indokolatlanul nagypofájúak.
Csizmás Kond
...hacsak suttogva ejti ki valaki a zsidó nevet már antiszemita jelzővel illetik és ha valaki olyan hallja még törvény elé is citálják, ezek a kommunista nosztalgikusok meg teleszarják a várost és senki nem mozgatja még a füle botját sem.
csak úgy....
@Aki Én: kár a gözért,nem érti a jámbor.
csak úgy....
@Shikari: én arra gondolok,hogy te má megen (reggel 6-tól) hülyeségeket beszész...
csak úgy....
@Shikari: gyönge vagy tibi! agyilag gyönge és gyerekes..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.