Lassan tarthatatlanná válik a helyzet a gyermekorvosi ügyeleteken - értesült az InfoRádió. Varga Károly, a Budai Gyermekorvosi Ügyelet szakmai vezetője elmondta: sok szülő minimális egészségügyi ismeretekkel sem rendelkezik, mégis egyre gyakrabban agresszíven, perrel fenyegetőzve követel orvost akkor is, ha egyszerű lázcsillapításról vagy apró kiütésekről van szó. Az ügyelet azonban súlyos létszámhiánnyal küzd, Budán például már a főorvos áll be a fiatal kollégák helyett, akik nem vállalják el ezt a munkát, hanem inkább külföldön helyezkednek el.

Forrás: InfoRádió
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

51kacsa
Én hiányolom a szülők felvilágosítását és felkészítését egy-egy helyzet kezelésére!
Jól jelzi ezt, hogy amióta megszületett az unokám, s annak már négy éve, a védőnőt egyszer láttuk! Szerintem az Ő és a Házi gyermekorvos feladata lenne a szülők felvilágosítása!
Az is igaz, hogy sok esetben a szülők is húzzák az időt és a gyerek betegen jár óvodába, iskolába, aztán amikor éjjel beüt a krach, irány az ügyelet, amitől minden szülő a csodát várja!
nanena
Felháborító, hogy dolgozniuk kell!
Olyan is volt már, nem is egyszer, amikor az orvos hazaküldte a gyermeket, hogy csak megfázott vagy gyomorrontása van, azután otthon meghalt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.