A korábbi hangzatos politikai ígéretek ellenére - a jelek szerint - továbbra sem számíthatunk a bürokrácia leépülésére, alig egyszerűsödik az ügyintézés. Ez még akkor is tény, ha a kormány sajnálkozással vegyes büszkeséggel hangoztatja, hogy hány ezer embert épített le a közigazgatásból. Ettől még a megmaradt megvesztegethető hivatalnokok és politikusok száma és mérlegelési jogköre, valamint kiváltságaik összességében nem lettek kevesebbek. A korrupció lehetősége, annak kiváltó okaival együtt köztünk marad. Persze, hivatalt alapítani lényegesen egyszerűbb, mint átlátható, világos játékszabályokat alkotni. Kérdés, nem lesz-e eggyel több hivatal, ahol vesztegetni érdemes.

Forrás: nol.hu
Feltöltő: nanena
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nanena
A cikkben minden benne van ami lényeges az ügyben. Nem új hivatalokat kell felállítani, hanem átlátható, világos jogszabályokat alkotni. De ehhez más karakterű vezetők, jogalkotók kellenének.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.