Győrben január 26-án tartanak időközi választást.

Emberek fenyegetésével és megtévesztésével választási csalást készített elő a január 26-ai időközi választásra a Pollreisz Balázs polgármesterjelöltet támogató DK, Jobbik, LMP, Momentum és MSZP – jelentette be a Fidesz városi szervezetének alelnöke szombaton a megyeszékhelyen.

Fekete Dávid, aki a város alpolgármestere is, a sajtótájékoztatón azt mondta: tavaly novemberben az ellenzéki pártok által megbízott személyek szegény és hátrányos helyzetű embereket kerestek meg azzal, hogy egy videóban azt mondják,

őket régebben arra kényszerítették, hogy vegyenek részt a választásokon és szavazzanak arra, akire egyébként nem is szerettek volna.

Ez a 2013-as bajai akcióhoz hasonló videó – tette hozzá.

Az embereknek, akik között vannak szellemi fogyatékkal élők, írástudatlanok és olyanok, akik nem is győriek, néhány ezer forintot ajánlottak fel a szereplésért, de volt, akit munkahelyének elvesztésével fenyegettek meg – közölte.

A politikus hozzátette: a videót az időközi választás előtt szerette volna nyilvánosságra hozni a baloldal, hogy ezzel manipulálják a választókat, ezáltal az eredményeket.

A közeljövőben feljelentést tesznek az ügyben

– jelentette ki.

Elmondta azt is, hogy eddig egy tucat ember jelentkezett a Fidesznél, hogy szerepel ilyen videókban, és nyilatkozatot arról, kik, hol, mikor és milyen módon készítették elő a bűncselekményt és hogyan hajtották végre. Ezek a nyilatkozatok rendelkezésre állnak és pontosan le van írva bennük, hogy kik voltak az ellenzéki pártok megbízottjai – fogalmazott.

Ismét bebizonyosodott, hogy az ellenzéki pártoknak semmi sem szent, bármire képesek, hogy hatalomhoz és pénzhez jussanak, akár a legaljasabb bűncselekmények elkövetésé árán is

– hangoztatta.

Győrben január 26-án azért tartanak időközi választást, mert az október 13-án megválasztott polgármester, Borkai Zsolt (Fidesz-KDNP) november 8-ával lemondott tisztéről.

(MTI)

52 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nezelodo
Jaj, csak nem attól félnek a fiúk, hogy tanultak tőlük és most az ellenfelek fuvarozzák szavazni a város és környékén dolgozó vendégmunkásokat, mint Pápán is tették legutóbb. Lehet, hogy a tanítványok nagyban csinálják, és befogják fuvarozni az ukránul kiírt menetrendű munkásbuszokat, Győr, Tét, Sárvár, Celldömölk, Pápa stb. térségéből, mert már ők is megtanultak nagyot álmodni!
ómió
@Eladott Ország:Hogy te kire mit aljaskodsz rá, nyomika, arra mindenki magasról tesz.
ómió
@Eladott Ország: Lenin-idézet linkjeidet tartsd meg! Olyat se olvasok!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok