Legalábbis ezt állítja a Magyar Orvosi Kamara, amely egylépéses béremelést javasol.

Forrás: Index
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Kookas
ahogy orbánynak sem elég semmi addi az orvosoknak sem elég az elég!!
namihami
Ha ezt az összeget megkapnák az orvosok, abban a pillanatban robbanna fel az egészségügy. Mert melyik nővér, ápoló és egyéb szakszemélyzet maradna meg az egészségügyben a jelenlegi béréért? Már most többet kereshet egy fiatal nő egy butikban, ahol vannak ünnepnapok, leteszi este a lantot és hazamegy, nincs éjszakázás és hasonlók. Nem maradna szinte senki az ágy mellett. Én ugyanis még soha nem láttam-hallottam, hogy a doktor úr vitte ki az ágytálat vagy kötözte be a beteget. Ha pedig az orvosi fizetésekhez emelik a szakszemélyzet bérét, abba a TB kassza szakad bele. Arról pedig már ne is beszéljünk, hogy az általános bérszinvonal ezt a mértékű jövedelememelkedést nem viselné el a többi szektorban. Akkor lenne igazán orvos (és még a többi személyzet) iránti ellenségesség.
És most a dolog veleje: Mi, adófizetők, kitaníttatjuk adópénzen az orvosi réteg zömét, akinek a diploma megszerzése után, de sok esetben már előtte is, az az első felvetése, hogy odakinn mennyi egy kezdő orvos bére. Csak azt felejti el hozzátenni, hogy pl. egy amerikai egyetemre járó diáknak (ha nincs sportösztöndíja), a család már a pelenkában kezdi spórolni a tanulmányaira szánt pénzt. Itthon se érezném ezt bajnak, ha nem az lenne a reakció, hogy az egyetem elvégzése után, amennyiben az a cselédkönyves orvos első útja a határon kivülre vezet, akkor a tanulmánya költségeinek megtérítésére kötelezhető legyen. Hiszen azt MI adtuk össze.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.