Az elmúlt négy évben összesen 273,5 milliárd forintot fizetett az állam a nyugdíjasoknak és nyugdíjszerű ellátásokban részesülőknek a szokásos havi ellátáson felül - derül ki Rétvári Bence parlamenti válaszából, amit Korózs Lajos szocialista képviselő kérdéseire adott - írja laptársunk, az Mfor.hu. A nyugdíjak kiegészítésére 2017-ben és 2019-ben került sor, összesen 51,5 milliárd forintból. A nyugdíjprémiumot az eltelt három évben minden alkalommal fizetett az állam, ezen a jogcímen összesen 115 milliárd forinttal nőtt a nyugdíjasok pénzügyi kerete. Erzsébet-utalványt 2016-tól 2018-ig kaptak a nyugdíjasok, karácsony, vagy húsvét táján, összesen 81 milliárd forint értékben. Tavaly viszont rezsiutalványt kaptak (amit csak a gáz- és villanyszámlák kiegyenlítésére fordíthatnak, a módosított jogszabályok szerint idén május végéig), ez a juttatás 26 milliárd forintba került.

Forrás: privatbankar.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

CsipkeRózsa
Csak nem sokallja, hiszen négy év, és több millió nyugdíjasról van szó, különösen, négy évre felszorozva. Mennyi jut egy főre, miért nem azt közli velünk?

A képviselők négy évre fejenként mennyit kaptak? Az kevés volt, vagy sok?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
sokanvagyunk
...és mennyibe került kigyártani/eljuttatni? - mert a forgalomban lévő pénzben a nyugdíjakhoz hozzáadni egyszerűbb és olcsóbb lett volna.
Nessy
@sokanvagyunk: Kellett egy kis aprópénz a haveroknak is! Ha hozzáteszi az utalvány értékét a nyugdíjakhoz, akkor több lehetett volna az összeg, és egyszerűbb a felhasználás! Így legalább pár hónapig emlegették pártunkat és kormányunkat, ha nem is mindig "áldó imával"!
Én is emlegettem, miközben körbe buszoztam, sétáltam Óbudát az utalványokkal télen.
CsipkeRózsa
Csak nem sokallja, hiszen négy év, és több millió nyugdíjasról van szó, különösen, négy évre felszorozva. Mennyi jut egy főre, miért nem azt közli velünk?

A képviselők négy évre fejenként mennyit kaptak? Az kevés volt, vagy sok?
Rockxy
274miliárd az kevés, hazudik a zorbán!
kereső
Négy év alatt a 2,5 millió nyugdijas +nyugdijszerú ellátottnak. 2015-2018 között a magyar látványcsapatsport támogatása + stadion épités 800 milliárd- Engedtessék meg ,hogy ne tapsoljak, hanem köpjek rétvári bencére IS!
CsipkeRózsa
@Rockxy: Persze, hogy kevés. A nyugdíj fölötti rész, évesen egy főre jutó összege 27 300 Ft-ra jön ki (Kereső létszám-adatát figyelembe véve). Csak a négy évvel számolva, az előtte lévő éveket Rétvári nem említi.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.