Az idősek a koronavírus-járvány legveszélyeztetettebb társadalmi csoportja – hívta fel a figyelmet a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár, a kommunikációs akciócsoport vezetője az operatív törzs vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján.

Kovács Zoltán kiemelte: a nemzetközi statisztikából nyilvánvaló, hogy az idősek vannak leginkább kitéve a vírus közvetlen fenyegetésének, különösen akkor, ha más típusú betegségekkel is küzdenek.

Az államtitkár arra kérte a lakosságot, hogy idős hozzátartozóik és barátaik esetében különös elővigyázatossággal tartsák be az egyébként javasolt védekezési és megelőzési előírásokat.

Lakatos Tibor ezredes, az operatív törzs ügyeleti központjának vezetője arról beszélt, hogy néhányan nagyon könnyelműek,

volt olyan házi karanténos, akit egy vendéglátóhelyen értek el a kollégák, és intézkedni kellett vele szemben.

Nyomatékosan megkért mindenkit, hogy aki hatósági házi karanténba kerül, maradjon is ott.

Lakatos beszámolt arról, hogy a kormány döntése alapján Kiskunhalason kezdenek el mobil járványkórházat építeni.

Lakatos Tibor elmondta, hétfőn Kiskunhalason kezdődik meg a mobil konténerkórház felépítése, ez az esetleges kapaticáscsökkenés esetén bevonható a gyógyító-megelőző vagy megfigyelési tevékenységbe.

Forrás: 24.hu, MTI

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tudode
Ahogy meg előre az idő, annak arányában silányabbak, átpolitizáltak a tájékoztatók, hasonlóan lekezelve a sajtót, mint őfélesége!
.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.