Fidesz, Jobbik, KDNP, MDF, MSZP, Munkáspárt, SZDSZ? Vagy valami egészen más? Netán mindegyik? Egyik sem? Melyik pártra (miért) (nem) szavaznátok, ha most vasárnap lennének a választások?

Forrás: gulyas.blog.hu
Feltöltő: tsabeeka
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

53 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
asim
A munkáspártra szavaznék.Nem kötelezte el magát egyetlen tőkés csoportnak sem.Húsz éve tiltakozik a privatizáció ésszerűtlensége ellen.Állami támogatásnélkül tartja fenn magát.Kritizálja a volt szocializmust de nem tagadja meg.Tagsága közösségben gondolkodik nem egoista.Nem korrumpálódtak.Egészséges magántuladont képvisel.Tagadja a 10-100-szoros jövedelmeket.Tiszteli és becsüli az időseket.Elsőleges számára az ingyenes oktatás,gyógyitás.Az egészséges nacionalizmust képviseli de a világproblémájának megoldását internacionalizmusban látja.Az 1988-as ellenforradalmárok gúnyszava a gulyásdemokrácia szeretnék még abban élni,de nagyon sok idő kell még hogy a magyarok többsége bemerje önmagának vallani milyen ostobán hittem az ellenforradalmároknak.
tsabeeka
@asim: - állami támogatás nélkül tartja fenn magát: nem jószándékból, hanem mert nem kapott hozzá elég szavazatot
- tagadja a 10-100-szoros jövedelmeket: ha valaki megérdemli, akkor keressen akár ezerszeresen is. ha megérdemli.
- tagsága közösségben gondolkodik nem egoista: ez minden pártra igaz, amíg nem jut hatalomra. a kommunizmusban/szocializmusban valahogy nem így festett a kép.
gabbs11
Arra a pártra kell majd szavazni, amelyik keményen felelősségre fogja vonni és MEGBÜNTETNI a mostani országpusztítókat, mert
a kormány a felelős, mert a cigányság felzárkóztatására félretett pénzeket eltüntette és nem rájuk költötte, nem hozott létre foglalkoztatási programokat.
A kormány a felelős azért, mert sok, a mostanihoz hasonló bűnbanda űzheti tevékenységét büntetlenül Magyarország területén, a rendőrség és kormány tudtával!
A kormány a felelős azért, mert a keservesen befizetett adót, EU-s pénzeket, IMF és Világbank hiteleket a kormánytagok eltüntetik, nem az ország és nép javára használják!
A kormány a felelős azért, mert a rendőrséget szándékosan, felső paranccsal megbénítva nem hagyja, hogy rendet tartson fenn, sejthetően azért, mert érdekszférájukat sértené.
Vegyük észre, hogy itt most nem a cigánykérdés a legfőbb probléma.
A bűnös nem fogja felelősségre vonni a másik bűnöst, csak látszólag! Nem szabad hagyni, hogy megússzák!!
tsabeeka
@gabbs11: kb minden párt a másikról mondja ugyanezt, amikor épp a másik van kormányon. aki meg sosincs kormányon, az meg mindig ezt mondja az összes többire :)
MakayZsolt
Jómagam természetesen az MDF-re szavaznék : )
zsolti
@MakayZsolt: indoklást kérünk :)

mit tenne az MDF, ami a jelenlegi helyzeten lényegesen változtatna?
alkérdés: és ezeket a tetteket hogyan fogadtatná el az emberekkel?
MakayZsolt
A válságkezelést össze kell kapcsolni a gazdaság élénkítésének hosszú távú programjával. A 3,6 millió munkavállalóból 1,6 millió minimálbéren él, aki nem fizet SZJA-t. Tehát kb. 1 millió ember fizeti Mo-on az adóterheket közszférában dolgozókon kívül. Az adófizetők számát kell növelni, a vállalkozókat mentesíteni. De érdemes lenne az általunk javasolt adóamnesztiát is megfontolni. De hiszem és vallom, hogy a politika a párbeszéd, a kompromisszumok művészete. Véget kell vetni annak a világnak, amelyben milliók építenek arra, ami alanyi jogon jár, ami nem visszatérítendő támogatás, és ami segély.
nanena
@MakayZsolt:
A program közel áll Bokros javaslataihoz. Ha őt tennék pénzügyminiszternek, én önökre szavazok. MDF-ben van olyan politikusi gárda, amely képes lehet rá, hogy kormányra kerülés esetén megvalósítsa a programot? Hiszen többnyire csak széthúzásról, belső harcokról hallunk az MDF háza tájáról.
zsolti
"Véget kell vetni annak a világnak, amelyben milliók építenek arra, ami alanyi jogon jár, ami nem visszatérítendő támogatás, és ami segély."

És pont ez az MDF 22-es csapdája, ami miatt nem fog többséget szerezni. Eddig is mindig csak olyan párt nyert, aki pont az ellenkezőjét ígérte: ingyen, olcsón, mindenkinek, azonnal! Egyébként szimpatikus lenne, csak ez az ország még nem érett meg erre a gondolkodásra - szerintem. De valamikor el kell kezdeni.

Az adóamnesztiával én nem értenék egyet. Vagy csak bizonyos összeghatárig lenne érdemes - a kisembert, a kisvállakozókat, akik egyszer megbotlottak, azok esetleg élhessenek vele, viszont aki eddig ipar-szerűen lopott, cégeken, cégcsoportokon keresztül, azoknak ne legyen ilyen kedvezmény. Inkább kiterjeszteni kéne a vizsgálatokat, becsöngetni a fémkereskedéssel foglalkozó testvéreinkhez, ahol két Audi is áll a többszintes villa előtt, hogy ugyan készített-e már valaha adóbevallást? (Nem kiragadott példa, rengeteg van ilyen, csak nem kell elfordulni, és etnikai ügyet csinálni belőle.)
MakayZsolt
A belső harcok lezárultak. A lényeg, hogy több a kilépő, mint a belépő a pártba. Tehát van kire és mire is szavazni. Nekünk vannak programjaink - Nemzeti Adószabadság Program, Normális Magyarország, stb. Bokros egyes elképzéléseivel magánemberként egyetértek. Bár több folyamat már elindult régebben, pl. kis iskolák bezárása.
MakayZsolt
Bocsánat, már késő van. : ( Lehet jobb lenne, ha aludnék, és nem politizálnék.Több a belépő, mint a kilépő a pártba természetesen. Interneten egyre többen találnak meg minket, hála Istennek.
peppe
Én egy nagy x-et tennék, és összekötném a lap négy sarkát :) Egyébként amíg nincs egészséges párbeszéd a mindenkori kormány és a mindenkori ellenzék között, addig teljesen mindegy, hogy ki kinek a homokozóját rúgja szét :( sajnos :(
nyirtass
Akik 20 év alatt nem tudtak eredményeket elérni az országba csak azt pusztítani, azokra nem szavazok.
Én egy "friss erőt" támogatok, akiknek eddig még nem jutott parlamenti pozició, de ennek ellenére is már most is többet tettek az ország érdekében mint az elődeik az elmúlt közel húsz év alatt összeségében.
Csak azért voltak képesek erre, mert NINCS bennük sem MEGALKÚVÁS, sem KORRUPCIÓ!!!- de van bennük TENNI AKARÁS, és RÁTERMETTSÉG!!!
Én a JOBBIKRA szavazok.
nanena
@nyirtass: Amíg nem voltak hatalmon, nem is érinthette meg őket a megalkuvás, a korrupció. Tenni akarás egy dolog, rátermettség kétséges. Ha végignézek a Jobbik gyűlések résztvevőinek arcán, nekem nem a rátermettség jut eszembe. Ezért nem is a Jobbikra szavazok. Inkább senkire.
Bár a furcsa, hogy sokmindenben egyetértünk. S ebben éppen az a jó, hogy ez pártfüggetlen.
nyirtass
@nanena: Természetesen igazad van: tényleg jó, hogy a vélemény nyilvánitás pártfüggetlen. Ha javasolhatom, akkor ne az arcokon nézz végig, hanem célkitűzéseiken: www.jobbik.hu/node/5690
nanena
@nyirtass: A problémám éppen az, hogy a célkitűzések csak szavak. Persze mondhatod, hogy ezeket meg is fogják valósítani. Na ekkor nézek végig az arcokon. Én alapjában minden párt célkitűzéseinek egy részével egyetértek. Fogalmazni tudnak, illetve megfizetik a fogalmazókat. Egy nagy német fogalmazó is maga mellé állított szinte mindenkti Európában a célkitűzéseivel. S mi lett a vége!
tsabeeka
@MakayZsolt: nem vagyok egy nagy szakvélemény, de jó úton haladtok.
ahogy zsolti írta, ilyen (bocs, nem szójáték) "normális" programmal viszonylag nehéz nyerni magyarországon. ahogy tölgyessy mondta (igaz, nem mostanában), itt az nyer, aki együtt álmodik a választókkal (irreális értelemben). viszont ez az elmúlt években lehet, hogy átfordult kicsit, nem tudom. én úgy látom, hogy az lmp és az mdf az, akik jó úton haladnak abban az irányban, hogy 2010-en legyen esélyük nálam. persze én csak egy vagyok, de hát aztán ki tudja.. :)
MakayZsolt
Egy is fontos, és egy fecske is lehet csinál nyarat. Van új a nap alatt : )
ugyeugye
@gabbs11: megnéztem. nem tudom, sírjak-e vagy nevessek.
furfang
@ugyeugye: én is megnéztem. Szerintem sírni kellene, mert sajnos minden bejött, amit mondott, sőt háromszor annyi.
eberti
Ha most lenne szavazás ,akkor a jelenlegi parlamentben lévő pártok közül csak az MDF-nek lenne esélye nálam.
dilike
nem most kell szavazni..hálégnek. mert tartok tőle, az én szavazatom az otthonmaradás lenne.
ugyeugye
@dilike: meghívnálak egy finom teára :)
dilike
@ugyeugye: :D tea az jó. sütnék hozzá mogyorós kekszet
asim
Amennyiben ezerszeres fizetést is adnál nem jutna még ennyi se a létminimum alatt élőknek.
tsabeeka
@asim: egy pillanat. aki megdolgozik, hogy neki és családjának biztonságot adjon minden értelemben, attól miért vennénk el? oké, adjunk a létminimum alatt élőknek, de ne a fizetések maximalizálásával. és csak annak adjunk, aki hajlandó is tenni érte valamit, például dolgozik (ha tud).
tsabeeka
@ugyeugye: hát, aki tudna, de nem akar, annak nem hiszem, h túl sokat kellene juttatni
nyirtass
@tsabeeka: Áruld már el légyszives, hogy ezt a rendkívül egyszerű dolgot a politika gyakorlói mért nem tudják felfogni?
Félnek, hogy akkor ők sem kaphatnak semmit?
tsabeeka
@nyirtass: ezt inkább tőlük kéne megkérdezni :)
ugyeugye
Na én kitaláltam melyik pártra szavaznék - ha lenne.
A Propelleresekre. De komolyan.
És azt is megmondom, hogy miért. Sokfelől és sokszínűen látjuk a világot. Néha felcsapnak az indulatok, de megbékítjük egymást érvekkel. Ha mégsem értünk egyet, megbeszéljük, és békésen beszélgetünk tovább más témákról. Mi itt a beszélgetésért, a gondolatok cseréjéért vagyunk. És sztem maximálisan tesszük a dolgunkat.
Lehet nyomni a gombokat :D
dilike
@ugyeugye: nem akarlak lelombozni, de tartok tőle, hogy mi is csak átmennénk politikusba, ha oda kerülnénk.
a megbeszéljük csak itt működik, pártszékházban nem .:(
jessz, már milyen cinikus vok, milyen leszek vénségemre? :)
ha mégis lesz propeller párt, tea és keksz nélkül tilos mindennemű megbeszélés, frakciógyűlés, meg ilyesmik :D
asim
tsa.. Mondd meg nekem egy ember aki vezető,politikai vezető mia fészkes fenét csinál,hogy 2 millió Ft-ot kap érte?Ismerek polgármestereket,Több féle - fajta vezetőket indokolatlanul kapják ezen hatalmas összegeket.A nyugdíjasnak adnak 3 ezer Ft. emelést egyesek ezt is sajnálják tőlük,Példát mondok:fűtés tavaly 23000 most 41000.
asim
dili--nem szavaztam meg a polg.m.prémiumát, az önkormányzati képv.tisztelet díjának emelését,nem fogadtam el tisztességtelen vállalkozói ajánlatokat.
tsabeeka
@asim: nem azt állítottam, hogy konkrét emberek nem kapnak indokolatlanul nagy pénzt. és te kapásból az állami szférából hozol példákat. ha nekem van egy cégem (mint tulajdonos), miért ne adhatnék havi 5 millió nettót a vezetőnek? és milyen jogon dumálna bele ebbe az állam? ha nekem megéri 5 millió nettóért foglalkoztatni, akkor miért ne tehetném meg?
zsuci
@ugyeugye: Énis veletek tartanék egy kis teázásra.
ugyeugye
@zsuci: erről az akcióról most kicsit lemaradtál, de a köv-re szeretettel!!! :)
asim
tsa:Nem vagyok bisztos abban,hogy aki megtermeli -minimálbérért-az 5 millióstól ne kaphasson egy milliót.
tsabeeka
@asim: nem sajnálnám senkitől (na jó, valakitől igen) az 5 milliót. de nem gondolom, h a szebb-jobb világnak az a záloga, h korlátozni kell, h ki mennyit kereshessen. lehet, h mindenki megérdemelne 5 milliót, de hadd dönthesse el szabadon minden tulajdonos, h kinek ad minimált, kinek 117 ezret és kinek 5 milliót.
sara
Aki nem megy szavazni az később ne nyavajogjon hogy nem változik semmi, vagy hogy még rosszabbul alakulnak a dolgok

Én azokra fogok szavazni akik megszüntetik az alanyi jogon járó juttatásokat, a méltányossági nyugdíjat ( azok kapják akik soha nem dolgoztak )
akik létrehoznak egy erős és tisztességes rendőrséget,visszaszorítják a bűnözést
megszüntetik a pozitív megkülönböztetést
kialakítanak egy normális adórendszert
tsabeeka
@sara: eddig kb mátyás király stimmel :)
tsabeeka
@sara: arra a pártra gondolunk, amelyik egy sajtóközleményt nem tud _magyar_ nyelven, ordenáré nagy helyesírási hiba nélkül elküldeni? egy közepesen bonyolult gazdasági összefüggés már eléggé megfektetné őket.
sara
Azt nem tudom Te kire gondoltál . Én elolvastam a pártok programját, és ez volt az egyetlen amelyik azt is leírta hogyan , miből akarja pl. a nyugdíj rendszert megreformálni.
vagy azt hogyan akarja segíteni a gyermeket vállaló
fiatalokat ( na nem segélyekkel ! )
A többieknél semmi konkrétum, csak blabla
sara
'bár nem lenne rossz a Mátyás király féle adóztatás, és rendteremtés sem, ahogy olvastam, az nagyon kemény,
gyakran kegyetlen volt.
tsabeeka
@sara: ezt sajnos csak úgy lehet érteni, h szerinted nem rossz a kegyetlenség. a párt, amire pedig gondolunk, ha jól sejtem, a jobbik, amelyik szintúgy bevetne kegyetlen módszereket (kertévé székházak felgyújtása, stb.) erről ennyit.
sara
soha nem szavaznék olyan pártra amelyik büncselekményt követ el ( ezért nem jöhet szóba pl. a szadesz )

ha így fordítottad le amit írtam akkor nem egy nyelvet beszélünk. Olvasd el mégegyszer !

Hol itt az erőszak ? A segélyezés megszüntetése ?
Vagy a bünözés visszaszorítása egy erős,tisztességes rendőrséggel.
Vagy a pozitív diszkrimináció megszüntetése , igen azt szeretném ha az országban élöknek egyenlő jogokat és
kötelezettségeket biztosítanának
Vagy a normális adórendszer ?
melyiket lehet kegyetlenségnek érteni ?
asim
Bíztam abban,hogy sokkal többen felkapják fejüket erre a címre g..... d.....!Szidni avagy dicsérni fogják a szocializmust.Személy szerint én minden bajával és hibáival együtt százszor jobbnak tartom a szocializmust mint a kapitalizmust.Ma már nincs állami tulajdon az állam már így érdemben nem tud beleszólni a magyar emberek sorsába.Az történik amit a tőkések akarnak, koldus államnak koldus a népe.Nincs mese, csak a kommunisták tudják megmenteni a 9 millió nyomorgó magyart.Bízni kell bennük mert tanultak az elmult évek hibáiból!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.