Müller Cecília országos tiszti főorvos az operatív törzs péntek délelőtti tájékoztatóján elismételte a reggel közölt adatokat: újabb 14 magyar vesztette életét a koronavírus következtében, ezzel 156 főre emelkedett az elhunytak száma, 207-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból.

Müller Cecília szerint minden nappal többen fertőződnek meg, ebben nincsen semmi különös, hiszen a több fertőzött nagyobb kockázatot hordoz, több embernek adhatják át a betegséget. Erre nagyon oda kell figyelni, lassan belépünk a tömeges megbetegedések szakaszába.

Az Origo kérdésére Müller Cecília a pénteki tájékoztatón azt mondta, hogy

a járványhelyzet szempontjából nem volt kedvező a budapesti közlekedésben az, hogy az embereknek tömegesen kellett várakozniuk és a járműveken lenniük.

A tisztifőorvos szerint Budapesten 18 ezernél több maszkot osztottak ki az idősotthonok számára, fenntartótól függetlenül. Ismét kiért a szociális intézmények ellenőrzésére, ami szavai alapján nem csak a hiányosságok feltárására fókuszál, hanem segítséget szeretnének nyújtani.

Folyamatosan biztosítják az idősotthonoknak is a megfelelő védőfelszereléseket

- mondta az országos tisztifőorvos.

Eddig 12 szociális intézményben jelent meg a vírus, 31 ember halt meg az idősotthonokban, három idősotthonban van nagyobb számú megbetegedés.

Az önkormányzatok kérhetnek teszteket az idősotthonokban, de ez nem a hivatalos teszt.

Kiss Róbert rendőr alezredes arról beszélt, hogy

a húsvétkor meghozott egyedi önkormányzati rendelkezések eredményesek voltak.

21 093 szabálysértés történt a kijárási korlátozás életbe lépése óta – mondta Kiss Róbert.

A fővárosban 530 szabálysértés történt, és 128 fővel szemben történt helyszíni bírság.

Forrás: 24.hu, Origo

Címlapkép: MTI/Szigetváry Zsolt

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
@Csizmás Kond: a többi magyar állampolgárnak!!! annak a kb 8 millió embernek...kicsit mások a népsűrűségi adatok,neked sem tűnt fel??? tudod 5-ször annyi vidéki...180 -szor akkora terülaten...bár nektek nem erősségetek a matematika...ezt mutatja a 48%-os kétharmadotok is!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pálinkás Pál
@Csizmás Kond: másik hozzászólásod alatt már leírtam,de itt is megteszem,mutass a magyar áldozatok között csak egy embert aki egészséges volt!!!
Csizmás Kond
@Nessy: A nem otthon maradás és a felelőtlen császkálás azért nem ugyanaz. Az aki dolgozik az is kerüli a tömeget és ha mindenki betartja akkor az a közözsség ahol dolgozik is kevesebb esélyel lesz beteg.
A másik érdekessége a fertőzésnek, hogy igazából nem tudjuk mi fertőz, mert volt olyan hogy ferőzött mellett nem kapta el a kórt és volt aki azt sem tudja hogy kaphatta el mert nem találkozott ferőzöttel...szóval akár a cipővel is bevihetünk akármit, sőt állat is beviheti...vagyis jobb ha nincs kert az asztalt kerülöd...:)
Csizmás Kond
@Pálinkás Pál: ...est így nem helyes kijelenteni. A vírus nem tudom ölt-e meg olyant akinek más semmi baja nem volt viszont a tüdőbeteg a szívbeteg vagy vérmyomásos sem biztos hogy azért halt meg mert elkappta a vírust...annyi biztos, hogy semmi sem biztos...és jobb őrízkedni.
Nessy
Valljuk be férfiasan, minél tovább vizsgálják a vírust, annál több lesz a kérdőjel! Amennyire lehet, tartsuk be az alapszabályokat, és vigyázzunk másokra is. :-))) Ma már lehet a patikában mosható maszkot kapni. Nem olcsó, de ez van.
SystemError
@Nessy: "Valljuk be férfiasan, minél tovább vizsgálják a vírust, annál több lesz a kérdőjel! Amennyire lehet, tartsuk be az alapszabályokat, és vigyázzunk másokra is. :-)))"

Finoman fogalmaztál.. Én is így vagyok vele onnantól, hogy nem követjük a "tudományos" érveket. Nem tudom egy ilyen járványhelyzetben mi lehet fontosabb a tudományos érveknél...Egy irányított valóságshowban érzem magamat, ahol a show kedvéért sok minden belefér, csakhogy most az emberélet az ár és mégis a WHO és az alapető tudományos alapvetések ellenére cselekszünk sokszor. Kari Geris politikai macska-egér játéknak áldozatokban mérhető ára lesz.

Így én is azt mondom, hogy egy józan paraszti ész és extra védekezéstől baj nem lehet. Bár Kipcsákiában lassan rémhirtejesztés az a tudományos alapvetés is, hogy a mérés alapja a mintavételezés...:) vagy az egy mérés nem mérés..

Persze ez Hágában nem fogja megállni a helyét!!!
Lepényleső
...s ehhez a rendkívüli felismeréshez kellett több mint egy hónap?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.