A BKK vezérigazgatójának, Varga Ivettnek az élettársa ellen zaklatási ügy miatt indult vizsgálat.

Fogdosta és szexuális tartalmú üzenetekkel zaklatta több kollégáját a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) elektronikus jegyrendszer projektvezetője, Nagy Zsolt.

A Magyar Nemzet értesülését megerősítette a Fővárosi Önkormányzat.

Az ügyet vizsgálta az esélyegyenlőségi bizottság is, Karácsony Gergely főpolgármester pedig utasította a BKK-t, hogy szüntessék meg a férfi munkaviszonyát.

Zaklatási botrány a BKK-nál

A bizottsági jelentés értékelésében nem vett részt a BKK vezérigazgatója, Varga Ivett, a lap szerint azért, mert amúgy magánéleti viszony van közte és a férfi közt.

Ezt konkrétan nem erősítette meg a főváros, viszont azt írták:

a vezérigazgató jelezte érintettségét, és haladéktalanul kizárta magát az esélyegyenlőségi bizottság jelentésének értékeléséből annak kézhezvétele után, ezért azt a BKK igazgatóságának elnöke (Draskovics Tibor) végezte el.

A Magyar Nemzet belső levelezésekre hivatkozva azt írja, Varga a vizsgálat elején még nem jelezte összeférhetetlenségét.

Az önkormányzat szerint a BKK-nak külön belső szabályzata és eljárásrendje van a zaklatások, panaszok kezelésére, ami biztosította a hatékony vizsgálatot és a szükséges intézkedések megtételét.

Cikk- és címlapkép. MTI/Szigetváry Zsolt

(magyarnemzet.hu)

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Ez nem hír. Tessék úgy megírni hogy Karácsony zaklatta a bkk dolgozóit. A férfiakat is.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
@vacsi: Hogyan? Gondolod, hogy pl. a magas beosztású férj bejelenti a felettes hatóságnak, hogy szeretőt tart? Pontos név, lakcím. Ugyanez fordítva is megteendő.
vacsi
@Nessy: Pontosan! Valaha a férjem rendőr volt. Amikor bejelentettük, hogy össze akarunk házasodni, mielőtt a rendőrség hozzá járult volna, bizony, lenyomoztak. Mint megtudtam, kimentek a lakásunkra, megkeresték a főnökeimet
Bár bosszantó volt, de helyesnek találom. Ha ezt megtették egy rendőrtiszttel, akkor a BKK vezérigazgatójánál, ami mégis csak bizalmi állás, feltétlenül elvárható lett volna!
Nessy
@vacsi: meg az összes vezérigazgatóval, igazgatóval, vezetővel, akiket egy nap alatt neveznek ki! Sem a szaktudás, sem a végzettség nem számít, csak a lojalitás! Volt már, amikor egy kiemelt elnök és a barátnője egy helyen dolgoztak! Lehet, hogy amikor felvették, nem volt vele gond, csak később kutyult el. Mindenesetre témának most jó , legalább addig sem esik szó pl. a kulturális dolgozók kiszúrásáról, úgy is mint járványügyi intézkedés!
Gyütt Mönt
Ezt végképp nem értem. Miért foglalkozik a Fidesz-KDNP egy zaklatási üggyel? Ilyen alapon foglalkozhatott volna Borkai yachtos-kurvázós ügyével is.
Hofipisti
@Gyütt Mönt: Mert a szereplő - most éppen - nem fideszes!
human
@Donáld Tramp: Ezt hogy érted??? "A vidék tud normálisan élni."
Fejtsd már ki.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.