A BKK vezérigazgatójának, Varga Ivettnek az élettársa ellen zaklatási ügy miatt indult vizsgálat.

Fogdosta és szexuális tartalmú üzenetekkel zaklatta több kollégáját a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) elektronikus jegyrendszer projektvezetője, Nagy Zsolt.

A Magyar Nemzet értesülését megerősítette a Fővárosi Önkormányzat.

Az ügyet vizsgálta az esélyegyenlőségi bizottság is, Karácsony Gergely főpolgármester pedig utasította a BKK-t, hogy szüntessék meg a férfi munkaviszonyát.

Zaklatási botrány a BKK-nál

A bizottsági jelentés értékelésében nem vett részt a BKK vezérigazgatója, Varga Ivett, a lap szerint azért, mert amúgy magánéleti viszony van közte és a férfi közt.

Ezt konkrétan nem erősítette meg a főváros, viszont azt írták:

a vezérigazgató jelezte érintettségét, és haladéktalanul kizárta magát az esélyegyenlőségi bizottság jelentésének értékeléséből annak kézhezvétele után, ezért azt a BKK igazgatóságának elnöke (Draskovics Tibor) végezte el.

A Magyar Nemzet belső levelezésekre hivatkozva azt írja, Varga a vizsgálat elején még nem jelezte összeférhetetlenségét.

Az önkormányzat szerint a BKK-nak külön belső szabályzata és eljárásrendje van a zaklatások, panaszok kezelésére, ami biztosította a hatékony vizsgálatot és a szükséges intézkedések megtételét.

Cikk- és címlapkép. MTI/Szigetváry Zsolt

(magyarnemzet.hu)

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Ez nem hír. Tessék úgy megírni hogy Karácsony zaklatta a bkk dolgozóit. A férfiakat is.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
human
Ez nem hír. Tessék úgy megírni hogy Karácsony zaklatta a bkk dolgozóit. A férfiakat is.
Jozefina
Ez mit jelenthet: "amúgy magánéleti viszony van közte és a férfi közt." Magánéleti viszony, az akkor nem házastársi viszony szeretett keresztényi kormányunk szerint??? Kvázi mindenki annak az ágyába bújik, akiébe csak akar??? Hajrá fidesz-kdnp???!!
Donáld Tramp
Valszeg ez Qrvára A Fővárosra tartozik... Nem igazán tudom hogy a Fideszre ez miért is tartozna !!!
Donáld Tramp
@human: @Jozefina: Ez önöknek szólt !!! Várom Értelmes Válaszukat ?! Önöké a Főváros ! A legnagyobb Fertőzés veszélyes hely az Országban !!! És még önöknek áll feljebb !!! Az Egész Ország Karantén alá B@sszná Budapestet legszívesebben...
Donáld Tramp
@human: @Jozefina: A VIDÉK tud Normálisan Élni : Ti Miért Nem !!!
vacsi
@Jozefina: Igen, oda bújik, ahova akar. Én nem ezen lepődöm meg, hanem azon, hogy egy - ezek szerint rendezetlen magánéletű nő - lett a BKK igazgatója., még akkor is, ha szakmailag esetleg alkalmas. Bár, amikor néhány hete azt a szörnyű káoszt csinálták a tömegközlekedésben, nem az alkalmasságról szólt!
Nessy
@vacsi: Azért ha minden "nem házastársi kapcsolatban élő", vagy szeretőt tartó vezetőt lecserélnének, elég sok pályázatot kellene kiírni.
Nem akadt egyetlen talpra esett nő sem, aki képen törölte volna az illetőt?
Aki Én
@Donáld Tramp: ,,A VIDÉK tud Normálisan Élni : Ti Miért Nem !!!"
Ez komoly?
Itt van egy szem zaklató, te miről beszélsz?
jesz
baszki..hát ezért áll ez az elektronikus jegyrendszer...a faszi a lomposával van elfoglalva...
Kirúgni a faszit is és a feleségét is...

Hagyó mosolyog...
vacsi
@Nessy: Nem azt kifogásoltam, hogy nem él házasságban, hanem a rendezetlen magánélet alatt azt értem, ha valakinek ilyen élettársa (esetleg férje) van. Azért a BKK vezérigazgatói poszt egy bizalmi állás, az ilyen hátteret fel kellett volna deríteni!
Nessy
@vacsi: Hogyan? Gondolod, hogy pl. a magas beosztású férj bejelenti a felettes hatóságnak, hogy szeretőt tart? Pontos név, lakcím. Ugyanez fordítva is megteendő.
vacsi
@Nessy: Pontosan! Valaha a férjem rendőr volt. Amikor bejelentettük, hogy össze akarunk házasodni, mielőtt a rendőrség hozzá járult volna, bizony, lenyomoztak. Mint megtudtam, kimentek a lakásunkra, megkeresték a főnökeimet
Bár bosszantó volt, de helyesnek találom. Ha ezt megtették egy rendőrtiszttel, akkor a BKK vezérigazgatójánál, ami mégis csak bizalmi állás, feltétlenül elvárható lett volna!
Nessy
@vacsi: meg az összes vezérigazgatóval, igazgatóval, vezetővel, akiket egy nap alatt neveznek ki! Sem a szaktudás, sem a végzettség nem számít, csak a lojalitás! Volt már, amikor egy kiemelt elnök és a barátnője egy helyen dolgoztak! Lehet, hogy amikor felvették, nem volt vele gond, csak később kutyult el. Mindenesetre témának most jó , legalább addig sem esik szó pl. a kulturális dolgozók kiszúrásáról, úgy is mint járványügyi intézkedés!
Gyütt Mönt
Ezt végképp nem értem. Miért foglalkozik a Fidesz-KDNP egy zaklatási üggyel? Ilyen alapon foglalkozhatott volna Borkai yachtos-kurvázós ügyével is.
Hofipisti
@Gyütt Mönt: Mert a szereplő - most éppen - nem fideszes!
human
@Donáld Tramp: Ezt hogy érted??? "A vidék tud normálisan élni."
Fejtsd már ki.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.