Újabb védőeszközökkel segíti a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs az idősotthonokat – közölte a koronavirus.gov.hu szerdán.

Újabb védőeszközöket küld az operatív törzs az idősotthonoknak
A vizsgálat végeredménye látható az új részecskeszámláló kijelzőjén a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) Villamosmérnöki és Informatikai Kar új laboratóriumában 2020. április 20-án. A labor, ahol az egyéni légzésvédő eszközök műszaki vizsgálatát tudják elvégezni az új részecskeszámlálóval, létrehozatalát az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) kezdeményezte. MTI/Koszticsák Szilárd

Azt írták: két hete volt már hasonló kiszállítási kör. Most újabb készleteket küldenek az intézményekbe, összesen 1,3 millió maszkot és 365 ezer gumikesztyűt. A védőeszközöket a szociális és gyermekvédelmi főigazgatóságok megyei kirendeltségein vehetik át az idősotthonok, legyenek azok állami, önkormányzati, egyházi vagy civil fenntartásúak.

A Fővárosi Önkormányzat fenntartásában működő 21 idősotthon számára is küldenek újabb védőeszközöket: összesen 175 ezer sebészi maszkot és 49 ezer gumikesztyűt. Ebből a tömeges fertőzéssel érintett Pesti úti idősotthon 5700 darab sebészi maszkot és 4500 gumikesztyűt kap – írták a kormányzati oldalon.

(MTI)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.