Az Országgyűlés ma tárgyal arról a politikai nyilatkozatról, amellyel kormánypárti politikusok a szabad Országgyűlés harminc évvel ezelőtti megalakulásának kívánnak emléket állítani.

A szabad Országgyűlés megalakulására emlékező nyilatkozatról tárgyal a Ház

Az előző héten kezdődött ülés harmadik napja délelőtt 11 órakor, napirend előtti felszólalásokkal kezdődik.

A képviselők ezt követően két órában fordulhatnak azonnali kérdésekkel a kormány tagjaihoz, majd kérdések hangozhatnak el másfél órában.

Az ülésnap végén tarthatják meg annak a politikai nyilatkozatnak az összevont vitáját, amelynek egyik előterjesztője képviselőként Orbán Viktor miniszterelnök. Az Országgyűlés május 2-án, ünnepi ülésen fogadhatja el az indítványt, amely az első szabadon választott népképviselet 1990. május másodiki megalakulására emlékeztet, újra kimondva, hogy ez az időpont Magyarország új demokráciájának és alkotmányos rendjének kezdete.

(MTI)

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Gyütt Mönt
@ómió: kiegészítem amiket felsoroltál: akkor még Magyar Köztársaság voltunk, sőt alkotmányunk is volt. A bolsevikekről tudnék névsort közölni, igen jelentős részük a Fidesz-KDNP soraiban keresendő. Nem véletlen, hogy lesöpörték az ügynöki akták nyilvánossá tételét.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csizmás Kond
@Nessy: Így van, de a törvény akkor is és mindig törvény. A demokráciában pedig van lehetőség a törvényhozásba beleszólni, de nem úgy ahogy a mi bohócaink csinálják, hogy ott randalírozva hőzöngenek hanem ha odakerült akkor veszi a fáradtságot és alkot, olyan megfogalmazásokat, ami neki tetszik és megfelel az alkotmánynak de ez a mi ellenkező tökefejeinknek magyon magas, inkább űzik az eszüket.
...és míg elfelejteném a demokráciában az is beletartozik, hogy veszíts csak oda is ember kell ...
Nessy
@Csizmás Kond: Nincs Alkotmányunk! Többször módosított Alaptörvényünk van! Alkotmány bírák vannak, természetesen kormánypártiak egytől egyig.
Csizmás Kond
@Nessy: Ami van az van...amikor más írta meg nekünk akkor is az volt a miénk...
ómió
@Gyütt Mönt: Azért legyen pontos az a kiegészítés! Például: Ma viszont Magyarország vagyunk (efftársilag nagyon meglepő lehet, hogy nem Internacionalisztán) és ehhez illő - szóval, nem posztkomcsi - alkotmányunk van! A bolsevikekről meg ugyan, lécci, közölj egy névsort, hadd lássuk, kik azok! De ne a 30-40 évvel ezelőttiekről - ennyire még bosevikként se lehetsz "naprakész" - hanem a maiakról! Tudod, akik a kongresszusukon máig is a "szent halleluja" Internacionáléjukat éneklik! Vagy inkább - "kevélybolsi" módjára - azzal dicsekednél, hogy 30-40 éve ki mindenkiket "sikerült" bekényszeríteni a bolsi tetübandátokba azok közül, akik az utcaseprésen meg a kolhozban kapálgatáson túl többre érezték magukat hivatottnak, de arra csak "tagkönyvvel" lehetett esélyük? Hogy azokról már szó se essék, akikről az efftársaid utólag gyártottak "dokumentumot", amiért "ügynöki akták" sincsenek! Szóval, lássuk csak, kik is a MAI efftársak!
Gyütt Mönt
@ómió: kedves beszélgető társam, látom szinte görcsösen igyekszel elfeledni a 30 évvel ezelőtti, ma is a hatalomban lévő társaságot. Sajnos a múlttól nem tudtunk elszakadni, mert a gyökerek onnan eredeznek. Ők nem egyszerű szekértolók voltak, hanem ZÁSZLÓVIVŐK. A két fogalom közt óriási különbség van. Ma is ők adják a nemzet arculatát, az egykori egyházellenesek mára hitbuzgó templomlátogatóvá váltak. Ezek az emberek kisajátították maguknak a hazafiságot és ha netán valaki kételkedik, az ellenség, illetve Soros-ügynök. (Jacob Johnson: A gazember utolsó mentsvára a hazafiság) Ahogy Bródy dala mondja: ezek ugyanazok. Eszembe jut egy vicc: Gazsi a cigányzenész elhatározza, hogy belép a Rákosi vezette MDP-be, hátha jobbra fordul a sorsa. Behívják beszélgetésre, kint várja a familia. Gazsi lógó orral jön ki, mondja, hogy nem vették fel. Miért nem? - kérdi a familia. Mert azt mondták, hogy én a nyilasoknak is muzsikáltam. De hát miért nem tagadtad le? - kérdik. Nem lehetett, ugyanazok ültek az asztalnál! Végül egy szó a "gránit szilárdságú" Alaptörvényünkről:tudod-e, hogy nem garantálja a nyugdíjat és az egészségügyi ellátást? Már X alkalommal kellett módosítani. Üdvözlettel: Gyütt Mönt.
ómió
@Gyütt Mönt: A helyzet az, hogy nem igyekszek elfeledni semmit! A "múltat végképp eltörölni" meg végképp nem az én műfajom. Viszont a 30-40 évvel ezelőtti huszadrangú párttagokra, kisztagokra se műfajom ráhazudni semmiféle zászlóvivőséget, csak azért, mert, mihelyt tudtak "lefalcoltak" a tetübandáról és még csak a 89-es kongresszuson se vettek részt, hogy kifele jövetben élénken érdeklődjenek: kik is a kommunisták! Ha pár évvel korábban születnek, talán még a parasztság kolhozba hajtása meg 56-ban az oroszok behívása is rájuk lenne hazudva! Bródy dala meg éppen azokról szól, akik 89-ben tüke bolsiként mentek be a kongresszusukra, kifele viszont már aziránt érdeklődtek, hogy kik is a kommunisták! A vicc meg már szakállas, de máig is ugyanaz a helyzet: a jobbikos kisnyilasokból lettek a diplomás kommunisták (DK) egyik leghűbb koalíciós partnerei! Egyébként a posztkomcsi (volt) alkotmány "garantálta" a nyugdíjat? "Garantálta" az eü. ellátást? Akkor azért tudtak lenyulni Böszméék az öregemtől 2 havi nyugdíjat is? Csak, mert "garantálta"? És az eü. ellátást is? Akkor a Böszme azért indult neg a fizetős egészségügy felé vezető úton a vizitdíjjal, amit úgy kellett "lenépszavaznunk"? "Köszi" az ilyen "garanciákat"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.