Napról-napra porlik, amortizálódik a demokrácia intézményrendszerébe vetett közbizalom a világban– jelentette ki a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorának adott interjúban az Országgyűlés elnöke. Megemlítette: ennek az a nem célzott következménye, hogy ha „a két oldal egyenlő erővel kiabálja a másikra, hogy gazemberek és tolvajok, anyagyilkosok vagytok, akkor előbb-utóbb a köz maga is így tekint a saját választott képviselőire, és nem is nagyon vár el tőlük sokkal többet" ennél. Ez viszont teljesen tönkreteszi a demokratikus intézményrendszert; ennek a határán vagyunk – tette hozzá Kövér László, aki ezért óvatosságot javasol mindenkinek, megjegyezve, hogy ez nem csupán a választott képviselők, hanem az általuk működtetett intézmények renoméjára is kihat. Szerinte ez valóban elég könnyen elvezet az anarchiához, hiszen ha nincs tisztelet, akkor nincs tekintély, ha nincs tekintély, akkor nincs engedelmesség, az alkotmányban rögzített intézményeknek pedig kellene, hogy legyen objektív...

Forrás: hirklikk.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

CsipkeRózsa
Ez az engedelmesség szó nekem nem tetszik.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Béla333
Engedelmesség? Ők tartoznak nekünk engedelmességgel, ők a mi szolgáink!:

Miniszter:
"A latin minister szóból ered, amelynek eredeti jelentése ’szolga’, illetve ’segéd’.[1] A szó eredetileg arra vonatkozott, hogy a tisztség viselője az államfő által maga mellé vett tisztségviselő, akinek a hivatása, feladata és hatásköre az állam legfőbb központi igazgatása, a közügyek intézése és vezetése. "
hu.wikipedia.org/wiki/Miniszter

Ezek a barmok azt gondolják, hogy uralkodóknak választották meg őket?! Hát egy nagy túróst! Szolgák, akik engedelmességgel tartoznak az őket fizető adófizetőknek!!!
csak úgy....
@Shikari: tibim! te itt naponta bizonyítod,hogy egy hazudozós gyagyás vagy! melód van már,te nyalafinta éhenkórász?
dr. prédikátor
@Shikari: te mocskos patkány ,hazátlan ingyenélő tróger!!!Már mondtam neked hogy ne ugass itt mert beugrok a szádba és teleszarom hogy legyen min rágódnod!!!
kokopelli
Már gyerekként tudtuk,hogy a tiszteletet ki is kell érdemelni! Az nem egy "egyirányú utca"!
csak úgy....
@Nyírfa: félelmetes javaslat,szerintem a fidesz magáévá teszi ha nem védeted le a találmányi hivatalban!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.