Köszönetét fejezte ki Orbán Viktor miniszterelnök a mentőszolgálat dolgozóinak a mentők napja alkalmából vasárnap a Facebook-oldalán közzétett videóban.

A kormányfő a józsefvárosi mentőállomáson tett látogatást.

Kiemelte:

nagy dolog egy 10 milliós országtól, hogy 30 ezer ágyat és 8 ezer lélegeztetőgépet tud működtetni, úgy hogy mindenhol van orvos, ápoló és mentős is.

A mentődolgozóknak azt mondta, nem csak a kormány, hanem mindenki hálás a helytállásukért, hogy "odatették magukat".

Orbán Viktort az Országos Mentőszolgálat Szóvivője, Győrfi Pál szállította a józsefvárosi mentőállomáshoz, az út közbeni beszélgetésből kiderült, hogy a kormányfő általános iskola felső tagozatában a járási bajnokságig jutott az elsősegélynyújtó versenyeken.

A videóban Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője pedig elmondta, 37 éve mentős, amely szerinte a világ leggyönyörűbb hivatásai között van. Közölte: jó látni, hogy a fiatalok szemében is kezd egyre divatosabbá válni a mentős szakma.

Május 10. a mentők napja Magyarországon annak emlékére, hogy 1887-ben ezen a napon alakult meg a Budapesti Önkéntes Mentőegyesület.

Forrás: HVG, MTI

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ágimami
Szerintem nem csak szavakban kellene kifejezni az elismerést, abból nem lehet megélni!!
(Már 6 mentős is megfertőződött")

Ez a kiemelés nagyon tetszik: "nagy dolog egy 10 milliós országtól, hogy 30 ezer ágyat és 8 ezer lélegeztetőgépet tud működtetni, úgy hogy mindenhol van orvos, ápoló és mentős is."

Azért azt szeretném tudni, hogy pillanatnyilag a 812 koronavírusos beteg kórházi ápolása alapján, miért is kellett 30 ezer ágyat (ennél sokkal többet!!!) felszabadítani, krónikus, magatehetetlen betegeket hazaküldeni??? Rengeteg család került borzasztó helyzetbe ezáltal!! Belegondolnak ebbe??? Nem valószínű, hisz nem érintettek!!!

Ja még csak annyit, azért már jó lenne ha legalább 1 képet lehetne látni drága m.elnökünkről, ahol nem zsebredugott kézzel áll!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
silber13
@ágimami: Oyan potyográfiát erről pókhasúról te sosem fogsz látni
nevemnick
Úgy szerezhetett jó helyezést, mint ahogy régen csinálták a kosárlabda jegyzőkönyv vezetésénél, hogy egy kosár bedobása a hazai csapatnál két strigula, az ellenfélnél, pont nem figyeltünk oda... ;)
silber13
Rég volt, tán igz sem volt...!:-)) Az időfátylat borít a hazugságokra...
ómió
Hát, habzóborász se lehet mindenki, "elveszett diplomával"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.