Politikai döntés kérdése is lehet, hogy július 1-jétől kikapcsoljanak a rendszerből egy internetes tartalmat nyújtó szolgáltatót, ha a titkosszolgálatok úgy vélik, hogy azok működése a magyar kibertér biztonságára fenyegetést jelent.

Forrás: varosikurir.hu
Feltöltő: Városi Kurír
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Egy ügyvéd ennyire mégsem lehet ennyire naiv

Szép jelszó a „Honi soit qui mal y pense!”, de manapság talán a „Timeo Danaos et dona ferentes” szignifikanciája erősebb

A magyarugyved.blog „Mi fán terem a kiberbiztonság? Ha már törvényt alkottak róla, ezt nem kellene tisztázni?” című postjának címe a lényeget fogalmazza meg. Nagy kár, hogy az okokról nem vagy csak odavetőleg elmélkedik.
Már az elején kikotyogja a lényeget
„a garanciális elemek hiánya viszont súlyos visszaélésekre ad lehetőséget.”,
majd „Ez egy furkósbot lehet a titkosszolgálatok kezében, és bárkire lesújthatnak, akiről úgy vélik, hogy a kibertér biztonságára valamilyen fenyegetést jelentenek”
valamint „a titkosszolgálatok parttalan és kontroll nélküli felhatalmazást kapnak,”
és végül: „nem értjük, miért van szükség ilyen homályos, a lényegi tartalmat tekintve bizonytalan és talán alkalmazhatatlan törvénymódosításra. Vagy az a rossz, aki rosszra gondol?”!
Nos tartok tőle, hogy érti: igen ez is egy olyan eszköz, amivel elsősorban visszaélni akarnak! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.