A Nemzeti Kulturális Alap április-májusi miniszteri keretéből 12 millió forintot ad a Real Pictures Kft.-nek az „Ismerős Arcok nevű zenekarról készülő dokumentumfilm megvalósítására”, vette észre a 444.hu az NKA honlapján.

12 millió forint közpénzt ad Kásler egy Ismerős Arcokról szóló dokumentumfilmre, 4 milliót a Kárpátiának
Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Kásler Miklós döntésének értelmében a Geo-Ökofilm Kft. a „Veletek, értetek” című dokumentumfilm-sorozat 16-30. részeire (35 millió forint), a Magyar Nemzeti Múzeum a „Pacta Conventától a Monarchia végéig” kiállítására (30 millió forint), a Kolozsvári Magyar Napok megszervezésére (20 millió forint), és a Magyar Írók Egyesülete Lyukasóra című folyóiratára (15 millió forint) is jut pénz.

10 millió forint megy a Kossuth Lajos és Széchenyi István bronz domborművének felállítására a szlovákiai Királyhelmecen, és

4 millió forintot kap a Szent László Király Alapítvány a Szellemi és Erkölcsi Megújulásért nevű szervezet, hogy megszervezze a a Kárpátia zenekar dokumentum- és koncertfilmjének vetítését.

Ezeken kívül többek közt 5 millió forintos alkotói támogatást kap Kállai Ernő az „Erdélyi emlékek – szépen szól a tárogató hangja a Hargitán” című mű elkészítésére, 1,5 millió forint jut az Antall József Politika- és Társadalomtudományi Tudásközpont Alapítványnak kötetmegjelentetésre, és 6 millió forinttal segítik szirmabesenyői önkormányzat szoborállítását.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Gyütt Mönt
Felrémlik előttem a prof képe, koszos körömmel :(( Ismerős, nem?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
CsipkeRózsa
Elég legyen az ilyen pénzszórásokból, fontosabb helye van a pénznek, ahova kellene osztogatni.
namihami
Ennek a tábornak vajon akad-e olyan ötlete, amit ez a vezetés, ha haverok kérik és légyen bármilyen átlátszó vagy baromság, ne tömné ki ajándékpénzzel? A felsorolt célok annyira átlátszóak, hogy csak a fideszes meg a hülye nem látja át, a céljuk a haveri összetartozás kifizetése.
Ismerős Arcok, Kárpátia és társai...mikor jön az Egészséges Fejbőr és még lejjebb levő ""zenekarok"" magyarságérzés-megfizetési hulláma?
Zsopiale
Felmerül a kérdés, hogy vajon ennyire demenciás vén bolond lett, egy hajdanán sikeres, köztiszteletben álló, onkológus professzor, kórház igazgató... vagy pedig egyszerűen csak egy maffiáknál rutin, személyiségcsere történt, és egy az orbáni söpredék profiljába illő, bugris tahó barmot tettek a posztra, amit úgyis a náci hazaáruló diktátor vezet, mint a többit is...
justhpeter
Ha egyszer a Bolond Kásler csak ezt ési fel a rendelkezésére álló 1 bittel.
jesz
a jóízűen röhögős fényképről az jön le, hogy előtte kérdezte meg a jobbik elnökétől:, -na, mivan ? erre mit lép?
Gyütt Mönt
Felrémlik előttem a prof képe, koszos körömmel :(( Ismerős, nem?
ómió
Miért? A "haladó" Padödőnek kellett volna?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.