A következő napokban úgy fog fortyogni felettünk a légkör, akár egy fazék víz a tűzhelyen. Az így kialakuló záporok, zivatarok pedig remélhetőleg mind több helyen enyhítik majd a szárazságot.

Délben vigyázzon, ha az ország középső-keleti részén jár: két centis jegek zuhoghatnak az égből

Erőteljes gomolyfelhő-képződés várható az ország középső felén jobban összeálló felhőzettel. Naposabb időben inkább csak a Délnyugat-Dunántúlon és a keleti határvidéken lehet bízni – írják a meteorológiai szolgálat honlapján.

Már délelőttől kezdődően többfelé kell ismétlődő záporokra, zivatarokra számítani, utóbbiakat elsősorban felhőszakadás kísérheti. Az előbb említett naposabb részeken kisebb – de nem nulla – a csapadék esélye. A déli szél országszerte megélénkül, sőt olykor meg is erősödik, de zivatarok körül viharos széllökések is várhatóak. A legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 29 fok között alakul. Késő estére 16 és 22 fok közé csökken a hőmérséklet.

Figyelmeztető előrejelzés vasárnapra:

A késő délelőtti, déli óráktól többfelé kell zivatarok kialakulására számítani, legnagyobb számban és eséllyel az ország középső-keleti felén.

A zivatarok fő veszélyforrása napközben a felhőszakadás lesz (akár több helyen is 50 mm feletti csapadék rövid idő alatt), de 2 cm körüli jég és viharos széllökés (60-80 km/h) is társulhat hozzájuk.

(met.hu)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok