Senki sem bizonyította, hogy az iráni N. tényleg megszegte a karanténszabályokat, mégis kiutasították az országból. Bíróságon támadta meg a döntést. A rendőrség szerint egy 24 éves iráni egyetemista lány – sok társával együtt – márciusban megszegte a karanténszabályokat a kórházban. Ezzel súlyosan veszélyeztették a közbiztonságot és a közrendet. Nem bizonyították, hogy N. tényleg megsértette az előírást, a hatóság mégis kiutasította. Ügyvédjével bírósághoz fordult, mert úgy látja, a rendőrség túllépett a hatáskörén, és még csak nem is valószínűsítette, hogy tényleg elkövette, amivel gyanúsítják.

Forrás: 444.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Shikari
Azonnal ahogy ezt tapasztalták deportálni kellett volna nem áljogászkodni!
Gyütt Mönt
@Shikari: de hiszen azt is tették. Igaz, a karantén megszegését csak feltételezték.
Shikari
@Gyütt Mönt: Miután mindkettőnknek van információja a liberális "jogvédelem" áldásos hatásait és intézkedéseit illetően, lehet valami formai ok volt, de igazából az eljárást nem ismerjük. Azt tudjuk, hogy a karanténba helyezett diákok székeket dobáltak ki az ablakon és nem tartották be a szabályokat. Fogadnék rá, hogy ez a külföldi sem viselkedett másképp, csak a "jogvédők" bele tudtak kötni valamibe!
Gyütt Mönt
@Shikari: látod, ez a "fogadni mernék" is kétesélyes, akár veszíthetsz is egy fogadáson. A lényegen nem változtat: nincs bizonyíték, marad a feltételezés.
Shikari
@Gyütt Mönt: Természetesen nézhetjük a tényeket is! A "jogvédők" eddig vagy az eljárási hibákat lovagolták meg, vagy a fogvatartási körülmények be nem tartását.
És akkor tényleg csak az életszerűség kedvéért nézzünk pár mulasztást még az állam részéről:
- türelmi zónák kijelölése,
- akadálymentesítés,
- parlagfű irtás...

Ezzel nem csak Magyarország, hanem valamennyi állam úgy van, hogy minden rendelkezését képtelen betartani. Így azért biztosan árnyaltabb a kép, mivel a felsorolt mulasztások a rendszerváltás utáni összes kormány alatt léteztek, mint ahogy most sincsenek rendezve.
Nessy
Ezen nincs mit polemizálni! Példát kellett statuálni, és ez a diáklány lett a hunyó! Elkövette, nem követte? Részlet kérdés, mellyel felesleges foglalkozni! Ha lett volna diplomata útlevele, rövidebb lett volna számára a karantén!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.