Az Európai Bizottság szisztematikusan dolgozik a migráció elleni hatékony fellépés gyengítésén – mondta a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár az MTI-nek szerdán.

Kovács Zoltán sorosozással vágott vissza a nemzeti konzultáció kritikájára

Kovács Zoltán arra reagált, hogy

Vera Jourová, a bizottság alelnöke szerdán "fake newsnak" nevezte a kormány által indított nemzeti konzultáció egyik kérdését.

A kérdés szerint "Brüsszel arra készül, hogy megtámadja a magyar alkotmány bevándorlással kapcsolatos szabályait. Arra akarnak kényszeríteni bennünket, hogy megváltoztassuk alaptörvényünk migrációt tiltó rendelkezéseit."

"Az alelnök állításával szemben az igazság az, hogy az elmúlt években az Európai Bizottság szisztematikusan támadta az összes olyan lépésünket, ami az európai határ megerősítésére, a határvédelem megerősítésére irányult"

- fogalmazott Kovács Zoltán.

Azt mondta, az előző bizottság a többi között politikailag megtámadta a kerítésépítést, és folyamatosan olyan civil szervezetekkel dolgozik együtt, "amelyek egyértelműen támogatják, sőt szervezik az illegális migrációt".

Az államtitkár emlékeztetett: a bizottság kötelezettségszegési eljárást indított Magyarországgal szemben a tranzitzónák ügyében, a jogi határzár ügyében és a "Stop Soros" törvény ügyében is.

"Ezek is azt igazolják, hogy a bizottság szisztematikusan dolgozik azon, hogy gyengítse az európai határvédelmet és elvegye azokat az eszközöket a tagállamok, elsősorban Magyarország kezéből, amelyekkel hatékonyan tud fellépni az illegális migráció ellen"

- szögezte le.

Kovács Zoltán hozzátette: a 2021-2027-es pénzügyi ciklus esetében az Európai Bizottság háromszorosára emelné a civil szervezetek támogatását, amelyek között jelentős számban vannak migrációpárti szervezetek is.

Megjegyezte:

Vera Jourovának a Soros Györgyhöz és a Soros György-féle szervezetekhez fűződő tevékenysége egyértelműen látható és egyértelműen migrációpárti felfogásról tanúskodik.

(MTI)

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Valahogy meg kell szolgálni a havi pénzt, ha máshogy nem, hát nyalással. De ilyen ostobán ?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
namihami
A dolog bevált, a Fidesz csordának ennyi elég (bonyolultabbat nem is értene meg), a hívek egyszerűek. Miért találnának ki újat? Az igazi fideszfanok beérik ennyivel, hát a Vezér inkább a család zsebére koncentrál. Ha mást is hallanának, a végén még összezavarodnának. És akkor oda a voks...
Jozefina
Csökkent agyából csak ennyire tellik. Ez van beleprogramozva!!!
balos
@namihami: Javítalak:fideSS barmok!A többi stimt!
ómió
@Gyütt Mönt:fentebbi véleményemet nem befolyásolja.
kokopelli
@Gyütt Mönt: A fél világ röhögött rajta,hogy egy nyitott (EU-s) ország megkajálja a két megrendelhető becsület-
tipró állítását! Igaz,hogy az ország vezetőjének van szüksége rá,és az mindent visz! A nyugat már régen tudta,de a "mádzsáren" még kajálták!..ha tudták volna,hogy az egyik homokos, akkor is?Mentségükre legyen mondva,hogy a
Tramp-li is dolgoztatott velük,és az élő "heteró még mindig büszke arra amit M.O.-on elkövettek!Pénzért ő is gombot
varrt ha kellett!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.