Friss közvélemény-kutatást tett közzé a HVG, amely azt mutatja, a Fidesz szavazótábora 3 milliós, elkötelezett és kiemelkedően mozgósítható.

Ez a korcsoport nagyon nem bírja Orbánt, bukna a Fidesz, ha rajtuk múlna a választás
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A Medián által végzett felmérés szerint a fideszesek 68 százaléka mondta magát biztos szavazónak. A kormánypárt a választani tudó biztos szavazók között 60 százalékos támogatottsággal büszkélkedhet.

Az ellenzék két legerősebb pártja, a Momentum és a DK szimpatizánsai is viszonylag magas (73 és 70 százalékos) szavazati aktivitással bírnak. Ez a mutató az ellenzék összességét nézve viszont csak 60 százalékos.

Ha arra kell osztályzatot adni, hogy a kormány mennyire kezelte jól a járványt, a Fidesz híveinek 91 százaléka 4-es vagy 5-öst adott. Érdekes viszont, hogy ha a 30 év alattiakat nézzük, itt csak 44 százalék adott legalább "jó" érdemjegyet a kormánynak.

A felmérés arra is rámutat, hogy a fiatalok a választási szándékukat tekintve is kilógnak a sorból.

Míg minden más korcsoportban többségben van a Fidesz, ha a 30 év alattiakon múlna, egy most vasárnapi választást az ellenzék fölényesen nyerne

- derítette ki a Medián.

70 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
A fiatalok nem tűrik, ha szándékosan irányítják, befolyásolják őket!!! Ők az internettről szívják magukba az információkat és nagyon jól látják a különbséget orbán diktatúrája és a nyugati demokrácia között. Remélhetőleg minél többen lesznek akik majd el is mennek szavazni!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kulabombaafityiszre
@Shikari: ma, 12:37
Te engem felidegesíteni ugyan már,hiszen nem az a lényeg mit mond hanem,hogy ki mondja.
A te vigyorgós végü mondataidat elnézve,egy idegbeteg,labililis idegrendszerü,hajlékony gerincü
ember vagy aki egy kis buksi simogtásárt hajlandó kinyalni a saját seggét is,megfelelési kényszere miatti vágyában.Egy házörzö kutya ezerszer különb nálad.Neki van tartása.
ómió
@kulabombaafityiszre: Most a bolsevik latrinában fuldokolva nem kapsz levegőt, vagy csak valamelyik főefftársad seggébe szorult bele a fejed, tetüfi?! Mert a kreténség általad produkált szintjét normalice csak komoly oxigénhiány indukálhatja! Persze nálad a bolsevik degenerálódás is a vezető okok közt van!
kulabombaafityiszre
@ómió: ma, 10:17
Hülyegyerek,nőjj már fel akkor esetleg észreveszlek.
kulabombaafityiszre
@Shikari: ma, 06:18
Azért én nem vagyok ideges,mert te idegbeteg vagy.
Magad miatt legyél te ideges meg a hozátartozóid,már ha van olyan.
ómió
@kulabombaafityiszre: A te kreténségedhez, tetüfi, csak az efftársaid képesek "felnőni"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.