Magyarország 2016-ban kötött először az oktatási intézmények fejlesztéséről szóló hitelszerződést.

Ötvenmilliárd forintból épülhetnek köznevelési intézmények és iskolai sportlétesítmények Magyarországon a következő években

– jelentette be Varga Mihály a közösségi oldalára feltöltött videóban, miután aláírta az erről szóló hitelszerződést az Európa Tanács Fejlesztési Bankkal (CEB).

A pénzügyminiszter kiemelte:

az alacsony kamatozású és hosszú lejáratú hitelből iskolák, sportcsarnokok, tornatermek, valamint uszodák épülhetnek és újulhatnak meg. A fejlesztések közel 10 ezer fiatal oktatását és sportolását támogatják.

A Pénzügyminisztérium keddi közleményében Varga Mihály ismertette: Magyarország 2016-ban kötött először az oktatási intézmények fejlesztéséről szóló hitelszerződést az Európa Tanács Fejlesztési Bankkal, valamint az Európai Beruházási Bankkal 15-15 milliárd forint értékben. Mint mondta:

Magyarország eredményesen valósította meg ezeket a beruházásokat, több mint 80 oktatási intézmény újult meg és mintegy 50 sportlétesítmény épült.

A tárcavezető kiemelte: Magyarország számára előnyös, ha folytatja a programot, ennek megfelelően már idén januárban 50 milliárd forint összértékű hitelszerződés született az Európai Beruházási Bankkal. Ennek a következő állomása a CEB-bel most aláírt szintén 50 milliárd forint összegű hitelszerződés.

Címlapkép: Facebook/Varga Mihály

(MTI)

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SystemError
A lényeg, hogy mi ingyen építhettünk iskolákat más országokban. Persze nem ingyen csak az majd magángépeken kofferekben jön vissza egyes gyógyszerfüggő geciknek és családi köreinek.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Gyütt Mönt
Remélhetőleg Mészáros & Mészáros építi az iskolákat. A pénzügyi részleteket 20 évre titkosítani kell.
Clavigo
Miska,,,a saját lábunkon álltok.. Egyébként meg a qrva@nyátokat...és én kérek elnézést.
Giovanni Alba
@Clavigo: Gyurcsány eladósította az országot, de mi nem, nem, soha! A mi kölcsönünk jó kölcsön, csak a szociké ördögtől való! Szemét egy társaság, és még valaki nem is oly rég azt mondta, a Varga Misi a legértelmesebb közöttük. Bár ez könnyen meglehet. A rájuk szavazókat minősíti mindez, a rajongókat.
Rockxy
"hitelt vesz fel "
hát ja.
erről szól a kapitalizmus.
ha nemerről szólna, béke lenne.
Giovanni Alba
@Rockxy: Azt mondta az egy élő isten az ő szájával, hogy előbb meg kell keresni azt a pénzt, amit el akarunk költeni. Tehát nem veszünk fel mindenféle hiteleket, csak elfogadjuk a pénzügyi segítséget alacsony kamatra, haveri zsebekbe. Aztán majd visszafizeti az istenadta nép.
ómió
Szóval, ez nem az a PPP-s, duplaáras efftársi "konstrukció"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.