Szerinte a kormány "Budapest-adót" vet a fővárosra.

"Nem vagyunk az ország fejős tehene" – Karácsony Gergely ellenáll a kormány megszorításainak

Budapest nem lehet olyan település, ahol a polgárok kétszer adóznak: akkor, amikor mindenki más, és azért is, mert a fővárosi önkormányzatot a kormány a költségvetés befizetőjévé akarja tenni – mondta a főpolgármester a közösségi oldalára vasárnap feltöltött videójában.

Karácsony Gergely fontosnak nevezte, hogy a főváros megmutassa, hogy "nem vagyunk az ország fejős tehene", hogy Budapest egy büszke város, és felemeli a szavát a "Budapest-adó" ellen.

Úgy fogalmazott: miközben a város rengeteg fontos közfeladatot ellát, azt is elvárja a kormány, hogy mindezek mellett még be is fizessen a központi költségvetésbe, "ami aztán ki tudja, hova és kiknek a zsebébe vándorol".

A közösségi oldalra feltöltött videóban bemutatták, hogy vasárnap délelőtt a lezárt pesti alsó rakparton néhány száz szimpatizáns körében Karácsony Gergely arról beszél: a költségvetési javaslat "Budapestnek és minden magyar önkormányzatnak egy súlyos megszorító csomag".

Van még néhány nap, néhány hét, hogy ezt a döntést átgondolják, ezért szeretnénk üzenni – mondta a főpolgármester, majd szimpatizánsaihoz kapcsolódva kék festékkel a Stop Budapest adó! feliratot fújták fel a rakpart útburkolatára.

Forrás: Blikk

Kép: Facebook

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Aki Én
Ezzel minden IQ 30 feletti felelős személy egyetért. Lássuk, kik vannak szint alatt. Vannak tippjeim.
Csizmás Kond
Szerintem ha az ilyen politikai hülyeségek helyett tényleg dolgoznának is valamit akkor nem kéne azon törjék az agyukat hogy milyen ürüggyel tudjanak kihátrálni mindenből. Az hogy a kormány bizonyos összegeket visszatart nem az egyént adózza hanem az önkormányzatok költekezéseiből vesz el és nem annyit hogy attól felboruljon , mert a kormánynak az nem érdek hogy tönkretegyen valamit...
luiz
Nem értek egyet az üzenettel, a Stop orbán!, vagy Menj a kurva anyádba felcsútra viktor! sokkal több embert megfogna
namihami
@Csizmás Kond: De, éppen ez az érdeke. Ugyanis a tömeg nem azt veszi észre, hogy az adótermeléséből hajókikötő, luxusszálloda-támogatás ès ilyesmi lesz. A tömegnek a ritkább tömegközlekedès, a gyarapodó kosz, a romló utak és hasonlók tűnnek fel. És az adójából 100 milliárddal fenntartott ""közmédia"" és mikrofonállványai is ezt sulykolják. Megtanulták és alkalmazzák--óriási sikerrel.
És ehhez jön a vidék-Magyarország, a ""Nektek nem jut, mert a gáz pestiekre kell minden!"", ami azon kaszt nagyrészénél be is jön. Hogy a vidék fölös balatoni, motorpálya és stadionberuházásokat kap? Nem veszi észre, mert ezt a média nem ismételgeti óránként. Csak Lánchíd és társai (ami egyébként sem pesti, hanem állami tulajdon). És a határontúli pénzeknek is sok-sok itthon felhasználható helye lenne. De a voks bizony nem olcsó és a rémület fenntartására folyamatosan költeni muszáj!
Csizmás Kond
@namihami: ...mindenki másképp tudja és szeretné tudni...ezért mindig azt hiszi el ami a saját elképzeléséhez a legközelebb áll. A kormánynak a főváros is fontos és a híd is, aki mást mond az vagy hazudik vagy hülye.
Ami az önkormányzatokat illeti azok mindig kérnek ha kell ha nem mert azzal ők gazdálkodhatnak és ugyanazok a mesék amiket felsoroltál ugyanúgy lejátszódnak az önkoriknál is...ezért nem elég soha semmi.
Gergő is azért sunnyog mert ha az állam többet adna ő is többet tudna osztogatni i a sajátjai fele ...na de ezt te úgysem hiszed...
namihami
@Csizmás Kond: Tévedsz, hiszem. Mert a politikus (pénzközeli) nem tagadja meg önmagát. És ha ő mégis megtenné (???), akkor az alatta levők kimarják belőle.
De, és ezt a Taplós-féle árajánlatok visszadobása fényesen igazolja, a kiutalt pénz már akkor is kevés volt.
Tehát a Karácsony csak arra hivatkozik, amit már a Taplós is kevésnek talált. Csak akkor a ""felülről nyitott keretből"" a mészárosok számlázhatták és vehették ki a percentet. Ma biztosan az új vezetés emberei is megtennék és a Füstös ezt nem akarhatja/tűri. A kutyákat el kell látni konccal, mert könnyen a gazda kezébe haraphatnak. A híd ezredrangú ügy ebben az egészben, itt (is) a lehulló pénzekről van szó.
sokanvagyunk
Ha már jogszerűségről beszélünk, jogos lesz-e a közterület-felügyelő büntetése a burkolatfestésük miatt?
Csizmás Kond
@namihami: ...meg fogják javítani a hidat...csak még egy kicsit eszik egymást. A pénz meg tényleg arra megy amerről a megrendelő áll..l...
Sámannus
A fostalicskáknak nem tűnik fel, hogy a mégszarosak többet potyáznak el. mint Budapest. Nahát ez sem a Moszkvai Távirati irodának, sem a moszkvai magyar hírműsoroknak nem jut eszébe. Itt a jövedelem kifektetők lopják szét az országot . Egyesek itt falaznak, mint ha igazuk lenne, de ők nem járnak a hármas retró orosz ócskavasakkal, nekik semmi sem drága.
ómió
"Logice"! Miből follyék akkor a csókos-dotálás?
tudode
Úgy megvédik ezek a haramiák a gazdaságot, hogy a fal adja a másikat az országnak, a fővárosnak, mindenkinek, aki él és mozog:
.
Mi okból, miért is?
.
--- A kormány gazdaságvédelme: milliárdok a Vár felújítására, a vadászati kiállításra és a nemzeti konzultációra
.
444.hu/2020/06/23/a-kormany-gazdasagvedelme-milliardok-a-var-felujitasara-a-vadaszati-kiallitasra-es-a-nemzeti-konzultaciora
.
Újabb tízmilliárdokat csoportosított át a kormány a koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak kivédésére létrehozott Gazdaságvédelmi Alapból, írja az Mfor.hu. A Magyar Közlöny hétfő esti számában megjelent kormányrendelet szerint
.
mintegy 28,8 milliárd forint sorsáról döntött a kabinet.

.
Az összegből
.
• a legtöbbet a Budai Vár felújítása kapta. A kormány 7,5 milliárd forintot csoportosított át a Nemzeti Hauszman Tervre.
• Jutott 4,3 milliárd forint a kerékpáros létesítmények fejlesztésére,
• 3,6 milliárd forint az Innovációs és Technológiai Minisztérium igazgatásának,
• 2,5 milliárd forint a Várkapitányság Nonprofit Zrt.-nek, kulturális fejlesztési, örökségvédelmi és egyéb feladatra,
• 2,1 milliárd forint ment a Semjén Zsolt-féle 2021-es vadászati kiállítás előkészítésére. Az eseményre eddig 5,7 milliárdot költött a kormány.
• 1,9 milliárd forinttal tolták meg a kormányzati kommunikációt és konzultációt.
• 1,8-1,8 milliárd forintot csoportosítottak át a Külgazdasági és Külügyminisztérium igazgatásának, valamint az egyetemeknek és főiskoláknak,
• 1,4 milliárd a felsőoktatás speciális feladatait szolgálja,
• 1,07 milliárd forintot kapott a "Kósa Lajoshoz köthető Nemzeti Korcsolyázó Központ fejlesztése."
.
Miközben - kis túlzással -- azt várják el a bukSZÁSOK, hogy a főváros kapja ki a mellényzsebéből az ország első Duna hídjának a renoválására valót!
.
Ennyire nem lehet vak a társadalom, hogy ne lássa mit tesznek ezek az elszabadult szektások(k)!!
tudode
A 9.53-as hsz-emhez kívánkozik őfélesége kupijának a buzerálásából
.
---- Milliárdos lett az, aki felújíthatta Orbán irodáját
.
444.hu/2020/06/22/milliardos-lett-az-aki-felujithatta-orban-irodajat
.
"""A folyamatos építkezéseknek köszönhetően milliárdos osztalékot vehetett ki a cégéből a Miniszterelnökségnek otthont adó Karmelita-kolostort is felújító mérnökiroda, a Confector Mérnökiroda Kft. tulajdonosa – írja az mfor.hu.
2019-ben a Holman Sándor többségi tulajdonában lévő Confector a 4,2 milliárd forintos árbevétel mellett 364 millió forintos profitot ért el, az eredménytartalékból pedig 1,5 milliárd forint osztalékot vettek ki, amiből 1,3 milliárd forint Holmant illette. Az 1990-ben alakult, egyházi épületek renoválásával foglalkozó Confector Kft.-ből egy évvel előtte csak 300 milliós osztalékot szavaztak meg maguknak a tulajdonosok, de 2018-ban 1,6 milliárd forint kifizetéséről döntöttek."""
.
Nahát!
.
A piros pacsis vályogház lakónak de felvitte az Isten a dolgát!!!
.
Gyorsan elfelejtette, hogy honnan gyütt "az értelmes vita művészetét" az ükelme szintjére zülleszteni, a POLITIKÁT!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.