A veszélyhelyzet alatt hozott intézkedések szükségesek, arányosak és sikeresek voltak, ahogyan azt mindig is ígértük – ez olyan igazság, amely mindig érvényben marad függetlenül attól, hogy hányszor tagadják meg azok, akik a saját politikai céljaikat akarják keresztülvinni – jelentette ki Varga Judit igazságügyi miniszter a brüsszeli Euractiv honlapján megjelent írásában.

Varga Juditnak megint gondja akadt Brüsszellel
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A tárcavezető kiemelte, a koronavírus-járvány elleni sikeres küzdelem és a veszélyhelyzet vége után abban reménykedtek, hogy végre elérkezett az igazság pillanata: véget érnek a Magyarország ellen irányuló példátlan kritikák, és azok, akik az országgal kapcsolatban ezeket a felháborító állításokat tették, egy pillanat erejéig megállnak és önvizsgálatot gyakorolnak. Úgy tűnik azonban, hogy ebben a kiélezett időszakban az igazság kevésbé számít, ha politikai célok keresztülviteléről van szó – fűzte hozzá az igazságügyi miniszter.

"Már korábban is elmondtam, hogy Brüsszel Magyarország démonizálásával többet foglalkozik, mint a jogállamiság tiszteletben tartásával, amelyet következetesen és ugyanúgy kellene minden tagállamra vonatkozóan alkalmazni

- hangsúlyozta Varga Judit.

Hozzátette, ha valóban eljönne az igazság pillanata, kiderülne, hogy a különféle nemzetközi szervezetek "jogállamiság" eszköztára mennyire kiszolgáltatott a politikai visszaéléseknek. Az összes EU-tagállam által elfogadott objektív szabványok, a megbízható és kiegyensúlyozott információforrások, valamint a mindenki számára átlátható és tisztességes eljárások hiányában a jelenlegi jogállamisági mechanizmus továbbra is különböző politikai érdekek rabja marad.

"Noha az elmúlt hónapokban Magyarország volt célkeresztben, bármely tagállamból bármikor célpont válhat"

- mutatott rá a tárcavezető.

Varga Judit szerint a "független" civil szervezetek, a nyugati, liberális politikusok és az baloldali európai parlamenti képviselők, a velük hasonlóan gondolkodó média képviselőivel együtt, tökéletes harmóniában voltak, és diktatúrát kiáltottak, amikor a magyar kormány bevezette a veszélyhelyzetet a Covid-19 járvány leküzdése érdekében, amit később az Országgyűlés a szükséges kétharmaddal erősített meg.

Az igazságügyi miniszter emlékeztetett arra, hogy június 18-án a kormány megszüntette a veszélyhelyzetet, miközben több uniós tagállamban a mai napig különleges jogrend van érvényben. A kormány gyors és hatékony intézkedéseinek, valamint a magyar emberek együttműködésének és szolidaritásának köszönhetően, sikeresen kezelték a járvány első hullámát.

"Mindenki számára viszonylag gyorsan világossá vált, hogy a magyar intézkedések nem egy diktatúra, hanem az európai család egy olyan tagjának az intézkedései voltak, amely mindent megtett azért, hogy kezelje azt a válságot, ami mindenkit kihívások elé állított"

- fogalmazott a miniszter.

"Európának ma együttműködésre van szüksége, olyan partnerek együttműködésére, akik törekednek az igazságra és védelmezik azt. Egy olyan igazságot, amely lehetővé teszi egy olyan harmonikus, fenntartható közösség kialakítását, amely biztosítja, hogy a bennünket irányító szabályokat és törvényeket mindannyiunkra ugyanúgy alkalmazzák. Ehhez a jövőképhez Magyarország kész hozzájárulni" – hangsúlyozta Varga Judit.

(MTI)

59 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Giovanni Alba
@csak úgy...: Jucika beszél egyik szájával így, a másikkal meg úgy, és még csak észre sem veszi. Sötétszőke.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
CsipkeRózsa
@Csizmás Kond: Nincs oldalam, Varga Judit biztos, hogy nem tartozna oda. Úgy tudom róla beszélgettünk.
kokopelli
@CsipkeRózsa: ..pedig megérdemelne egy-két oldalt!A Balog Páterral azonos hamburgi "Alapítvány" szócsöve
a lelkem! Az alapítvány egy olyan család kezelésében van,amelyik már az I.világháborúban fegyverszállítóként
működött.Természetesen a II.v.h-t sem hagyta ki! Az alapítvány természetesen nagyon látogatott,mert az ott vég--
zett felnőtt tanulók,az "igét" szerteszét hordozzák a fiatalok között! A Judith Varga nagyság pl. angol nyelven a fi-
atalokat hülyíti .Nem tudom,hogy a Balog úr milyen idegen nyelven tudná ugyanazt széthinteni! Talán magyarul?
A fejtágítók,mint pl. a képen is látható elérték M.o.-ot is!
kokopelli
@CsipkeRózsa: A Varga Judit pl. angolul oktatta a Kerber Alapítvány nebulóit!
A Balog páter elvtárs húzta a rövid gyufát!A németeknél sokan beszélnek germánul,ergo originál lehet
a fiatalokat hülyíteni! Arra meg vannak a teutonoknak saját szélsőjobbos "Kerber-fazonjaik"! (;-))
kokopelli
@kokopelli: az utolsó képen ,meg egy müncheni alapítvány "cégére" előtt Budapesten "hazudik!
Kicsi a világ!
advocat
Juditka! Sz.r ez a világ. Lépjünk ki!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.