Nem jutott eszükbe hosszában felállni.

Fel sem fértek az útra, annyian adtak át egy kerékpárutat Hajdú-Biharban

Átadták a Tépe és Berettyóújfalu közötti kerékpárutat Muraközi István (Fidesz-KDNP) berettyóújfalui polgármester, Balogh András (Fidesz-KDNP) tépei polgármester ,Vitányi István, a térség fideszes országgyűlési képviselője, Pántya József, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. útfejlesztési igazgatója, valamint Révész Máriusz, az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos főszereplésével.

A Debrecen-Derecske-Berettyóújfalu-Nagyvárad útvonalon kiépült kerékpárút hiányzó, 8,3 kilométeres részét kedden birtokba is vehette a Derecskéről, Tépéről és Berettyóújfaluból érkezett mintegy félszáz kerékpározó.

Révész Máriusz kormánybiztos elmondta, Dánia és Hollandia után Magyarország áll a 3. helyen, ahol a legtöbben használják a kerékpárt. A most átadott kerékpárút egy nemzetközi hálózat része, a Boden-tótól indul ki, és a Tisza-tavat érintve Debrecenen, Berettyóújfalun át Nagyváradig ér.

Vitányi István, a térség fideszes országgyűlési képviselője szimbolikusnak nevezte az átadás helyszínét, hiszen itt volt az M4-es autópálya és a kerékpárút alapkőletétele. Ha pedig minden a tervek szerint alakul, Szent István ünnepén az M4-es határig érő szakaszát is felavatják – hangsúlyozta.

Muraközi István (Fidesz-KDNP) Berettyóújfalu polgármestere emlékeztetett, hogy a Nagyváradig vezető 35 kilométeres szakaszt 2015-ben adták át.

Balogh András (Fidesz-KDNP) tépe polgármestere elmondta, az 1070 lelkes községnek egyetlen fillérjébe sem került a település központjából kiinduló 4,9 kilométeres kerékpárút, amellyel a zsáktelepülés lakossága becsatlakozhat a kerékpáros közlekedés vérkeringésébe.

Pántya József, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. útfejlesztési igazgatója elmondta, a 2x1 sávos kerékpárút nettó 944 millió forintból készült el, 2,5 méter széles aszfaltburkolattal. Hozzátette, három műtárgy is készült, köztük egy napelemes kerékpárszámláló.

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
solidedge
Nem látom ott az EU képviselőjét az átadáson pedig a pénz zöme tőlük jött.
szép új világ
Többen vannak az átadáson mint ahányan az építésében részt vettek.
liwidi
Szeretne érezni egy gyönyörű lányt? Látogassa meg ezt az oldalt -> http://3sex.club...
namihami
Csak azt demonstrálták, hogy az út minősége annyi hónapig se lesz elfogadható, mint ahányan reklámot akarnak szerezni általa maguknak és a Fidesznek.
liwidi
Szeretne érezni egy gyönyörű lányt? Látogassa meg ezt az oldalt -> http://3sex.club...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.