Nem jutott eszükbe hosszában felállni.

Fel sem fértek az útra, annyian adtak át egy kerékpárutat Hajdú-Biharban

Átadták a Tépe és Berettyóújfalu közötti kerékpárutat Muraközi István (Fidesz-KDNP) berettyóújfalui polgármester, Balogh András (Fidesz-KDNP) tépei polgármester ,Vitányi István, a térség fideszes országgyűlési képviselője, Pántya József, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. útfejlesztési igazgatója, valamint Révész Máriusz, az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos főszereplésével.

A Debrecen-Derecske-Berettyóújfalu-Nagyvárad útvonalon kiépült kerékpárút hiányzó, 8,3 kilométeres részét kedden birtokba is vehette a Derecskéről, Tépéről és Berettyóújfaluból érkezett mintegy félszáz kerékpározó.

Révész Máriusz kormánybiztos elmondta, Dánia és Hollandia után Magyarország áll a 3. helyen, ahol a legtöbben használják a kerékpárt. A most átadott kerékpárút egy nemzetközi hálózat része, a Boden-tótól indul ki, és a Tisza-tavat érintve Debrecenen, Berettyóújfalun át Nagyváradig ér.

Vitányi István, a térség fideszes országgyűlési képviselője szimbolikusnak nevezte az átadás helyszínét, hiszen itt volt az M4-es autópálya és a kerékpárút alapkőletétele. Ha pedig minden a tervek szerint alakul, Szent István ünnepén az M4-es határig érő szakaszát is felavatják – hangsúlyozta.

Muraközi István (Fidesz-KDNP) Berettyóújfalu polgármestere emlékeztetett, hogy a Nagyváradig vezető 35 kilométeres szakaszt 2015-ben adták át.

Balogh András (Fidesz-KDNP) tépe polgármestere elmondta, az 1070 lelkes községnek egyetlen fillérjébe sem került a település központjából kiinduló 4,9 kilométeres kerékpárút, amellyel a zsáktelepülés lakossága becsatlakozhat a kerékpáros közlekedés vérkeringésébe.

Pántya József, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. útfejlesztési igazgatója elmondta, a 2x1 sávos kerékpárút nettó 944 millió forintból készült el, 2,5 méter széles aszfaltburkolattal. Hozzátette, három műtárgy is készült, köztük egy napelemes kerékpárszámláló.

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
Hát ahogy elnézem elég sokfelé kell osztani a túlárazás szülte alkotmányos költséget...
CsipkeRózsa
Ennyien működtek közre az út megépítésében?

Ez az út a sok előző kerékpár úthoz képest egészen jól néz ki.
solidedge
Nem látom ott az EU képviselőjét az átadáson pedig a pénz zöme tőlük jött.
szép új világ
Többen vannak az átadáson mint ahányan az építésében részt vettek.
namihami
Csak azt demonstrálták, hogy az út minősége annyi hónapig se lesz elfogadható, mint ahányan reklámot akarnak szerezni általa maguknak és a Fidesznek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.