Már három eljárást folytat a számvevőszék a pártnál.

Újabb, soron kívüli vizsgálat indul a DK ellen

Mikor azt hittük, hogy megláttuk a fényt az alagút végén, soron kívül kaptunk egy újabb vizsgálatot az Állami Számvevőszéktől

- mondta a Népszavának Sebián-Petrovszki László, a Demokratikus Koalíció pártigazgatója.

A DK-t május végén szankcionálta az ÁSZ az állami párttámogatás felfüggesztésével, mert szerintük nem tudták igazolni a támogatások 2017-2018. évi jogszerű felhasználását.

Az állami szervezet ellenőrzési szabályzata miatt azonban nem vizsgálták azt a körülményt, hogy a DK központi irodájában tárolt dokumentumok 2018-ban tűzvészben elégtek.

Az ÁSZ-nak most benyújtotta a párt azt az intézkedési tervet, amit ha elfogadnak, akkor ismét megkaphatják a zárolt 207 millió forintos évi támogatást.

Azonban a számvevőszék egy soron kívüli, a 2019. évre vonatkozó vizsgálatot is elrendeltek. A DK-tól bekérték egyebek mellett a könyvelési adatokat és szerződéseket. Sebián-Petrovszki érthetőnek nevezte az ÁSZ logikáját, hogy a tűzvész utáni időszakot kívánják vizsgálni, elmondása szerint minden szükséges dokumentumot át is adtak.

Hozzátette, hogy mivel egy egyszerű levélben szólították fel őket a dokumentumok átadására, kétségeik vannak az eljárás jogszerűségében, de jóhiszeműen inkább együttműködtek.

(Népszava)

Cikk- és címlapkép: MTI/Máthé Zoltán

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Giovanni Alba
Remélem, vannak hiteles másolatok az átadott dokumentumokból. "Fura dolgok" történnek mostanában a bizonyíték raktárakkal is. Meg hát ugye, a postán is elkeveredhetnek, a hiánypótlásra felszólító levél valahogy Ugandában köt ki, meg ilyesmi. Nem szeretnék több tippet adni a mélyen tiszteletlen hatóságnak. Jut eszembe, mintha említettek volna egy fontossági sorrendet, mely szerint előbb, de inkább utóbb a narancspárt is sorra kerül. Majd, egyszer, ha már mindenkivel végeztek, de ez a déká újabb és újabb kérdéseket generál, csak hogy velük foglalkozzanak, ők legyenek a reflektor fényében. Senki mást nem engednek a porondra, legfeljebb egy momentumra.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Gyütt Mönt
@Jozefina: roszzul mondod kedves. Az ÁSZ a Fidesz ökle!
namihami
Újabb vizslatás? Van még ott, ahol ez is volt.
Elég, ha a Vezér csak összevonja a szemöldökét és az ÁSZ ugrik, mert tudja a dolgát. Ez a cég is ott dörgölőzik a Főnök lábánál és várja a ledobott csontokat.
ómió
@Giovanni Alba: Adhatnak ki másolatokat? De akkor mi az efftársi "gond"? A közérdekű adatigénylés teljesítésének határideje 45 nap? De, ugye, csak tegnaptól? Vagy, esetleg már évtizedek óta van ez a "kettős mérce" (köszi a "segítséget"!), ami most speciel a "Zorbánra" hazudható?
Giovanni Alba
@ómió: A gond az, hogy jól láthatóan másként vizsgálják a kormánypárt és az ellenzék pénzügyeit. Más alapállásból. Nem kell itt semmit orbánra hazudni, elég csak megfigyelni azt a szorgoskodást, amit a "nagyon független" ÁSZ prezentál.
ómió
@Giovanni Alba: Van a pártok működésének egy pénzügyi-számviteli szabályrendszere (is)! Nem kettő van, úgy, mint kormánypárti meg ellenzéki, hanem csak egy! Innét kiindulva egy pénzügyi-számviteli felügyeleti hatóságnak "roppant nehéz" lehet "másként vizsgálni" az egyes pártokat. Persze lehet, hogy efftársilag "ki van mutatva" egy másik szabályrendszer is, de "nagy kár", hogy kodifikálva még nincs! Addig viszont ezt csak ráhazudásként lehet "értékelni"! Akármennyire "figyelitek is meg " az "ÁSZ prezentálta szorgoskodást"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.