Az enyhítések miatt komolyabban terjed a vírus.

Virológus: "ismét egyre több a fertőzött a világban" – ezért ugrott meg ennyire a betegek száma

A koronavírus okozta esetszámcsökkenés nyomán több ország lazító intézkedéseket hozott, ami a fertőzöttek számának megugrásával járt – mondta Kis Zoltán, a Nemzeti Népegészségügyi Központ virológusa pénteken az M1 aktuális csatornán.

Hozzátette: Magyarországon megfelelő időben hozták meg a szükséges intézkedéseket, és az emberek, más országokhoz viszonyítva, jobban figyelembe vették a vírus okozta fenyegetést.

Nagyon fontos felismerni és izolálni a járványt leginkább terjesztő gócpontokat, mivel ez a legfontosabb fegyver a vírus ellen addig, amíg nincs vakcina, illetve gyógyszer – hangsúlyozta.

A virológus kitért arra is, hogy kétkedéssel kell fogadni azon híreket, amelyek szerint egyes európai országokban már tavaly tavasszal kimutatták a koronavírust. Egyelőre nincsenek pontos adatok arról, hogy az Európában terjedővel azonos vagy csak hasonló koronavírust találtak-e – mutatott rá.

A műsorban elhangzott, hogy Szerbiában, Szlovákiában és Romániában is egyre több a fertőzött.

Forrás: MTI

Kép: Pixabay

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
@Donáld Tramp: Tökéletesen igazad van ...ez az egész egy nagy büdös politikai játszma..tesztelgették mennyire megvezethetőek az emberek...és erre a "járvány" a legjobb, hiszen sehol nem lehet ellenőrizni az adatokat
Donáld Tramp
Majd ha az utcán esnek össze az emberek, akkor lesz vírus ! Addig csak a média, és a kormányok által feltüzelt hisztériakeltés folyik. Walakiknek érdekük volt, megtették ! Inkább a 'sima' influenzában elhunytak számát hoznák nyilvánosságra mindenhol. Valszeg tízszerese a koronásoknak... Persze ha egybe számolják akkor ne csodálkozzunk...
Pálinkás Pál
@Donáld Tramp: Tökéletesen igazad van ...ez az egész egy nagy büdös politikai játszma..tesztelgették mennyire megvezethetőek az emberek...és erre a "járvány" a legjobb, hiszen sehol nem lehet ellenőrizni az adatokat
Rockxy
dógozik a mocskos banda, a birkák meg bégetnek.

"Az egész orvostudományt a feje tetejére állították ezzel a hazugsággal: egy (nem létező) vírust tesztelnek. Ha ez a nagyon kétséges és bizonytalan teszt pozitív, akkor az embert betegnek nyilvánítják, noha egyáltalán nem beteg.

És hogy a statisztika is stimmeljen, minden elhunytat a koronavírusban elhunytnak nyilvánítanak, és a kórházakat anyagilag is jutalmazzák, ha azt állapítják meg, hogy az elhunyt koronavírusban halt meg – titoktartási kötelezettség mellett!

Elismert és neves kutatókat tesznek nevetségessé, hiszen egyetlen dogma lehet érvényben."
Gazella
Tudhatnád virologus hogy a vírus mutálódik és még veszélyesebb lesz.. mellette meg még itt ott kilővik a biológiai fegyvert.. azt még jobban mutálódik.. azt jön a kaszás haver...
simmering73
A professzor úr megtalálta a foltját. Azt mondja a tanársegéd: "Majd ha az utcán esnek össze az emberek, akkor lesz vírus !"
Mert az influenza járvány idején az utcán esnek össze az emberek. Idióta!
Pálinkás Pál
@simmering73: Nem ..valóban nem esnek össze az emberek influenza járvány idején...de sokkal többen fertőződnek meg, sokkal többen halnak bele...egy rémálom lenne az életetek ha közölnék az influenza áldozatainak, fertőzéseinek számát...ideje lassan valami steril bunker építésén gondolkodnotok!!! nem tudom,ti nem jártok az utcán,emberek között??? mert bizony ott híre-hamva sincs a járványnak...írjatok kérvényt a WHO-nak hogy a hepatitis fertőzöttjeinek,halottjainak számát is közöljék, még jobban lehessen rettegni!!! az nem tűnt fel nektek...hogy sosem az igazán kezelésre szorulók számát közlik ezekben a hatásvadász cikkekben??? a frissen fertőzöttek 90 %-a észre sem veszi hogy az!!! úgy látom ti rettegők már berendezkedtetek a maszkos ,szabályozott életre...de a többségnek ez nem megfelelő!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.