Az orosz hadsereg tesztelte a vakcinát.

Jó hírek a koronavírusról: végre kifejlesztették az oltást, amitől immunisak leszünk a betegségre

Immunitást alakított ki a kísérletben részt vevő önkéntesekben az első klinikailag tesztelt orosz Covid-19-vakcina – közölte pénteken az orosz védelmi minisztérium, miközben a járvány halálos áldozatainak száma az országban meghaladta a 11 ezret.

A tárca tájékoztatása szerint az orosz hadsereg és a Nyikolaj Gamaleja Nemzeti Járványügyi és Mikrobiológiai Kutatóintézet (NICEM) által folytatott klinikai teszt a befejező stádiumához érkezett. A szakemberek megállapították, hogy a vakcina bevitele az önkéntesek mindkét csoportjánál immunreakciót váltott ki. A kísérlet részvevőinek egészségi állapota jó, panaszmentes, nem kívánatos reakciók nem léptek fel náluk.

Az önkéntesek első csoportját szerdán írják ki a kórházból. A második csoport hétfőn kapja meg a vakcina második komponensét, amelynek feladata az immunitás megerősítése és időtartamának meghosszabbítása.

Mihail Murasko egészségügyi miniszter csütörtökön a Rosszija 24 hírtelevíziónak nyilatkozva úgy vélekedett, hogy az Oroszországban kifejlesztés alatt álló 17 vakcina közül 3-4 juthat el a gyártásig.

Oroszországban az igazolt koronavírus-fertőzések száma az elmúlt nap alatt 6635-tel 713 936-ra emelkedett a pénteken közzétett hivatalos adatok szerint. Ez 0,9 százalékos napi növekményt jelent. Az újonnan diagnosztizált fertőzöttek 25,2 százaléka tünetmentes.

Oroszország jelenleg a negyedik helyen áll a világon a fertőzések számát tekintve, az Egyesült Államok (3 118 109), Brazília (1 755 779) és India (793 802) után.

Az aktív esetek száma 1291-gyel 213 851-re csökkent. A halálozások száma 174-gyel 11 017-re, a gyógyultaké pedig 7752-vel 489 068-ra emelkedett.

Moszkvában a diagnosztizált fertőzöttek száma 637-tel 228 ezerre, a halottaké 28-cal 4087-re, a gyógyultaké pedig 1007-tel 163 093-ra nőtt.

Az országban a járvány kezdete óta több mint 22,3 millió, az elmúlt nap folyamán pedig 308 ezer laboratóriumi tesztet végeztek el. Koronavírus-fertőzés gyanújával 278 410 embert tartanak orvosi megfigyelés alatt.

Forrás: MTI

Kép: Pixabay

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SystemError
"orosz hadsereg tesztelte a vakcinát."

Vannak fenntartásaim ...:) Amúgy ez időben sem jön ki, mint felelős tesztelési fázis, hogy itt tartanak. Mondjuk az oroszoknál ebből nem lesz probléma, ha felelötneül többen meghalnak
Oposit
Miért van az, hogy ezt már megint nem hiszem el?
Pálinkás Pál
És vajon kiken tesztelték...,mert máshol azt írták ,önkéntes katonákon...hát annak nem sok értelme van, azokra nem veszélyes a vírus,fiatalok,egészségesek...és az említett immunreakciót ,amit más cikkben említettek bármi kiválthatja...tehát csak módjával örömködni!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.