Érdekes teória.

Kásler Miklós: az Árpád-házi királyok dinasztiája Afganisztánban területén alakult ki 4500 évvel ezelőtt

Az archeogenetikai vizsgálatok alapján az Árpád-házi királyok dinasztiája a mai Afganisztán északi részén, az ókori Baktria területén alakult ki 4500 évvel ezelőtt – közölte az emberi erőforrások minisztere pénteken, Budapesten.

Az European Journal of Human Genetics nemzetközi tudományos lapban jelent meg az Árpád-ház filogenetikai eredetének meghatározása III. Béla Y-kromoszómás szekvenciájának elemzése alapján címmel tudományos publikáció kapcsán tartott sajtótájékoztatón Kásler Miklós ismertette: Baktria területéről lassú mozgás indult el nyugati és északi irányba, majd kétezer évvel ezelőtt már az "Árpádok" családja és rokonaik az Uráltól délre és nyugatra helyezkedtek el. A miniszter nagyon valószínűnek nevezte, hogy a dinasztia és a kísérőnépek innen folytatták tovább az útjukat.

"Ezek a kutatási eredmények számos további kérdést vetnek fel" – fogalmazott Kásler Miklós, aki megjegyezte: ezeket az eredményeket nem lehet megkerülni. Vitatkozni lehet, de csak érvekkel és tényekkel alátámasztva.

A publikációt jegyző Nagy Péter orvos humángenetikus, a Praxis Genomics LLC igazgatója, és a folyamatban lévő kutatásban mások mellett Szentirmay Zoltán patológus, az Országos Onkológiai Intézet Daganatpatológiai Centrum korábbi vezetője, Neparáczki Endre a Magyarságkutató Intézet Archeogenetikai Kutatóközpontjának vezetője és Melegh Béla, a Pécsi Tudományegyetem Orvosi Genetikai Intézetének professzora is részt vett.

Forrás/Kép: MTI/D.SZ.

46 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Egyetlen tény van ezzel kapcsolatban: Bolond Kásler sem lesz már ennél bolondabb. Most van Top-n.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Gazella
@Pálinkás Pál: de letagad mindent.. pedig körlevélként az kósler alaírásával kering az összes kórházban...
Clavigo
@solidedge: :) :) DDDXDXDXDXXXXX .:) :) :) :)
balos
Elég ha valaki a trianon-turul "maginot-vérvonalat" vallja és máris ömölhet belőle a szar milliókért!A szavazóik legnagyobb éhségére!
dr. prédikátor
És ez a buggyant agyú vén geci miniszter!!! még klozettakarítónak se alkalmas!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.