Aggályait fejezte ki a nemzeti konzultációs kérdőívek harmadik személy általi begyűjtése miatt a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) elnöke szerdán az M1 aktuális csatornán.

A főadatőr nekiment az ellenzék konzultációs kérdőív-gyűjtésének

Péterfalvi Attila szerint ha a kérdőíveket az érintetteken kívüli harmadik személy gyűjti be, az demokratikus jogállami megoldással megy szembe.

Egyes országgyűlési képviselők, ellenzéki pártok és akciócsoportok arra szólítják fel az embereket, hogy ne a kormánynak, hanem nekik küldjék el a kérdőíveket – mondta, megjegyezve, ezen felhívások nem tartalmazzák egyértelműen, hogy a továbbiakban hogyan kezelik a megszerzett adatokat. Kifogásolta, hogy a kérdőíveken szereplő adatokat szimpatizánsi adatbázis építésére is fel tudják használni.

Jelezte: személyes adatok esetén az unió adatvédelmi rendeletének szabályai alkalmazandók, amely a pártokra és az országgyűlési képviselőkre is vonatkozik.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: MTI/Bodnár Boglárka

83 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Gyütt Mönt
Korábban ellenőrizetlenül mondhattak bármilyen számokat, ám ha mások birtokában is vannak számadatok, akkor már nem lehet bármennyit hazudozni. Ettől tartanak.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
@Shikari: ezt pofázom én is unos untalan néked ,hogy zárlatos a buksid és az értelmed...,atya úr isten,- szokták mondani vidéken a hozzád hasonló csámpás agyu borjura! mutass példát viktornak és lépj ki az eu. ból , biztos ürülnének néked otthon .

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.