Az országos tiltakozás után a MÁV több vonalon visszaáll az alapmenetrendre.

Ezeket a vonalakon állítja helyre a korábbi menetrendet a MÁV

A járványhelyzettel kapcsolatos veszélyhelyzeti intézkedések következtében a MÁV-START belföldi utasforgalma március és május között körülbelül 70 százalékkal maradt el a tavalyi év azonos időszakának teljesítményétől – olvasható a MÁV közleményében.

A regionális járatok többségén még a tíz főt sem érte el az utasok száma átlagosan, ezért június 6-tól csökkentett vasúti menetrendet vezettek be a regionális vonalakon és pótlóbuszokat állítottak forgalomba.

Azóta a vasúttársaság folyamatosan figyelemmel kísérte a megmaradt vonatok és a pótlóbuszok utasforgalmát, és ígéretének megfelelően a megrendelővel közösen felülvizsgálta a menetrendet.

A MÁV az Innovációs és Technológiai Minisztériummal történt egyeztetést követően

a Zalaegerszeg–Bajánsenye–Őrihódos (25-ös számú),

Nagyatád–Somogyszob (38-as),

Gyékényes–Barcs–Szentlőrinc (60-as),

Vác–Nagyoroszi–Balassagyarmat (75-ös),

Balassagyarmat–Ipolytarnóc (78-as),

Kál-Kápolna–Kisújszállás (102-es),

Karcag–Tiszafüred (103-as),

Debrecen–Tiszalök (109-es),

Mezőtúr–Szarvas–Mezőhegyes (125-ös),

Kecskemét–Lakitelek–Szolnok (145-ös számú) vonalakon állítja vissza az alapmenetrendet augusztus 1-jétől.

A Gyékényes–Barcs–Szentlőrinc vonalon az alapmenetrendre történő visszaállással együtt megszűnik a zalaszentiváni átszállás a (Sopron–) Szombathely–Zalaszentiván–Nagykanizsa–Pécs között közlekedő járatok esetében.

Több regionális vonalon az utazási igényekhez igazodva módosítják a pótlóbuszok közlekedési rendjét augusztus 1-jétől, illetve a Villány–Mohács vonal melletti Nagynyárád esetében pedig július 18-tól.

A részletes menetrendeket a vasúttársaság a honlapján (www.mavcsoport.hu) és az állomási hirdetményeken teszi közzé – írják a MÁV honlapján.

A közlemény ismertető 444.hu emlékeztet rá, a korábbi döntés ellen, amelynek következtében sok vonalon az elmúlt másfél hónapban nem közlekedett több napi egy vonatnál, országszerte tiltakozásba kezdtek szakmai szervezetek, az érintett települések polgármesterei, országgyűlési képviselői, és az utazóközönség tagjai.

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.