A magyarok pénzéről a magyaroknak kell dönteni – hangsúlyozta a miniszterelnök a Facebook-oldalán az EU-csúcs előtt, csütörtökön közzétett videoüzenetében.

Orbán: "a magyarok pénzéről a magyaroknak kell dönteniük"

Orbán Viktor közölte: Európa történetében példátlanul nagy közös gazdasági csomagot állítanak össze a koronavírus-járvány következményeinek enyhítése érdekében.

"Ehhez mi is hozzátesszük a magunkét" – fogalmazott a miniszterelnök, jelezve: indul Brüsszelbe, ahol

"komoly és férfias" tárgyalások várnak Magyarországra.

Mint mondta, vita van arról, hogy ki döntsön ezeknek a pénzeszközöknek a felhasználásáról.

"A magyar álláspont világos: a magyarok pénzéről a magyaroknak kell dönteni" – szögezte le Orbán Viktor, megjegyezve:

vannak erre más jelentkezők is, "különösen a brüsszeli bürokraták".

"A parlament föltarisznyázott. Világos döntéseket hoztak, amiknek érvényt kell szereznem" – utalt a kormánynak az uniós hitelcsomag támogatásához feltételeket szabó, kedden elfogadott kormánypárti országgyűlési határozatra a miniszterelnök, azt is kiemelve, hogy a magyarok jövőjéről csak a magyarok dönthetnek.

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vitriol
Egyetértek, dönthessenek a magyarok az uniós pénzekről, és ne a 133 bátor zombi döntsön!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
@Gyütt Mönt: tegnap 20:43, a vizitdijról 2008-ban népszavazás volt, nem holmi "konzultációnak" álcázott pénzköltési lehetőség.Bár, akkor is szájába rágták a hülyéknek, hogy miért is kell a s"szociális népszavazás"- ami szerintem akkor alkotmányellenes is volt. ( a viztdij-és a tandij nem része a költségvetésnek, mondta ki az akkori alkotmánybiróság, a frászt nem volt az!!)
kereső
Ha a magyaroknak kell dönteni, akkor Te mit keresel ott ezen a döntésen?
Nessy
@kereső: Gondolj bele, mennyivel lényegesebb volt a 300 forintos vizitdíj, ami éves szinten 2100 forintnál megállt a járó és a fekvő ellátásban, tehát max. 4200 forint lett volna évenként. Tandíj sincs, most másképp nevezik! Na de most milliárdokról mégsem dönthet a plebsz!!
Még képesek lennének stadion építés helyett egészségügyre, szociális ellátásokra, oktatásra költeni!
ómió
Pedig anarcholiburnyákék szívesen megtennék!
kereső
@Nessy: Nem a vizitdij volt ott-és akkor sem a lényeges, hanem a legnagyobb ellenség!(nem ellenfél), kiiktatása, végső lejáratása ( örök hála semmijennek navracsicskának, sikeres volt a hadművelet), mert " minél rosszabb neki, és az országnak, annál jobb nekünk"Felidézve az 2006-2008 közötti orbán beszédeket- tisztán látszik, és megállapitható, hogy már akkor készen állt mindarra-és kész tervekkel rendelkezett az ország átalakitására,.Mindazt megcselekedte a bávatag értelmiség, irástudók álmélkodása mellett, amivel Gyurcsányt megvádolta.És vannak, akik ezt még mindig nem felismerve Gyurcsányoznak, Gyurcsánynéznak, és emmuttnyocéveznek. Jönnek ilyen hülyeségekkel, hogy egyformák, meg az egyik nem létezhet a másik nélkül, meg mindkkettő országromboló- ami valljuk be a gondolkodás teljes hiányára vall, 11 év ( szerintem meg több, mint húsz) orbán dúlás után.Na mentem, qrvák hirdetéseivel tele tűzdelt, ómiói "bölcsességekkel"- ez olyan szijjártói primitiv magasság, ahova értelmes ember nem ér fel- sziporkázó fideSS "ereszd ki a gőzt" portálon nincs mit keresni tovább.Legyetek jók, ha tudtok (én már nem vagyok nevelhető, kinőttem abból a korból).
Nessy
@kereső: Talán nagyban is ez a probléma. Erre játszik a kormány is. Megunja az ellenzék az értelmetlen hadakozást, és vagy kimegy (ennyivel kevesebb értelmesen gondolkozó ember), vagy passzív rezisztenciába vonul.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.