Ötmillió forint vissza nem térítendő állami támogatást kapott egy hárskúti panzió fejlesztésére Simicska Lajos – vette észre az mfor.hu.

A 2015-ös nagy összeveszés, a nevezetes G-nap óta először kapott állami támogatást Simicska Lajos érdekeltsége – írja az Mfor.hu. A portál a Magyar Turisztikai Ügynökség által publikált listán találta meg Simicska cégét, a Hárskúti Mezőgazdasági Zrt-t, amely a Kisfaludy Szálláshelyfejlesztési Konstrukció keretében 5 millió forintot kapott a cég által üzemeltetett panzió fejlesztésére.

A Hárskúti Mezőgazdasági Zrt. 2019-ben is veszteséggel zárt. A beszámolója szerint a cég ugyan 29,8 millió forintról 32,9 millió forintra tudta növelni a bevételét, de a 2018-as 59 millió forintos veszteség után 2019-ben már 64 millió forintos veszteséget könyvelhetett el – írja a portál.

A Hárskuti Zrt. azon kevés cégek között van, amelyek Simicska tulajdonában maradtak azután, hogy az Orbán Viktorral bizalmas kapcsolatot ápoló, majd éles konfliktusba kerülő üzletember és volt APEH-elnök a 2018-as választások után gyakorlatilag kapitulált és érdekeltségeinek nagy részét Nyerges Zsoltnak adta, akitől aztán a kormánnyal továbbra is jó kapcsolatot ápoló üzleti körök vásárolták fel azokat.

Simicska panzióján kívül még több mint 13 470 vidéki szálláshely nyert az MTÜ pályázatán szobánként egymillió forintot. Augusztus során összesen 45 milliárd forintot fognak kapni a szállásadók vissza nem térítő támogatás formájában.

Az Mfor azt is kiszúrta, hogy a több mint 13 ezer nyertes között van Becsó Károly és Becsó Zsolt fideszes képviselők cége is, amely Hollókőn üzemeltet panziót.

A Rogán Antal minisztériuma által felügyelt MTÜ pályázatain amúgy a kormányhoz köthető nagyobb játékosok is nyertek, milliók helyett milliárdokat, a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Hunguest Hotel szállodalánc például 17,7 milliárd forint vissza nem térítendő állami támogatást kapott az ügynökségtől. De komoly milliárdokat nyert Sáfrány Tamás volt focista is, akinek cégébe Szíjj László is betársult – teszi hozzá az Index.

Forrás: Mfor.hu, Index, 24.hu

Címlapkép: MTI/Illyés Tibor

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tudode
Őfélesége pártkatonái ennyire vannak beárazva, mint
.
---- 5 milliárdot kap Áder János klímavédelmi alapítványa a kormánytól
.
444.hu/2020/05/28/5-milliardot-kap-ades-janos-klimavedelmi-alapitvanya-a-kormanytol
.
Az a ciki, hogy el is fogadják!
verőce21
Ennyi pénzhez ami ránkömlik most, azért már egy db megbízható, kipróbált csendestárs kevés, lássuk azért be! :)
Rockxy
tuggyuk hogy vannak ojjanok, akiket kifejezetten kiráz a hideg, ha a béke lehetősége előkerül.
Gyütt Mönt
Orbán nagyon el volt foglalva Brüsszellel és egy pillanatra nem figyelt. Na itt is a figyelmetlenség ára.
LauraEM99
Ide кегеsеk egy idеgеt!
Készen áll a кísérletеkгe!
----
www.lovexx.club

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.