Egyre durvább a helyzet tőlünk nyugatra.

Nagy a baj a szomszédban: egy nap alatt 170 új koronavírus-fertőzés Ausztriában – hozzánk is elér a hullám?

Egy nap alatt százhetvenen fertőződtek meg koronavírussal Ausztriában az egészségügyi minisztérium csütörtöki jelentése szerint.

A legtöbben Bécsben (63 fő), Felső-Ausztriában (50 fő), Salzburg tartományban (21 fő) és Alsó-Ausztriában (16 fő) fertőződtek meg az elmúlt 24 órában. Vorarlbergben pedig több mint kétszeresére, hatról 13-ra nőtt az aktív fertőzöttek száma. Frastanz településen egy munkásszállón alakult ki gócpont; hat lakó koronavírus-tesztje lett pozitív.

A tartományban diagnosztizált új fertőzések közül pedig öt összefügg a munkásszállón történt esetekkel. A szálló 47 lakója számára 14 nap karantént rendeltek el. Salzburgban ugyanakkor nyolc új fertőzöttet regisztráltak; ők egy balkáni út során kapták el a koronavírust. Egy nap alatt országosan 1 445-re nőtt az aktív betegek, illetve fertőzöttek száma. Közülük 87-en szorulnak kórházi kezelésre. Ausztriában eddig 20 131 ember koronavírus-tesztje lett pozitív.

Közben az alkotmánybíróság úgy határozatot fogadott el, amely szerint a kijárási korlátozásokkal összefüggő szabályozás részben alkotmányellenes. Ezért Bécsben a rendőrség egyelőre nem tesz feljelentést a szabálysértők ellen, és helyszíni bírságot sem szabnak ki. Jelenleg felülvizsgálják a büntetőjogi felelősség mértékét az óvintézkedések (szájmaszkviselés vagy a kötelező távolság megtartása) be nem tartása esetén, és új büntetési tételeket állapítanak meg.

Forrás: MTI

Kép: Pixabay

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Peller Anikó
@Justitia: A határok meg nyitva. Minden tökkelütött szabadon átjöhet nyalókát venni. 5 percenként látni yúgó kocsikat Szegeden.
Justitia
@Pegero: Tájékozatlan vagyok? Na! Hány helyen tesztelnek nálunk?
Aztán meg ingyér, vagy fizetni érte?
division
@Justitia: Ez az, sajnálnak az emberek 20 ezer forintot egy tesztért, miközben a dupláját költik el cigire egy hónapban. Tényleg no comment!
Gazella
Pfff a vírus nem ismeri a magyarországi határt..
Pálinkás Pál
Valóban veszélyes a helyzet...egy 8.5 milliós lélekszámú országban 87.-en kórházi kezelésre szorulnak valami miatt!! /covid/.. azért kíváncsi lennék a kezelésre szorulók életkorára!!!...ha fogadnom kéne ,azt mondanám ,...eléggé idősek!!!
simmering73
@division: Tehát az illiberális logikád mentén, ha valaki nem tud 20 ezret fizetni a tesztért az azért van mert mind dohányzik. Te sem vagy százas. Mondjuk ezt eddig is tudtuk.
division
@simmering73: @Peller Anikó: A két szerencsétlenség megint beleugat amibe nem kellene...
Amúgy simmering73 (ez a korod? Csak mert akkor érdemes tesztelned magadat), igazad van, kihagytam azokat az anyukákat, akik a gyerek helyett műkörömre költenek el pluszba ennyit a családiból:-) Magyarországon az emberek jelentős része a legkevesebb pénzt a szűrővizsgálatokra költik, sokkal többet áldoznak piára, cigire, egyéb káros szenvedélyekre, persze aki ezt mondja, az ugye nem százas. A legnagyobb baj persze az, hogy még arra sem mennek el legalább évente, ami ingyenes volna.
division
@Pálinkás Pál: Te továbbra sem látod, hogy kizárólag a korona az, ami terjed? Ennyire szemellenzőt hordasz továbbra is?
Pálinkás Pál
@division: hol olvastad hogy azt írom hogy nem terjed??? a saját félelmeiteket ne vetítsétek ki másra,... ha félsz,maradj otthon, ha félsz hordjál maszkot...de ne kényszerítsd rá a másikat!!! mellesleg a maszkról...gondolod hogy ezek a textil maszkok szelepként működnek??? mert állítólag a mások védelmében kell hordani...most akkor ez hogy is van...kifelé nem engedi ki a vírust ,de befelé megfertőződhetsz??? mert ha kifelé kiszűri a vírust.. akkor befelé is,mert ugye abban megegyezhetünk hogy nem egyirányú szelep...akkor bőven elég lenne a maszk a veszélyeztetetteknek,meg annak aki fél!!! de én nem mondok semmit...megnézed mekkora a Covid vírus mérete...és utána megnézed,a sebészeti textilmaszknak mekkora a szürő képessége...elárulom neked a sebészeti maszk még attól sem véd meg ha csiszolsz valamit...pedig a por mikro tartományban van...a vírusok meg nano-ban!!! ha érdekel,utánanézel mi a különbség!!!
és utoljára...itt USA-val példázódnak állandóan...nos vettem a fáradtságot,utána néztem...az amerikai áldozatok 85%-a 75 év feletti!!! csak persze ez így leírva nem olyan félelmetes ...és bizony ,világviszonylatban is kb ugyanez az arány...
ja és az éves halálozás cseppet sem magasabb mint az elmúlt 10 év átlaga!!! akkor miről is beszélünk??? és hab a tortán...a spanyolok 2019 márciusi szennyvízben kimutatták a Covidot...ergo az egész tavalyi évet végigéltük hiszti nélkül...vagy te tavaly nyáron észrevettél belőle valamit???és írjál már rám ,ha valahol jártadban -keltedben látsz valami olyat a való életben, ami indokolja ezeket az intézkedéseket!!!
division
@Pálinkás Pál: Oké, de az lesz majd a szép, amikor a korona, az influenza, és az új típusú tüdőgyulladást (amit még rendesen elhallgatnak) okozó vírus majd együtt támad a télen.
Pálinkás Pál
@division: és ..mit tudsz csinálni???, vírus ellen nincs gyógyszer,ezt ugye tudjuk mind a ketten...tehát az immunrendszeren,meg a szerencsén függ a dolog...és nem a sz@rt sem érő maszkokon...meg a nevetséges védő távolságosdin...olvass kicsit utána hogy terjednek a valóban veszélyes járványok...és miként lehet megfékezni...mert ha a Covid a levegőben terjedne../hál istennek nem/ akkor mindegy hány méterre vagy a másiktól...ha meg cseppfertőzéssel,ami a hivatalosan elfogadott vélemény...akkor meg 20 centire is lehetsz a másiktól,ha nem köp le,nem tüsszög,köhög rád!!! nem véletlen hogy egyetlen "vírus virológus" sem mer leülni nyilvános vitára a másik oldal képviselőjével...mert a "hivatalos" álláspontot két percig nem lehetne tudományos alapon megvédeni!!! ez pont arra jó, hogy a népnél fenntartsák a feszültséget...tedd a szívedre a kezed, ha a média nem okádná naponta ezeket az adatokat, te bármit látnál az egészből??? 2014-ben a nagy influenza járványban csak februárban kb 5000 ember halt meg itthon a flu...és szövődményeiben...hallottál akkor róla valamit??? nos mint mondtam,semmi kifogásom azok ellen ,akik maszkban érzik biztonságban magukat...de hogy kötelezővé tegyük a többieknek is, az röhejes...arról nem beszélve hogy a legtöbb zárt helyen az emberek kb 10 %-án van szabályosan a maszk, a többinek tele vele már a púpja!!!
csak úgy....
ha az osztrák is csak annyit tesztelne mint a magyar,akkor nem lenne ez a cikk az mti-töl!
csak úgy....
Alva jár az Orbán,
Tornyot visz az orrán,
Trombitások ülnek benne
Három szekér polyván,
– Hú! – trombitások
Három szekér polyván.
Fújják egyre többen,
Polyva szerteröppen,
Rémes álmot lát az Orbán
Polyva-fellegekben,
–Hú ! – rémes álmot
Polyva-fellegekben.
RuthBI75
Szerеtnél аlкаlmi szeхet?
А рuncijоm аz Ön rendelкezésére áll!
Itt megtaláljа рrоfilomаt telefonszámmal - w­­w­­w­­.­­l­­o­­v­­e­­x­­x­­.­­c­­l­­u­­b
division
@Pálinkás Pál: Oké, legyen igazad, nekem mindegy. Sokkal inkább hiszek két szakembernek a családból, mint annak amiket te itt leírtál, de ugye nincs harag?:-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.