Furcsa augusztus 20-án vagyunk túl. A legfontosabb nemzeti ünnepen, az államalapítás és a nemzeti összetartozás ünnepén a vezető politikusok mindenképp szükségét érezték annak, hogy kifejtsék, az LMBTQ közösség szerintük nem része a magyarságnak. Kezdte a sort Orbán Viktor miniszterelnök, aki a Trianon-emlékmű avatásán mondott beszédében nemzetellenesnek minősítette a szivárványcsaládokat... A sort pedig Papp László, Debrecen polgármester folytatta a helyi Szent István-szobor avatásán mondott beszédében: „Nem vagyunk egyformák. Budapesten nem lesz új Szent István-szobor, de lobog a szivárványos zászló, Debrecenbe pedig áll a Szent István-szobor, és a nemzeti színű zászló lobog. Ez a helyzet pontosan kifejezi, hogyan képzelik el ők ott, és mi itt Magyarország jövőjét.” Nehéz mindezt másként értelmezni, mint hogy Papp szerint a kettő együtt nem fér meg, tehát nem lehet valaki egyszerre meleg és magyar. Ezt az értelmezést bizonyára értékelné mondjuk Kölcsey Ferenc, a Himnusz...

Forrás: humenonline.hu
Feltöltő: Horizont
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

91 hozzászólásarrow_drop_down_circle

solidedge
Gratulálok Debreceniek. Sikerült egy idiótát megválasztanotok.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
picike1
az én zászlószinem piros fehér zöld ! ez a magyar föld !
Katalina62
Na ennyire, nem lehetne hülye senki! Pedig de!
advocat
Azért azt nem lehet elfeledni, hogy melegek nélkül ez az ország is sok mindennel szegényebb lenne. A névsor több (száz) oldal lenne!
dr kandisz nóra
@Nyírfa: Pedig úgy Debrecen felértékelődne... Mint a Habsburg-trónfosztás idején...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.