Továbbra is mindenkié és ne csak keveseké legyen a Balaton, ellenzéki pártok ezért azt szeretnék, ha a kormány meggondolná magát és visszavonná a Club Aliga fejlesztését kiemelt beruházássá nyilvánító kormányrendeletet – mondta a Jobbik alelnöke szombaton.

"A kormány adófizetői pénzből ellopja a Balatont" – összefogott az ellenzékFotó: Facebook/Potocskáné Kőrösi Anita

Potocskáné Kőrösi Anita ellenzéki pártok képviselőivel közösen, a balatonvilágosi Club Aligánál tartott sajtótájékoztatón közölte: a helyiek attól tartanak, hogy a rendelettel lehetővé válik közparkok, közutak lezárása, megakadályozva számukra a tópart elérését.

"A Balaton környékén mindenhol a NER terjeszkedik, Orbán oligarchái mindenütt megvetették a lábukat a Balaton partján"

- fogalmazott a politikus, megjegyezve, hogy ezzel területeket vesznek el a magyar emberek, a családok elől.

Hangsúlyozta, a közös ellenzéki sajtótájékoztató annak a szimbóluma, hogy mindannyian a civilek mellett állnak. Szeretnék, ha Balatonvilágoson a jelenlegi állapot nem változna meg, ebben kérik mindenki segítségét, mert ez lakóhelytől függetlenül minden magyar ügye.

Gurmai Zita, az MSZP parlamenti frakcióvezető-helyettese úgy vélte, ellenzéki politikusként az a dolguk, hogy megvédjék az ott élőket, megvédjék a Balatont, mert "a Balaton mindannyiunké". Jelezte, hogy már több mint százezren írták alá a szocialisták "El a kezekkel a Balatontól!" kezdeményezését.

Kijelentette: a Club Aliga ügyében nincs párbeszéd, nincs konzultáció.

Ráczné Földi Judit, a DK elnökségi tagja arról szólt, hogy nincs Magyarországon olyan ember, akinek ne fűződne emléke a Balatonhoz, kötelességüknek érzik, hogy ezt megvédjék.

"Ez a kormány adófizetői pénzből ellopja a Balatont, adófizetői pénzből felújítja és elvárja, hogy a magyar emberek itt költsék el kuporgatott forintjaikat és az ő zsebeiket tömjék meg, mi ezt nem hagyjuk"

- közölte.

Hozzátette: ha a következő hetekben, hónapokban is szüksége van rájuk a helyi lakosoknak, újra eljönnek. "Ide fogjuk magunkat láncolni és küzdeni fogunk azért, hogy a Fidesz ne tehesse meg ezt a magyar emberekkel" – jelentette ki.

Bősz Anett, a Liberálisok elnöke azt mondta,

"neki fognak menni" a kormánynak és azon nagyberuházóknak, akik "érdemtelenül vesznek el olyan területeket, pénzösszegeket, amelyek valamennyi magyar polgárt megilletnének".

Megkezdődött a benyomulás a közösségi tereinkre ugyanúgy, ahogy a kultúra, az iskola és minden olyan területre, amely elméletileg arról szól, hogy a helyi közösség rendelkezik fölötte – tette hozzá.

Szendefy Mária, az LMP Somogy megyei elnöke azt mondta: hisznek abban, hogy a kis közösségek előbb-utóbb kiharcolják, ami nekik jár, kiharcolják a hozzáférést a Balatonhoz vagy bármilyen természeti kincshez.

"Az LMP-ben azon dolgozunk, hogy a Balaton-part kiemelt természeti védelmet élvezzenek, ne lehessen közvetlenül a part mellett építeni, ne lehessen a partot lezárni"

- mutatott rá. Kiemelte, hogy ennek mentén kezdeményezni fogják az építési törvény és a Balaton-törvény módosítását.

Kamasz Julianna, a Momentum fonyódi alapszervezetének elnöke kitért arra: 2022-ben véget fognak vetni a "rabló privatizációnak, a mindent átszövő korrupciónak". "Minden Balaton-parti településnek joga van a szabadstradokhoz, mert a Balaton mindenkié" – hangoztatta.

Az ellenzéki sajtótájékoztató előtt az Aligai Fürdőegyesület lakossági tájékoztatót tartott a Club Aliga-beruházásról és az ahhoz kapcsolódó kormányrendeletről.

(MTI)

47 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
tudode
Ha csak a Balatont zabrálnák el, miután már a világörökség részét is viszik, mint a cukrot a Pöstre szerencsét bróbálók
.
------ A NER főutcája lett az Andrássy út 24.hu
.
www.youtube.com/watch?v=eJ_ZAb4a4dI
.
Ma már az a kérdés, hogy osztogatnak, vagy/és fosztogatnak!
jesz
@Eladott Ország: bocsánat az érintettektől, de végre egyszer jót röhögtem...(mindhárom sutkán)
Gyurka80
Csak az a baj, hogy ennek az ellenzéknek azt sem hisszük el ha kérdeznek.
Csibi
Ezek a sutyerákok már megint fordítva ültek a lóra és próbálják elhitetni, hogy a Balaton környékén mindenhol a NER terjeszkedik és Orbán oligarchái mindenütt megvetették a lábukat a Balaton partján.
Ezek csak hazudni tudnak! Úgylátszik az ilyen találkozókra még mindig alkalmas a balatonvilágosi Club Aliga ahol Kádár elvtárs rezidenciája volt anno!
SystemError
Ezek gyerekkorukban az anyjuk pénztárcájából az utolsó forintot is kilopták. Ez és a folyékony hazudozás a fidess belépő!
Rockxy
el lopta!
Elloppta!
eeeel loptaaa!
vótam nemrég arrafelé.
a zegész elvan lopva!
mindenütt csak kormányt látni!
az égen is kormányvan, meg a fődön is!
ameddig a szemellát, vizen és parton, mindenütt a korrmány!
ésamiga világ lumpenproletárjai közösülnek, addig ezlessz!
Justitia
"A kormány adófizetői pénzből ellopja a Balatont" Meg mindent, amit lehet. Ma már nem Magyarország vagyunk, hanem orbán/mészaros/tiborcz ország.ge
Ezek mindent elloptak, amit lehetett és még nincs vége.
Mészáros Lőrinc továbbra is meghatározó szereplője Felcsútnak, 2010 óta pedig még gazdagabb lett, mint valaha: 2013-ban a 88. leggazdagabb magyar volt 6,9 milliárdos vagyonával,[6][26] ez 2016-ra 31. helyre emelkedett 23,8 milliárdos,[27] 2017-re pedig már 5. helyre 120 milliárdos vagyonnal.[16] Vagyona főleg a 2010 után elnyert közbeszerzések révén indult meredek növekedésnek,[28] melyeket az üzleti életben szokatlan körülmények közt nyertek el a cégei.[29] Időközben a polgármester valóságos cégbirodalmat épített ki, mely számos különböző profilú céget magába foglal, az építőipartól kezdve a mezőgazdaságon át egészen a helyi iskola büféjéig. Ezen cégek közül néhányat valamelyik gyereke vezeti.[30][31][32][33][34] Mészáros alapítványa többször maga bízta meg a gyerekei által vezetett cégeket több felcsúti építkezés kapcsán is.[35] Az RTL Klub híradójának számítása szerint Mészáros cégei 2016-ban összesen 225 milliárd forint közbeszerzésből származó bevételt könyvelhettek el.[36] A kormányközeli vagyonosodást erősíti, hogy Mészáros cégei több esetben is Orbán Viktor miniszterelnök családjának cégeinek küldtek megbízásokat az elnyert közbeszerzések kapcsán, így többek közt Orbán apjának, Orbán Győzőnek Dolomit Kft. nevű cégétől is vásároltak alapanyagokat építkezésekhez, ezáltal pedig közpénz került a miniszterelnök családi cégeihez is.[37]
Justitia
A kormány adófizetői pénzből ellopja a Balatont" Meg mindent, amit lehet. Ma már nem Magyarország vagyunk, hanem orbán/mészaros/tiborcz ország.ga
Tiborcz István​ orbán veje Felesége Orbán Ráhel. 2013. szeptember 6-án tartották a polgári esküvőt
2015-ben alapította meg a BDPST Group nevű ingatlanfejlesztéssel és -forgalmazással, valamint szállodaüzemeltetéssel foglalkozó vállalkozását, amelynek azóta is meghatározó tulajdonosa. [12]
A 2019-es Befolyás-barométer szerint ő Magyarország 22. legbefolyásosabb személye.
2018-ban az OLAF javasolta a magyar ügyészségnek, hogy indítsanak vizsgálatot, mert kartell és közbeszerzési csalás gyanúja merült fel az általa vezetett, majd később egy ideig általa tulajdonolt Elios Zrt. 2010 utáni tevékenységében. Az Elios Zrt. számos közbeszerzést megnyert, amelyek magyar települések közvilágításának LED technológiával való felújítására vonatkoztak. A munkát el is végezték, azonban az OLAF kiderítette, hogy a cég sok esetben
indokolhatatlanul korán jutott hozzá a pályázatok feltételeihez,
összejátszott versenytársaival (egy esetben konkrétan megállapítható volt, hogy ugyanazon a számítógépen készítették el az Elios pályázatát, mint a versenytársaiét),
üzleti kapcsolatban állt a pályázatot felügyelő, elvileg független szakértőkkel,
illetve olyan termékeket szerelt be, amelyek technikailag nem feleltek meg a pályázati kiírásnak (100 ezer órás üzemidő). A Zrt. által szállított, 60 000 üzemórásra becsült lámpákat utólag minősítették át, hogy megfeleljenek az elvárásnak.[22]

Mindezek miatt kilátásba helyezték, hogy az ezen pályázatokra elnyert EU-s támogatást az országnak vissza kellhet fizetnie, illetve átcsoportosítania más pályázatokra.

Az ügyészség az OLAF jelentése nyomán el is indította a nyomozást, azonban Polt Péter legfőbb ügyész kijelentette, hogy a nyomozás évekig is elhúzódhat.[23] Az ügyészségi nyomozással egy időben parlamenti képviselők is elkezdték kivizsgálni az ügyet, azonban több városban megtagadták a...
ómió
Ütősebb kamu meg egy szál se, efftársak!? De, hisz' ezt már az egy kávéskanál ésszel rendelkező zombijaitok se hiszik el!
Béla333
Na végre nem azzal foglalkozik az ellenzék, hogy együtt vagy külön, egy lista vagy több lista, meg hogy ki tolja a Fidesz szekerét...
Érdemi ügyekkel kell foglalkozni, mint ez is. De tenni is kell a felmutatott probléma ellen!
Namely
"Kamasz Julianna, a Momentum fonyódi alapszervezetének elnöke kitért arra: 2022-ben véget fognak vetni a "rabló privatizációnak, a mindent átszövő korrupciónak".
2022-ben is ugyanott leszel, mint most.
"Minden Balaton-parti településnek joga van a szabadstradokhoz, mert a Balaton mindenkié"
Haver, joguk az van, de nem akarják! Hogy miért? Mert a szabdstrandért a helyiek fizetnek, de mindenki élvezni, rossz a felszereltsége, nulla biztonság, stb. Amúgy pedig a Balaton NEM mindenkié, hanem az adófizető, becsületes polgároké. Én értem, hogy te is kommunista vagy, mert ezt tanultad a belpesti füves kocsmákban, de fel kellene már nőni, és körülnézni a nagyvilágban.
"Gurmai Zita, az MSZP parlamenti frakcióvezető-helyettese úgy vélte, ellenzéki politikusként az a dolguk, hogy megvédjék az ott élőket, megvédjék a Balatont, mert "a Balaton mindannyiunké". Jelezte, hogy már több mint százezren írták alá a szocialisták "El a kezekkel a Balatontól!" kezdeményezését."
maszoposként azért nem ártana a nagyobb szerénység. És van 100 ezer aláíró? Azta!

"Ez a kormány adófizetői pénzből ellopja a Balatont, adófizetői pénzből felújítja és elvárja, hogy a magyar emberek itt költsék el kuporgatott forintjaikat és az ő zsebeiket tömjék meg, mi ezt nem hagyjuk"
Ezt honnan vette, felhívta Thürmert?

Kellene már egy rég esedékes népszavazás: kommunizmus, vagy kapitalizmus.
Eladott Ország
@Csibi: tegnap, 22:25 ♦ Hajrá akkor tanuljatok és dolgozzatok! Azért a marmonkannán és a teknővájáson kívül több szükségeltetik. Csak ne azt az utat járjátok be, mint a felcsúti megváltó vagy a Farkas Flóri.
scontent.fbud1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/115761345_919398058545206_7768204006874898984_o.jpg?_nc_cat=100&_nc_sid=dbeb18&_nc_ohc=dKvYaHIqVEYAX_Mp_bB&_nc_ht=scontent.fbud1-1.fna&oh=d0d3d80f8a15d712fa17d844da7e8509&oe=5F5075DE
ómió
@Eladott Ország: Hát, kiben is bízzon a Fidesz, ha nem bennetek: már eleve zombinak született bolsikban!!? Ti "hozzátok" neki a 2/3-ot, immár sorozatban!
Eladott Ország
@ómió: ma, 12:47 ♦ A nagy lóf@szt volt/van nektek kétharmadotok! Már a választási törvény is alkotmányellenes ezt több nemzetközi jogász is állítja ! +a rendszerszintű csalás!
scontent.fbud1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/107342767_3076541639131935_3677925119247871333_n.jpg?_nc_cat=111&_nc_sid=825194&_nc_ohc=Ph7NtXyGldEAX9h5sXQ&_nc_ht=scontent.fbud1-1.fna&oh=af38698c03da2abbdb7417119e419d75&oe=5F5B9528
Kim Lane Scheppele, a Princeton Egyetem alkotmányjog professzora. A Yale Egyetem emeritus történelem professzora, Orbán törvényéről: Diktatúra!
nepszava.hu/3071753_kim-lane-scheppele-orban-torvenyerol-diktatura
ómió
@Eladott Ország: Ne kapálózz! Bolsi tetüként nem áll jól neked! Pufajkás efftársadéknak ugyanazon az alapon volt 2/3-a, mint azóta Orbánnak már háromszor! Hazudd le, tetüfi! Ahhoz van "affinitásod"! Egyébként ilyen szavazatmegoszlással, mint nálunk volt, pl. Micron efftársadnak csigafalóföldön nem 2/3-a, hanem 4/5-e lenne! Nem zavar? Téged se meg a "Yale Egyetem emeritus történelem professzorát" sem? Diktatúra itt akkor volt, bolsi fajgörény, amikor az efftársaid a többi pártot "taccsra tették", azok választáson nem is indulhattak, meg, amikor Böszme efftársad 2006-ban sortűzet "vezényelt"!
Csibi
@Eladott Ország: Ritka és nagyon ártalmas féreg vagy!
A COVID-19 egy HPV (humán papilloma vírus) hozzád képest, te takony!
ómió
@Eladott Ország: Jönnek a félművelt sunyi parasztok? Te már itt is vagy közülük! És ráadásul bolsi mivoltodban!
jesz
ez jó:

..."2022-ben véget fognak vetni a "rabló privatizációnak, a mindent átszövő korrupciónak"...

Csak 2022-ben? Oszt addig mi lesz? 2022-re már minden le lesz rendezve...mert ha akarnak, akkor nagyon gyorsak tudnak lenni(még a földhivatalban is )
Eladott Ország
@Csibi: tegnap 20:33 ♦ Nincs cigány meg magyar. EMBER van és gazember!
scontent.fbud1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/98551334_2953055251438925_1677855998116626432_n.jpg?_nc_cat=102&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=zL_01KPRReUAX9x2BfS&_nc_ht=scontent.fbud1-1.fna&oh=b138cb0898207b5682e476e062a3e047&oe=5F6B82C1
Írod " Ritka és nagyon ártalmas féreg vagy!" Nagyon szánalmas a fejtegetésed, mert én csak szóvá tettem, hogy saját nemzettársaid lopnak meg milliárdokkal , de még ráadásul az EU állampolgárait is. Gondolkodjál el rajta és szégyelld el magad!
Clavigo
@ómió: @Csibi: Összejöhetnétek,,taknyok.
csipetke
Már ellopták,előbb kellett volna észbekapni az ellenzéknek.Közeleg a '22, gyorsan igyekeztek mindent bekebelezni,amit csak lehetett. Ami szintén nagyon szomorú,hogy a nemzeti vejkó,és lőrinc állami pénzből újították fel a szállodáikat,szobánként 77 millió ft-ért.Az egyszerű ember nem tud lakást,vagy házat venni ennyiért,ezek meg szobánként kaptak ennyit közpénzből.Remélem,hogy az efféle dolgokért lesz majd elszámoltatás
ómió
@Eladott Ország: Mert efftársiasan - ha nem akart utcát seperni - belekényszerítettétek a mocskotokba?! És ez még máig is "efftársi dicsőségetek"? Ez igen!!! Azt meg ki tudná jobban, hogy ki a jó kommunista, ha nem egy komcsi tetü, mint a fajtád!?
ómió
@Clavigo: És te lennél a takony, aki "összehoz" minket? Stílszerű ugyan, de inkább az efftársaidat "hozd össze"!
ómió
@Eladott Ország: Most meg, bolsi agyhalottként, azzal villogsz, hogy az "emúttnyócévben" már a keleti blokkban is majdnem mindenki lekörözött bennünket? "Kivívtok" nekünk ilyet és másra mutogatsz? Netán efftársi pártdirektíva már ennek is a Fideszre hazudása? Az észak-koreai efftársaidat meg majd akkor hívd ide "diktatúrát tanulmányozni", ha majd a bolsi tetüpárton kívül náluk is indulhatnak más pártok a választáson! Addig meg csak hazudozz tovább nyugodtan!
ómió
@Eladott Ország: Idehaza bolsiűző kéne! Az ördög már "frankó csávó" a fajtádhoz képest!
ómió
@Eladott Ország: A "dübörgő" Athina Művek még mindig a saját tetves bolsiságotokat hazudná másra?
ómió
@Eladott Ország: Athina "üzeni"? Akkor ez maga az "efftársi tuti"!
ómió
@Eladott Ország: Na! Megint "dübörög" az Athina Művek? A bolsi hazugságlexikon már kimerült?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.