Szijjártó Péter kirúgást lebegtetett be azoknak, akik otthonról akartak dolgozni a járvány alatt. 

Volt még egy nagyon fontos varázskifejezés: home office és az erre vonatkozó törekvés. Ezt sem engedélyeztem, és nem fogom engedélyezni a jövőben sem

- mondta a külgazdasági és külügyminiszter szerdán Budapesten, a nagyköveti értekezleten.

Szijjártó Péter a Facebook-oldalán élőben közvetített beszédében hozzátette

Azt kértem a helyettes államtitkároktól és a főosztályok vezetőitől, hogy írják össze azoknak a munkatársaknak a nevét, akiknek a teljesítményét és a munkáját ebben a helyzetben nélkülözni tudják.

"És zárójelben tettem hozzá, hogy akkor ezt véglegesen meg is köszönhetik. Érdekes módon egyetlen egy név felírására sem került sor ezekre a listákra" – értékelte a járványhelyzet alatti minisztériumi munkát a keddi nagyköveti értekezleten Szijjártó Péter.

A 444 azt írja, 

Szijjártó szerdai beszédéből kiderült, hogy az otthoni munkavégzést kérőknek kirúgással kellett volna szembenézniük.

„Senkit sem küldtünk home office-ba, a főosztályvezetők és a helyettes államtitkárok jó helyzetfelismeréssel azt gondolták, hogy mindenkinek a munkájára szükség van nehéz időszakban is és a helyszínen is."

Szijjártó hozzátette:

Szakszervezetesdit eddig sem játszottunk a külügyminisztériumban, ezután sem fogunk. És ha valakinek ilyenhez van kedve, az szintén megkapja a lehetőséget arra, hogy ezt a játékot a minisztériumon kívül játssza. Nem engedjük meg ezt természetesen a jövőben sem.

"Külpolitikát csinálni felelősség, a magyar Külgazdasági és Külügyminisztériumban dolgozni különleges felelősség, amely nem csak a jó időkben, hanem a rossz időkben is feladatokat jelent. És aki ezt nem vállalja, annak nyitva állnak az épület ajtói, természetesen a kifele irányban is.”

Márciusban az Index írt arról, hogy a közigazgatásban dolgozók több szakszervezete közös nyilatkozatban fordul Orbán Viktorhoz a koronavírus-járvány miatti munkavégzéssel kapcsolatban. Arra kérték a miniszterelnököt, hogy „a közszféra munkaadójaként a kormány mutasson példát azzal, hogy méltányosan jár el a munkavállalóival és az otthoni munkavégzést támogatja és elősegíti”. Külön kérték, hogy legyenek tekintettel a kisgyermeket nevelő, krónikus betegségben szenvedő, valamint a hatvan év feletti kollégákra. A külügy és az Emmi mellett a KSH dolgozói is a kormányhoz fordultak.

Forrás: 444

Címlapkép: MTI/Szigetváry Zsolt

41 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Erre nincs mit mondani! A "hatalommal" lehet élni, és visszaélni!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
tudode
Minek is kellene szakszervezet az államigazgatásba, amikor van aki úgy megvéd mindent, mindenkit, hogy a fal adja a másikat!
.
A munkaszervezés nem erőssége egy lejárt lemezű szócsőnek, aki őfélesége hálájából elfoglalhatott egy bársonyfotelt úgy, hogy annyi diplomáciai érzékkel nem rendelkezik, mint egy hangya!
.
Őfélesége robotja urazik, hölgyezik, miközben a szájmaszk sem marad ki a repertoárjából, amelyből milliókat raktároz a külügyminisztériumban
.
------ A beszerzések mellett jutott idő egy kis mókázásra, dilizésre is Orbánnak és Szijjártónak
.
index.hu/mindekozben/poszt/2020/04/10/a_beszerzesek_mellett_jutott_ido_egy_kis_dilizesre_mokazasra_is_orbannak_es_szijjartonak/
-----------------------------------
.
Békeidőben nyomja a sódert!
Nessy
Erre nincs mit mondani! A "hatalommal" lehet élni, és visszaélni!
Aki Én
Home office helyett ő is egy yachtra kényszerült dolgozni. Másnak sem jár több.
SystemError
Na most a munka hűsét kell adni az erőltetett baszadék mély hangján, ha a magányügy kártya már nem megy..
A tolvaj kurva anyáddal beszélj így Petike!
sokanvagyunk
...pedig milyen szép is lenne a jócskán csökkentett létszám, felettük meg Szijjártó Péter csoportvezető.
sokanvagyunk
Még a végén a home office-ból posztolnák a minisztériumi képeiket.
kereső
Kellemes lehet a munkahelyi légkör a KKM-ben. Öröm ott dolgozni, ahol ilyen főnök van, A gerincet otthon kell hagyni a sublót fiókban, az önálló gondolatokat meg kéretik leadni a ruhatárban.Pályázhat az "év munkahelye" megtisztelő cimre.
Gyütt Mönt
@KimberlyMH75: ajánlom neked durbincsot, rajta állatkísérleteket is végezhetsz. Azt szereti.
volvós
A minidiktátor után most egy kis kócsag diktátor a KKM élén !!! Hajrá orbanisztán !!!
Málna
Kemény főnök, de tökéletesen igaza van. Szimpatikus a munkához való hozzáállása.
justhpeter
@volvós: Az első mondat téves. Nem "A minidiktátor után most egy kis kócsag diktátor a KKM élén !!!", hanemn "A minidiktátor után most egy kis köcsög diktátor a KKM élén !!!" Ahogy Fekete Pákó monaná: hule kocsog.
legott
Pont a napokban Lukasenka ígért gyárbezárást a kihágóknak (aki nem játszik szakszervezetesdit).
Teljes döbbenet ezek után a korrupció - bűncselekmény - gyanúba keveredett külügyminiszter ilyettén kijelentése.
Csak azért nem kaparom a falat, mert drága a festő!
Giovanni Alba
@Gyütt Mönt: Szerintem nem kellene válaszolni, mert majd te is kapsz leveleket hogy Hi! Te lenni nagyon érdekes, érdekelni én tégedet büntess meg? Ajánlották neked címedet nekemnek. :-)
Giovanni Alba
@Málna: Értem én a szarkazmust, csak első olvasatra meghökkentett. Aztán mondtam magamnak, biztosan viccel, ennyire szervilisen hülye senki nem lehet aki írni, olvasni tud, és nem téved el a konyhából a mosdóba menet.
Gauntlet
Szemétség ! mint minálunk! két-három hónapig nem volt iroda, de a közös költséget utólag elvárták !!
hogy mehettek volna be dolgozni?
eszementek !
Málna
@Giovanni Alba: Nem, nem volt szarkazmus. Beszélhetünk a dologról - már ha van ellenérved, és nem csak hülyézni akartál egy jót.:-)
SystemError
@Giovanni Alba:15:41 Megvan a kopasz smart-os csaja, aki már az idegeire megy a kopasznak és ezért vesz neki egy üzlethelyiséget, ahol másnaptól előadhatja magát Tüncike, hogy ő már profi műkörömös. Hát sajnos a "kopasznak" propellere és troll irodája volt műkörmös üzlet helyett...:) Ha megnézed Veröce vagy shikari csontig nyaló mondatszerkezeteit, akkor tetten érhető az unott és lusta trollok munkamódszereinek azonossága...
Giovanni Alba
@Málna: Beszéljünk róla. Sz. Péter korlátozott cselekvőképességű egyén -mint kemény főnök- olyat merészel kimondani, hogy itt nem játszunk szakszervezetesdit. Ez nem keménység, ez bunkóság. A minisztériumi alkalmazottak nem a nagyúr kénye-kedvének kiszolgáltatott páriák, hanem (jó esetben) képzett, tanult köztisztviselők. Amennyiben az otthon végzett munkának biztonságtechnikai akadályai vannak, akkor a nagyfőnök miért mellőzte ezeket a megfontolásokat nem is olyan régen? A yachton dolgozott vagy nyaralt? Mondtak ezt is azt is, de legfőképpen azt, hogy magánügy. Nos, nem magánügy. Hivatalos ember hivatalos ügyeket intéz egy ismerős magányachtján, ez egyáltalán nem magánügy. Ha fizetett érte, akkor miből? Ha ajándékba kapta, akkor törvényt szegett. Nem kemény főnök, nem magánügy, a munkáról meg halovány segédfogalma sincsen. Itt egy kis olvasnivaló. korrupciomegelozes.kormany.hu/download/8/bd/80000/J%C3%A1vor%20Andr%C3%A1s-HU.pdf
Málna
@Giovanni Alba: Semmi bunkóságot nem látok abban, hogy egy munkahelyen követelmények vannak, hogy az nem egy szakszervezet, ahol kizárólag a munkavállaló érdekeit veszik figyelembe. A minisztériumi alkalmazottak is alkalmazottak, akiknek bizony van főnökük, jelen esetben Szíjjártó az. Tehát ő dönt munkaügyekben, akárt tetszik, akár nem.
Az meg érthetetlen, hogy a szemére veted, amiért a nyaralása alatt is dolgozott. Az ő pozíciójában szerintem ez evidens.
Giovanni Alba
@Málna: Akkor fussunk neki mégegyszer. Milyen munkahelyi vezető az, aki azt csinálja (és még büszke is rá) amit a beosztottaknak kifejezetten megtilt? A munkahelyen követelmények vannak, de a szakszervezet egy olyan érdekképviseleti szerv, amely a munkáltatóval együttműködve a dolgozók érdekeit képviseli. Megóv a túlkapásoktól, és ez vívmány, nem játék. Elolvastad az idézetet amit küldtem? Abból egyértelműen kiderül, hogy törvényszegés történt.
"– nem kérünk és nem fogadunk el olyan
• ajándékot, előnyt, meghívást, szolgáltatást vagy bármely más,
számunkra, családtagjaink, rokonaink, barátaink, vagy velük
érzelmi, politikai, gazdasági vagy más érdekszövetségben
lévő személyek, vagy az általunk támogatott szervezetek
számára
– ígért előnyt,
» amely munkánkkal vagy munkahelyünkkel bármely módon is
összefüggésbe hozható"
Málna
@Giovanni Alba: Te összekeversz itt két dolgot. Nem csinált olyat, amit a beosztottaknak megtiltott, nem is értem, miről beszélsz. Ő nyaralt, szabadságon volt, nem home officban a yachton. Ráadásul ez már jóval a járvány után történt. A home office és a szabadság két külön dolog, a kettőnek semmi köze egymáshoz. Ahogy annak sincs ehhez köze, hogy milyen körülmények között és hogyan töltötte a szabadságát. Másoknak sem tiltotta meg, hogy a szabadsága alatt dolgozzon, azt tiltotta meg, hogy a munkaidő alatt otthonról dolgozzanak.
A szakszervezetet meg nem a munkáltatónak kell képviselnie.
simmering73
Erről van szó szúnyogcsődör. A saját szemétdombodon kakaskodjál.
Giovanni Alba
@Málna: Te tényleg nem olvasol vagy nem érted amit leírnak? Sz. P. dicsekedett azzal, illetve azzal fényezték, hogy ő még a nyaralása alatt is dolgozik. Ezzel akarták feloldani az ellentmondást a yacht és az általa posztolt "az irodámban éjt nappallá téve dolgozom" képeket. Mivel egyszerre két helyen nem lehetett egyidőben, így előhúzták a szabadsága alatt is dolgozó sztahanovista kártyát. Ezzel viszont saját magát köpte szemen, mert egyrészt a beosztottaknak tiltja, közben meg dicsekszik vele. Tényleg nem érzed az ellentmondást?
SystemError
"A Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ) elnöke törvénytelennek tartja Szijjártó Péter szakszervezetekről szóló kijelentéseit. "

:)
ómió
A munkáltató szab munkarendet? Na, ne má'! Hogy néz ez ki "liberálisan"?
Málna
@Giovanni Alba: Te tényleg nem tudod, mi a különbség az otthoni munkavégzés és a szabadság alatti munkavégzés között? Próbáltam elmagyarázni, jobban nem tudom.
És nem dicsekedett azzal, hogy a szabadsága alatt is dolgozik, hanem a képek miatt magyarázkodásra kényszerítették.
Giovanni Alba
@Málna: Te tényleg nem érted, mi a különbség aközött, hogy egyik szájával azt mondja, magánügy, nyaraltam, hajókáztam, a másik szájával pedig azt, hogy közben dolgoztam is, miközben a beosztottjai figyelmét felhívja, hogy munkájukat a munkahelyükön végezhetik? P. Sándor nagykorú azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy szabadsága altt is bemegy a hivatalába, legfeljebb bent nem visel nyakkendőt. Sz. Péter ezzel ellentétben (nem tudom milyen indíttatásból) fényképeket tesz közzé az internet egyik közösségi oldalán, melyeken az irodájában látható, telefonálás közben, iratokkal körülvéve. Ezzel szemben az igazság az, hogy hajókázott, de ez csak a szemfüles újságíróknak köszönhetően derült ki. Most jönnének az unalomig ismételt kérdések. Honnan veszi a bátorságot, hogy a beosztottainak megtiltsa, hogy a munkájukat otthonról végezzék, miközben ő külföldről, magánember magányachtjáról telefonálgatva intéz nemzetközi ügyeket? A biztonság az ő esetében biztosítva volt? (védett, szigorúan ellenőrzött kommunikációs eszközök, amik alapfeltevésként a beosztottaknál nem található meg, de a magánember magányachtján az Adrián igen)
Szegény ember, meg kell a szívnek szakadni, tényleg magyarázkodásra kényszerítették? Hány kérdésre válaszolt érdemben? Mert az, hogy joga van a magánélethez, az csak magyarázkodás. Aztán fizetett-e és hogyan a hajókázásért? Ha nem fizetett, akkor az bizony ajándék volt, amit nem fogadhatott volna el. Te is tudnád, ha elolvastad volna amit belinkeltem. Erre pedig nincsen válaszod. Ha viszont elolvastad azt a pár sort amit küldtem, és ennek ellenére mégis másról beszélsz, akkor valakinél valahol valami nagy baj van.
Giovanni Alba
@ómió: Tudom hogy lyukas vödörrel hordok vizet olyan dézsába amelyiknek nincsen alja, de a remény hal meg utoljára. Tehát, a munkáltató és a munkavállaló közötti jogviszony már régen nem a földesúr és a jobbágy közötti függőségi viszony. A munkáltatót is köti a munka törvénykönyve, amely szabályozza a dolgozók érdekképviseleti szervezeteinek jogait és tevékenységi körét is. A munkaköri leírásokat a munkáltató a szakszervezettel egyetértésben készíti el, és ez csak egy példa. Ma már nem úgy van, hogy a főnöknek jogai, a munkásnak pedig kötelességei vannak, mert a munkásnak is vannak jogai, és a főnöknek is vannak kötelezettségei. A munkáltató nem szabhat törvénytelenül munkarendet. Comprende amigo?
Málna
@Giovanni Alba: Továbbra sem érted, mi a különbség a home office és a szabadság alatt végzett munka között. Én meg nem írom le még egyszer, kérdezz meg valaki mást.
Giovanni Alba
@Málna: Én értem mi a különbség, nem kell megkérdezzek senkit, te nem érted azt, amit idéztem neked. Vagy csak nem akarod érteni.
csipetke
Ez az egész kizárólag szíjjártó hataloméhségéről szól. Minthacsak azt mondta volna,hogy majd én megmutatom ki az úr a háznál! Amikor azt mondja,hogy "nem engedélyeztem".Azaz ÉN ÉN,ÉS ÉN.Nem mellesleg,egy ilyen járvány közepén,ha megoldható az otthoni munkavégzés, és a főnök az idiotizmusa,és a hatalomvágya miatt nem engedélyezi,akkor nem a munkavállaló a debil,hanem a főnök.Mindenütt jól működik a home office,csak szíjjártó irodájában nem. Érdekes
csipetke
@Giovanni Alba: 7:40 Szíjjártóval kapcsolatban úgy tűnik,nem törvényszegés történt,hanem valószínűleg bűncselekmény. Ezt egy volt alkotmánybíró mondta.Remélem kivizsgálják,és lemondatják ezt a pökhedni kis farkat,ha már annyi becsület nincs benne,hogy magától elhúzzon a francba
Aki Én
@Giovanni Alba: Egészen megdöbbentő, hogy ez a szerencsétlen @Málna: látszólag egy szót sem ért meg abból, amit nagyon logikusan és érthetően elmagyarázol neki, és ami egyébként kézenfekvő lenne egy felnőtt embernél. Aztán ilyenek után csodálkozik, hogy az ember nem áll le vele ,,vitázni, érvelni", csak hülyének nézi.
Nem érti, hogy amit ez a linóleumfocista suttyó csinál, az bárhonnan nézzük, minimum törvénytelen.
Ez tényleg ennyire buta lenne, vagy csak a bosszantás, hergelés a feladata?
Aki Én
@csipetke: 23:30 Gyakorlatilag az összes féreg tett már olyat, amiért le kellett volna mondania, vagy lemondatták volna valódi demokratikus jogállamokban.
Semmi nem fog történni.
ómió
@Giovanni Alba: Üres főbe én se töltenék potyára észt, de azért megkérdezem: netán a Munka Törvénykönyve meg a munkavállalói jogok felülírják már a minisztériumon belül, ill. annak egységeiben elvégzendő munka mibenlétét és "hogyanját" is? Mert, ha igen, akkor mikortól is "ünnepelhetjük a virágzó liberális anarchia kitörtét"? Vagy ez még nincs, csupán deliráltad? Mert az más!
Jozefina
Béreljen nekik egy hajót és onnét tudnak majd dolgozni, főnökük példáját követve!!!??
Aki Én
@ómió: ...hujúúújjj.
Már te sem vagy a magad ura...
Giovanni Alba
@Aki Én: Bosszantás, hergelés, a húroknak feszegetése, és ha indulatosan válaszolsz, jön a diadalittas lándzsarázás : Én megmondtam, ilyenek ezek!!! Durvák, alpáriak, nincsen bennük tisztelet!!! Kicsi gyümölcsöm ott tévedett, hogy amennyiben tényleg elveszítem egyszer a türelmemet, akkor egyszerűen átnézek rajta. Addig próbálgatok válaszolgatni, neki írom, de remélem, értelmes emberekhez is eljut a mondanivaló. Egyébként ezzel az álnaiv értetlenkedéssel csak saját magát égeti. Van az a jó mondás : Ez annyira hülye, hogy fel sem bírja fogni. Vagy pedig : Van az a pénz, amennyiért korpás a haj.
ómió
@Aki Én: Csak nem a Szilvásy jósda "deklarálta"? Ott többre nem "fussa"?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.