292 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 5961 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Az elhunytak száma változatlanul 614 fő, 3759-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 1588 fő. Az aktív fertőzöttek 41%-a, az elhunytak 60%-a, a gyógyultak 42%-a budapesti. 90 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 7-en vannak lélegeztetőgépen.

Hatalmasat ugrott a kormány által bejelentett fertőzöttek száma

Ahogy az új fertőzések adatai is figyelmeztetnek, a járvány nem ért véget, az aktív fertőzöttek száma ismét emelkedik, ezért nagyon fontos továbbra is a fegyelmezettség, a beutazási korlátozások és az általános higiénés szabályok betartása -olvasható a kormányzati vírushonlapon.

Európában a járvány második hulláma elkezdődött, ezért szeptember 1-jétől ismét szigorodnak a külföldről való beutazás feltétételei, alapszabály szerint külföldi állampolgárok nem léphetnek Magyarország területére, a külföldről hazatérő magyar állampolgároknak pedig kötelező a 14 napos hatósági házi karantén.

A közelgő iskolakezdés kapcsán kiemelten fontos a szülők és a pedagógusok felelőssége; tünetes, beteg gyermeket most nem szabad iskolába, óvodába engedni.

Továbbra is kerüljük azokat a helyeket, ahol zárt térben sokan vannak, lehetőleg tartsuk a szociális távolságot, gyakran és alaposan mossunk kezet, a maszkot viseljük az üzletekben és a tömegközlekedési eszközökön. Az együtt szórakozó fiatalokat kérjük, hogy ne igyanak közös üvegből, és ők is tartsák az általános óvintézkedéseket

- írják a honlapon.

Akinél külföldi tartózkodás vagy egyéb ok miatt hatósági házi karantént rendeltek el, az szigorúan tartsa be. Bárki, akinek tünetei vannak, az ne menjen közösségbe, baráti, családi és egyéb találkozókra, hanem maradjon otthon és telefonon értesítse háziorvosát. Ha mindezeket betartjuk, akkor el tudjuk kerülni a fertőzés terjedését és a további korlátozó intézkedések bevezetését

- írják a koronavirus.gov.hu-n.

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Lepényleső
...s mint ismeretes;azt és annyit mondanak amit és annyit amennyit akarnak,hogy megfeleljenek a bán kívánságának?
Egyébiránt az még nem fordult elő,hogy mindez megfeleljen a valóságnak,csak a hatalmat magáénak mondónak?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
division
@SystemError: Elég rendesen beleszóltam ezekbe a vírus ellenes fórumokba, próbáltam ész érvekkel, kulturáltan, de olyan volt az egész, mintha egy közellenség lettem volna, meg aki be van tojva, így viseljek akkor maszkot, és rettegjek. Sajnos az embereknek sokszor hiába mond bárki bármit, érvelhetsz tudományosan, akkor sem mész vele semmire. Már ott tartott az egyik ilyen eszmecsere, hogy volt szülő, aki átkozta magát azért, mert nem állt ellen a gyerekeinek a kötelező oltásai ellen. Most komolyan, mit lehet ezekkel kezdeni? Ráadásul most a fiatalabbak között is vannak megbetegedések, nagy valószínűséggel mutáció jött létre, és sosem biztos, hogy továbbra is csak a nagyon idősek lesznek veszélyben. A vírus ereje azonban továbbra is kérdéses, azt megjósolni nem lehet, az iskolakezdés utáni pár hét múlva fogja igazából megmutatni az arcát, nem beszélve arról, hogy most az influenza is jelen lesz. Az valóban igaz, hogy a kormánynak is szerepet kell vállalniuk a munkavállalók érdekében, mert ha a gyerekek megint otthon maradnak majd, komoly gondok lehetnek. Vigyázz a két gyerkőcödre, én is tudom milyen az, nekem van öt:-)
SystemError
@division: A fiatalabbak megbetegedése talán igazolható azzal, hogy most a teljes társadalomban jelen van és nem csak az idősotthonokban, kórházakban, ami azért jellemzően korosztályos dolog. Valamint a gyermek ellátás tipikusan le van választva. Tehát ez is izolálta eddig. Igen, ezzel is elég lazán bánnak az emberek, "hogy a gyerekek úgy sem kapják el". Elkapják, csak sokkal enyhébb tüneteket mutatnak. A másik, hogy igenis hordozzák. Már a fizikális, felszíni hordozásban is nagy kockázat lehet a család egészére nézve, nem hogy a egy fertőző gyerek. Én sem várom a kormánytól, hogy ezen szituációkat semlegessé tegye, hiszen nem lehet. Azt viszont lehetne szabályozni, hogy bizonyos igazolható családi élethelyzetek esetén, mint pl az idős nagymamával laknak, stb legyenek akár munkaügyi oldalról könnyítések és akár kormány által támogatott felmentés a munkavégzés alól. Röviden ez a 70%-os kereset támogatás, ami majdnem minden országban egy elég nyugtató helyzetet biztosít a családok számára körülöttünk. Ennek amúgy nyilván gazdasági oldalól is van indokoltsága.. Most tényleg a politikát félretéve objektíven itthon azért sok mindenben félbalkáni állapotok vannak még. Szóval megértem akár azt, hogy a magyar gazdaság ezt nem képes kitermelni, de mintha a ló másik oldalára esnének ezzel Orbánék és inkább az megy, hogy nem vesznek tudomást erről, majd megoldás házon belül..hiszen az első hullám is ment, de ebbe már le fognak térdelni az átlag családok is, nem hogy a leszakadt rétegek. Szerintem a kettő között lehetne találni aranyközéputat úgy ahogy írtam, hogy bizonyos bizonyítható családi helyzetek megléte esetén adnak támogatást, mert így egyszerűen meg fog szűnni az egyik szülő állása...aminek, mint írtam hosszútávú gazdasági hatásai is lesznek a 2-3 hónapnyi bértámogatáson túlmutatóan..
Rockxy
ez az elővigyázatosság netovábbja!
zárt maszkban, százötven centire egymástól!
ibb.co/Xjqpk04

ibb.co/CzmPhCY
Giovanni Alba
@csetere: Én meg azt nem értem továbbra sem, hogy miért e görcsös ragaszkodás a normál iskolakezdéshez? Cibáljuk az oroszlán bajuszát, aztán meg széttárt karral zavartan mosolygunk, hogy azért ez már mégsem hittük volna? Meg mutogatunk a szülőkre, mintha nekik annyi rengeteg idejük lenne a reggeli rohanásban még ellenőrizni azt is, hogy nincs-e a gyereknek hőemelkedése, és a krákogás az most száraz köhögés és nehézlégzés-e. Ha meg -tegyük fel- a szülő kikészítette a reggelit mert rohannia kell, a gyerek meg elég nagy az önálló napkezdethez és az iskolában a sasszemű pedagógus gyanús jelekre figyel fel, amire fel a gyermeket haza kell küldenie, nos ebben az esetben kinek szóljon? A dolgozó szülő hagyjon ott csapot-papot, tárgyalást és lemez élhajlítást, rohanjon a gyerekért, vigye haza és ... most jön a kérdések sora igazából. Vajon miért nem lehetett azt mondani, hogy rendben emberek, helyzet van, nem hagyományos iskolakezdés lesz, hanem az alsósoknak kiscsoportos oktatás, a felsősöknek heti két nap az iskolában, mondjuk kedd és csütörtök délután, a többi távoktatás, hasonlóképpen a középfokú iskolákban is.
Bocsi hogy ezzel a szóáradattal téged találtalak meg, de nem akartam csak úgy, a vakvilágba hirdetni az igét.
hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller
Gazella
Persze, persze pityuka... keell az EU pénz..szarban vagytok rendesen. Akinek karanténban a második tesztje is negatív, akkir is két hétre haza zarjátok. Másik akinek allergiája van annak is pozitivat mutat ki a teszt, tehát ez a teszt semmit nem mutat ki . A vakcina is majd ugy mond ' sima ártatlan lé vagy lötty' lesz

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.