A koronavírus elleni egészségügyi védekezés első szakaszát Magyarország megnyerte, de figyelni kell arra, hogy a közösen hozott erőfeszítések, áldozatok ne váljanak értelmetlenné – hangsúlyozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Mátészalkán, a Mátészalkai Sütőipari Kft. Versenyképesség növelő támogatási okirat átadásán.

Szijjártó: meg kell őrizni a járvány elleni védekezés eredményeit

A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) által közreadott képen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszédet mond a Sütőipari Kft. mátészalkai üzemében 2020. szeptember 2-án. MTI/KKM/Borsos Mátyás

Kiemelte, az egészségügyi védekezés időszakát kiegészíti a gazdasági védekezés időszaka, és ahogy Magyarországot megvédték az egészségügyi védekezés során, úgy meg fogják nyerni a gazdasági védekezés korszakát is.

A világjárvány nyomán előállt gazdasági veszélyhelyzet kezelésével kapcsolatban a kormány úgy döntött, hogy nem a munkanélküliséget, hanem a munkanélküliség elleni harcot finanszírozza, és ebben azok a vállalatok a szövetségesek, amelyek hajlandók a nehéz helyzetben is kapacitást bővíteni, új technológiát bevezetni, új gépeket vásárolni – mutatott rá a külgazdasági miniszter.

Beszédében a külgazdasági miniszter kitért arra, a veszélyhelyzet megmutatta azt is, erős hazai élelmiszeripar nélkül kiszolgáltatott lehet az ország, és megköszönte az élelmiszeripar valamennyi szereplőjének, hogy biztosították az elmúlt hónapokban az ország folyamatos és akadálytalan élelmiszerellátását.

Hozzátette,

a fertőzés második hulláma rávilágít arra, hogy a hazai élelmiszeripar, az önellátás képessége soha nem volt annyira fontos, mint most.

Felidézte, hogy tavaly a magyar élelmiszeripar termelési értéke 10 százalékkal nőtt, az idén az első fél évben újabb 10 százalékos növekedést ért el, az ágazatban 140 ezren dolgoznak. A beruházásösztönzéssel foglalkozó ügynökségnél pedig 19 olyan élelmiszeripari vállalattal tárgyalnak, amelyek újabb magyarországi beruházást terveznek.

A külgazdasági miniszter elmondta, a Mátészalkai Sütőipari Kft. 530 millió forint értékű beruházást hajt végre, ehhez 265 millió forint támogatást ad a kormány, ezzel 62 munkahelyet védenek meg.

A beruházással a cég követi a piaci trendeket, a piaci igények átalakulását, még egészségesebb termékeket állít elő, a kovászolás technológiát alkalmazó új kenyérvonal pedig egy új 1000 négyzetméteres csarnokban kap helyet.

Forrás: MTI

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
365 fő új fertőzött egy nap alatt. Már most kijelenthetjük Prüntyike, hogy a második szakasz már el van bukva, hála nektek.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
simmering73
365 fő új fertőzött egy nap alatt. Már most kijelenthetjük Prüntyike, hogy a második szakasz már el van bukva, hála nektek.
Qqberci
Ha már úgy is ott van, jól pofáncsaphatnák egy péklapáttal...
namihami
Annak az eredménye már rég a kinti bankokban van.
Ott pedig (nyugi Peti) meg is őrzik---nektek. Az ország már búcsút inthet annak az ""eredménynek"".
Eladott Ország
Szijjártó Péter, a korrupciógyanús luxushjachtos nyaralások, valamint a magánélet védőszentje, aki még mindig nem adott magyarázatot, és gondolom, nem is tervez magyarázatot adni arra, netán elszámolni azzal, hogy mit keresett és mibű Szíjj László NER-oligarcha magántulajdonán, azért a munka hőse szerepet változatlanul magas színvonalon alakítja. Nemrég egy Szabolcs megyei cég beruházástámogatási okiratának átadása miatt száguldott Nagykállóig, ahol a magyar gazdaság életerejére hivatkozva - gondolom, ő is fejjel lefelé olvasta a papírt, ahogy unortodoxéknál szokás- előre meghirdette a gazdasági védekezés címen folytatott második hullámos csatagyőzelmünket. Szijjártó propagandavideót is posztolt az eseményről. Meg lehet nézni, hogyan állít szobrot ez a felvétel (is) a járványügyi óvintézkedések maradéktalan betartásának. Amely szabályok betartása szakemberek – azaz nem korrupt politikusok – szerint az értelmetlen határlezárással ellentétben valóban képes lenne visszafogni a vírus terjedését. Úgyhogy ezért tényleg érdemes volt lezárni a határokat. Hogy aztán lehessen szabadságharcolni a gazdaság leállása ellen.
www.facebook.com/watch/?v=730063487556742&extid=wygjB1TNMStX56jX
Lepényleső
Lehet eredménynek nevezni a rendeleti kormányzásnak fogalmazott teljhatalmat,- a több mint 2/3-nak?
csak úgy....
beszarás! pötyi már a sütnivaló bótba agitál..
csipetke
Gusztustalan,ha a kormányból bárki is védekezésről beszél,mert azt úgy ahogy volt,átpasszolták az önkormányzatoknak,és mert azok derekasan helytálltak,"hálából" elvonták a bevételeik nagyrészét.Minden 100 forintból 97 az államé,3 forint az önkormányzatoké.Amit a kormány megtett,az annyi volt,hogy kiállították Nyunyó nénit két katonával,és fel lett olvasva a cetli,amit elétoltak.Aztán a közpénzből vásárolt védőfelszerelésekből nagyvonalúan adományoztak a fenetudja hány helyre,hány millió maszkot,amíg a magyarok egy darabot se kaptak ingyen,illetve csak az önkormányzatoktól.Most 50 lélegeztetőgépet adományoztak egy kárpátaljai segélyszervezetnek.Na,ez a magyar kormány védekezése.Szégyellhetik magukat
Béla333
A maffia csapat járvány elleni védekezésének eredménye az a sokezer idős, magatehetelen ember, akiket a járványra hivatkozva kilöktek a kórházakból és akik közül sokan már nem is élnek!
Ez is eredmény, de ezt jobb lett volna elkerülni!
Hóhér banda!
Béla333
265 milliót adnak egy péknek az adóforintjainkból?
Vajon a többi pék mit szól ahhoz, hogy ilyen durván beavatkoznak a piac működésébe?
Nyilván lelkesen helyeselnek a maffia csapatnak...
Gazella
Nah kakadu mint mondig manipulálni fogjátok a statisztikát.. tége meg jól seggbe kelk rúgni
ómió
Túlzó volt a "lazítás"! Kár, hogy azt is másoktól kaptuk el!
hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.